InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Alternatief > De werking van magneetarmbanden

De werking van magneetarmbanden

De werking van magneetarmbanden Magneetarmbanden maken deel uit van een therapie waarbij via magneten stoffen worden vrijgegeven die in het bloed worden opgenomen. Voorstanders van magneettherapie zijn van mening dat magneten een positieve werking hebben. Deze therapie is echter omstreden. Toch zijn er veel mensen die overtuigd zijn van de werking van magneten op de gezondheid. We kunnen daarbij denken aan het dragen van een armband met neodymium of koper.

Magneetarmbanden in het algemeen

Magneetarmbanden kunnen hele mooie design sieraden zijn. Vaak worden zij verkocht met Swarovski kristal en tevens worden er magneten bij aangebracht. Dit geeft een bijzonder mooi effect. De kracht van de magneten bevordert het welzijn zo is men van mening.Er zijn prachtige exemplaren te koop zoals keramische magneetarmbanden maar ook geheel koperen armbanden zijn verkrijgbaar.

Magneetarmbanden met koper

Aan de armband worden kleine stukjes koper vastgemaakt. Sommige mensen zijn van mening dat het koper wordt via de huid in het bloed kan worden opgenomen. Veel mensen die gewrichtsontstekingen hebben of artrose zeggen baat te hebben bij het dragen van een magneetarmband. ook zijn er magneetarmbanden te koop die geheel van koper zijn vervaardigd.

Magneet armbanden met Neodymium

Neodymium is een materiaal wat ontdekt werd in 1885 door een Oostenrijkse chemicus. De naam is afkomstig uit het Grieks en is afgeleid van de woorden neo wat nieuw is en didymos wat tweeling betekent. Aan deze magneet worden de volgende eigenschappen toegekend:
 • Elimineert de schadelijke gevolgen van straling die vrijkomt bij bijv. mobiele telefoons
 • Werkt tegen de straling bij computers
 • Ook huishoudelijke apparaten geven straling die wordt verminderd door deze stof.

Wat belooft de armband

 • Een weldadig gevoel van warmte
 • Rust en ontspanning
 • Diepere slaap
 • Vermindering van pijn
 • Versterking van het immuunsysteem
 • minder depressiviteit
 • Werkzaam bij migraine
 • Gunstig effect bij stofwisseling

De werking van de armband

In sommige gevallen zal met het positieve effect van het dragen van de armband al snel merken. Toch kan het ook zijn dat er méér tijd nodig is voor men de werking voelt. Dit kan zijn vanaf enkele dagen tot twee of drie weken. Men dient echter wel kritisch te blijven want lang niet iedereen zal effect merken bij een magneetarmband. Er wordt ook vaak gedacht Baat het niet dan schaadt het niet .

Het dragen van de armband

Het beste kan men de armband de gehele dag dragen en alleen tijdens het zwemmen of douchen even af doen. Het is belangrijk dat de magneet armband niet in aanraking komt met bijv. de creditcard of andere passen met magneetstrip. Deze kunnen hierdoor beschadigd raken.

Tips bij het dragen van de armband

Wie de armband draagt dient erop te letten dat er voldoende water gedronken wordt. Tussen 2 en 4 liter per dag is noodzakelijk.

Hoe houd ik de magneetarmband schoon

Koper heeft de neiging om door oxidatie groen te verkleuren. Dit kan men verhelpen door wat water en citroensap te mengen en het sieraad hiermee schoon te poetsen. Regelmatig opwrijven met een zacht doekje is voldoende.

Moeten we geloof hechten aan de magneettherapie?

In 1999 werd er wereldwijd voor 5 miljard verkocht aan artikelen die behoren in de categorie van magneettherapie. We kunnen hierbij denken aan magneetpleisters, gordels, zelfs matrassen, hangers en armbanden. Wetenschappelijk is echter nimmer aangetoond dat ze een gunstige werking hebben. Dat wil echter niet zeggen dat mensen in individuele gevallen geen succes hebben.Het feit dat er zo'n grote vraag naar deze producten bestaat mag toch als indicatie gelden dat mensen succes hebben met de magneetproducten. Er zijn vóór- en tegenstanders van deze therapie. Ieder zal voor zichzelf een keuze maken. Iedere persoonlijkheid is anders. Sommigen zullen de armband beschouwen als een talisman en anderen zien het als een mooi sieraad waarbij de werking mogelijk ondergeschikt geacht wordt.
© 2014 - 2017 Celientje1, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Neodymium: het elementNeodymium: het elementNeodymium is een zacht zilverwit metaal. Het is ontdekt in 1885 door de Oostenrijkse chemicus Carl Auer von Welsbach. He…
Het mineraal: KoperHet mineraal: KoperVoor een optimale gezondheid is een juiste balans van vitamines en mineralen in ons lichaam van het grootste belang. Maa…
Kopertekort klachten en symptomen & koper in voedingKopertekort klachten en symptomen & koper in voedingKoper is een essentieel spoorelement en wordt door het hele lichaam - skelet, huid, spieren, lever en hersenen - aangetr…
Koopakte, de voorlopige koopovereenkomst van je woningKoopakte, de voorlopige koopovereenkomst van je woningNa maanden lang huizen bezichtigen en bieden is opeens je bod op de woning van je dromen geaccepteerd en ga je het huis…
Contract opstellen bij de aankoop van een paardContract opstellen bij de aankoop van een paardBij de aankoop van een paard kan er een hoop misgaan. Omdat het een dier betreft kan men na verloop van tijd achter verb…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: JanDix / Pixabay
 • Magneet armbanden.nl
 • Wikipedia
 • Brouwersmarketing.com
 • www.skepsis.nl

Reageer op het artikel "De werking van magneetarmbanden"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Corinne, 05-09-2016 20:41 #3
Ik heb hémochromatose, wat is jullie raad, dragen of niet? Reactie infoteur, 17-09-2016
Beste Corinne,

Ik denk dat je met je arts het beste kunt bespreken of de magneetarmband geschikt is voor je.

Je vraag is zo specifiek dat hier geen algemeen antwoord op te geven valt.

Ik wens je veel sterkte.
Met vriendelijke groet,

Celientje1

Ann, 27-03-2016 18:05 #2
Mijn vader heeft vooral 's nachts last van slechte doorbloeding in zijn ene 'slechte' been, hij heeft een paar jaar geleden een beroerte gehad.is het verantwoord om een magneetarmband te proberen? Reactie infoteur, 28-03-2016
Beste Ann,

Dank voor uw reactie.
Het lijkt me verstandig om contact op te nemen met de behandelend arts en aan hem de vraag voor te leggen. Daarnaast kunnen specialisten op het gebied van natuurgeneeswijze ook advies geven. Er is hier wel sprake van een specifieke situatie waarbij voorzichtigheid geboden is.
Ik hoop dat u verder kunt met dit antwoord,
Met vriendelijke groet,
Celientje1

Bob Huussen, 24-11-2015 16:03 #1
Sinds twee weken draag ik nu een magneetarmband. Is het mogelijk dat er in de eerste paar weken bijverschijnselen optreden zoals druk op de borst, lichte hoofdpijn en lichte klachten van oude blessures in knie en heup. Deze klachten worden mijn in ziens nu wel minder. Hoor graag van jullie. Reactie infoteur, 24-11-2015
Beste Bob,

Dank voor uw reactie. Ik denk dat u het beste contact kunt opnemen met de leverancier van de magneetarmband om te horen of deze klachten vaker voorkomen en normaal zijn. Het is dan de vraag of de bijverschijnselen pas ontstaan zijn nar het dragen van de armband of dat deze klachten al bestonden. Verder is overleg met de arts een eerste noodzaak.
Ik wens u veel succes. met vriendelijke groet,
Celientje1

Infoteur: Celientje1
Laatste update: 17-05-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 3
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!