GlucoDock van Medisana: handig bloedglucose meten!

GlucoDock van Medisana: handig bloedglucose meten! Moet u regelmatig uw bloedglucosewaarden meten en bijhouden in een dagboek? Dan is de GlucoDock misschien een handig hulpmiddel. U verbindt deze meetmodule met uw iPhone®, iPod touch® of iPad®. U stopt een teststrip in de meetmodule en met een druppel bloed weet u binnen enkele seconden uw waarden. Uw meetwaarden worden opgeslagen en kunnen later weer opgehaald worden.

Veiligheid Glucodock

Voordat u dit apparaat in gebruik neemt dient u altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen en deze ten alle tijde op te volgen. Bekijkt u de paragraaf "Veiligheidsmaatregelen" of u dit apparaat veilig kunt gebruiken. Houdt u er rekening mee dat vormgeving of details veranderd kunnen worden om de functionaliteit te verbeteren. Het is een elektronisch apparaat, dus u dient altijd voorzichtig te zijn met vocht. Indien u vragen over uw gezondheid of lichaam heeft, is uw behandelend arts altijd het eerste aanspreekpunt. Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing doch geeft slechts een beeld van de functionaliteiten van de GlucoDock meetmodule van Medisana (artikelnummer 79306).

Hoe werkt het: een korte introductie

  1. Verbind de GlucoDock met uw iPhone®, iPod touch® of iPad®
  2. Stop de GlucoDock test strip in de module
  3. De GlucoDock test strip moet een druppel bloed absorberen. Dan begint de meting.
  4. De meting wordt binnen enkele seconden afgerond en uw testresultaat wordt getoond.

Algemene wenken Glucodock: uw persoonlijke hulp bij het meten van uw bloedsuiker

Met behulp van de GlucoDock kunt u in een handomdraai uw iPhone®, iPod touch® of iPad® ombouwen in een modern apparaat dat uw bloedsuikerwaarden registreert. De afmetingen van een GlucoDock zijn kleiner dan die van een lucifersdoosje. U kunt dit handige gereedschap dus zonder problemen meenemen door het handzame formaat. De GlucoDock onthoudt uw meetwaarden. U hoeft zelf niet meer uw dagboek met uw meetwaarden in te vullen. De GlucoDock bewaart de metingen. U kunt deze weer oproepen en op verschillende manieren presenteren. Dit bespaart u waarschijnlijk tijd.

Handige functionaliteiten

  • U kunt de GlucoDock instellen met uw eigen, gewenste doelwaarden. Dan krijgt u feedback na elke meting. U kunt dan uw voeding en medicatie in de gaten houden. U kunt instellen of de bloedglucosewaarden in mg/dL of mmol/L gemeten worden.
  • Vergelijken bloedsuikerwaarden voor en na de maaltijden. De GlucoDock biedt u de mogelijkheid om aan te geven of de meting voor of na de maaltijd heeft plaatsgevonden. Zo kunt statistisch uw meetwaarden vergelijken. U kunt ook informatie betreffende uw gemoedstoestand en bewegingsstatus bekijken. De statistieken geven de mogelijkheid om grafieken te maken om uw medicatie en voeding te volgen.
  • Bij iedere meting kunt u opmerkingen toevoegen. In een paar klikken kunt u aangeven op welk moment de meting heeft plaatsgevonden. Dus bijvoorbeeld vlak voor een maaltijd of na het sporten. Daarnaast kunt u gegevens over uw gemoedstoestand bijvoegen. U kunt zelfs aangeven welk type insuline en hoeveel van deze medicatie u heeft gebruikt. Daarnaast kunt u ook verschillende typen voeding ingeven.
  • De dertig dagen grafiek. Met behulp van een speciale afbeelding kunt u alle meetwaarden van de laatste dertig dagen visualiseren.
  • U kunt de maandelijkse rapportages naar uw eigen emailadres sturen. De meetwaarden kunt u opslaan op uw eigen computer. U heeft dan ook de mogelijkheid om indien gewenst uw meetgegevens te rapporteren aan uw behandelend arts of aan familieleden.

Dus kort samengevat bevat de GlucoDock de volgende rapportagefaciliteiten: maandrapportages, statistieken en een dagboek. U heeft dus altijd al uw meetwaarden bij de hand. U kunt uw meetgegevens van een langere periode analyseren met behulp van een diagram.
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Suikerziekte - DiabetesSuikerziekte. Een veel voorkomende ziekte in Nederland. Niet alleen oudere mensen hebben er mee te maken, maar ook bij d…
Diabetes/suikerziekte: Wanneer loop je risico?Veel mensen denken dat ze niet zo snel diabetes zullen krijgen, en blijven doorgaan met een slechte levensstijl. Toch is…
Risicofactoren suikerziekte type IIRisicofactoren suikerziekte type IIEr bestaan verschillende vormen van suikerziekte, ook wel diabetes genoemd. De meest voorkomende vorm is diabetes type I…
Is suikerziekte erfelijk?Is suikerziekte erfelijk?Is suikerziekte, diabetes, erfelijk van vader of moeder? U wilt de oorzaak van deze ziekte weten en begrijpen plus de ri…

Beharing op vreemde plekkenBeharing op vreemde plekkenOp het lichaam zitten op verschillende plekken standaard haren, maar soms komt beharing voor op plekken waar je die niet…
Neuspoliepen: oorzaak en verwijderenNeuspoliepen: oorzaak en verwijderenNeuspoliepen komen meestal voor tussen de 30 en 40 jaar oud. De oorzaak kan bijvoorbeeld een bacterie of schimmel zijn.…
Bronnen en referenties
  • http://www.medisana.com/
  • http://www.medisana.com/en/Mobile+Health/GlucoDock+Blood+glucose+module.html
  • http://www.vitadock.com/glucodock/glucodock-benefits.html
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 26-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.