Edelstenen zijn krachtige geluksinstrumenten

Edelstenen zijn krachtige geluksinstrumenten Edelstenen zijn de rijkste vruchten van moeder aarde, glanzend, zeldzaam en waardevol. Er bestaan talloze verhalen die de kracht van edelstenen bespreken en in India staan ze bekend als ratna, wat “geschonken door God” betekent. Overal ter wereld worden ze met trots gedragen als symbool voor macht en rijkdom maar ook als geluksinstrument.

Waarvoor worden edelstenen gebruikt

Edelstenen kunnen de vitaliteit vergroten, negatieve invloeden afweren, de gezondheid bewaken, ongelukken voorkomen en de vooruitgang versnellen.

Edelstenen worden gebruikt

  • Als pendel.
  • Als hulpmiddel voor therapieën en alternatieve geneeswijzen: healing, mediteren en chakra.
  • Als gelukssteen: horoscoopsteen, dagsteen, kleursteen.
  • Als symbool voor: macht, rijkdom en een unieke status.
  • In de leefomgeving: als ontspanning, inspiratie, concentratie, energie, evenwicht of gewoon om het huis te verfraaien.

Hoe werken edelstenen

In de aarde worden voortdurend nieuwe mineralenlagen gevormd, in een proces dat miljoenen jaren beslaat. De meeste edelstenen worden diep in de korst van de aarde als mineralen gevonden. Maar voor ze ontdekt worden, absorberen ze miljoenen jaren elektromagnetische energie. Deze energie komt later vrij en kunnen goede of slechte effecten hebben. Daarom is het belangrijk om de juiste edelsteen te gebruiken die geschikt is voor een bepaalde persoon of situatie.

De belangrijkste werking is de correctie van onze kleurgebreken omdat de mens afhankelijk is van licht en kleur om optimaal te kunnen functioneren. We hebben licht nodig voor een gezonde celfunctie en elk kleur die door het lichaam wordt opgenomen, creëert vibraties die onze levenskracht ondersteunen. Astrologen beweren dat elke planeet een bepaalde kosmische kleur en energie beheert. Sommige planeten zijn verder weg dan andere, met als gevolg dat we allemaal een planetaire kleur en invloed missen. Edelstenen kunnen dit gemis compenseren en een energetisch evenwicht creëren.

Edelsteenkunde of de wetenschap van edelstenen

Deze wetenschap schrijft, net zoals een arts, een behandeling voor, die effectief zal zijn voor bepaalde problemen. De voorgeschreven “dosis” of het karaatgehalte van een edelsteen, weerspiegelt de intensiteit van het probleem. Er wordt voor ieder individu een karaatgehalte bepaald, want een onjuiste dosis zal nauwelijks effect hebben.
  • Als u een steen kiest voor een kind, wordt aangeraden een te nemen van minder dan één karaat.
  • Het is zelden nuttig een steen te kopen van meer dan vijf karaat.

Aankoop van edelstenen

Edelstenen zijn over gans de wereld verkrijgbaar en in India heeft elke juwelier ze op voorraad omdat ze gehecht zijn aan de waarde van de edelsteenkunde. Om gelukkig te zijn met uw aankoop is het belangrijk te weten wat voor een steen u koopt. Edelstenen voor geluk moeten natuurlijk of simulant zijn want alleen deze stenen bevatten de juiste eigenschappen.

Door een overdaad aan glanzende juwelen is het voor de meest doorwinterde koper soms verwarrend om een keuze te maken, want er bestaan eindeloze variaties en veel stenen lijken zeer erg op elkaar. Het is dan ook vrij eenvoudig om een amateur op te lichten tijdens zijn aankoop. Het is opletten geblazen voor de synthetische moisoniet. Deze steen lijkt namelijk erg veel op een diamant, die zelfs een expert bij de neus neemt.
  • Vraag adressen aan betrouwbare mensen die daar ervaring mee hebben of koop uw steen bij een deskundige die u advies en informatie kan geven.
  • Het is belangrijk dat u zich tot de steen aangetrokken voelt vanwege zijn gevoel, kleur, vorm en formaat.
  • Edelstenen aankopen via een postorderbedrijf is dus niet aangeraden, omdat u de steen niet kan voelen en zijn ware kleur niet kan zien.
  • Alvorens u een steen koopt kan u deze laten testen door een juwelier mits een kleine vergoeding.
  • Vraag waar de steen vandaan komt.
  • Vraag een echtheidscertificaat.
  • Een steen met beschadigingen zou ongeluk brengen.
  • De prijs van een diamant hangt af van zijn zuiverheid.

Soorten

  • Natuurlijk: is een mineraal dat gevonden wordt in een steen in de aarde.
  • Simulant: is een natuurlijke steen maar wordt in de edelsteenkunde gebruikt om een duurder exemplaar te vervangen: zo wordt geel kwarts soms gebruikt als alternatief voor de duurdere gele saffier. Beide stenen zijn geel en lijken sterk op elkaar.
  • Synthetisch: is gemaakt in een laboratorium en heeft dezelfde fysieke, chemische en optische kenmerken zoals een natuurlijke steen.
  • Kunstmatig: is gemaakt zoals een synthetische steen, maar beschikt niet over de kenmerken van een natuurlijke steen.
  • Imitatie: is gemaakt uit glas of plastiek.

Stenen verzorgen en opladen

  • Dompel de steen een nacht in zoutwater.
  • Spoel de volgende dag uw steen onder stromend water om hem te zuiveren van negatieve energieën.
  • Edelstenen kunnen opgeladen worden door ze een nacht onder de volle maan te leggen en bij zonsopgang toont u ze aan de opkomende zon, de hoogste vorm van energie.

Enkele interessante weetjes

Edelstenen in de slaapkamer

  • Teveel edelstenen in de slaapkamer is niet zo een goed idee omdat ze een te sterke energie uitstralen die een onrustige slaap veroorzaken.
  • Plaats een tijgeroog, amethist of een rozenkwarts op het nachtkastje want deze stenen hebben een rustgevende werking.
  • Een groene peridoot of barnsteen in de slaapkamer mag zeker niet ontbreken als u meer energie voor de liefde wilt hebben.
  • In de kinderkamer zal de blauwe celestiet een sfeer van rust en vrede te creëren.

Edelstenen in de werkkamer

  • In deze ruimte zijn er meestal elektromagnetische stralingen van computers aanwezig. Rookkwarts en amethist kunnen deze omgeving in balans brengen. Door de elektronische omgeving is het beter om de stenen regelmatig te reinigen, dit voor een betere werking.
  • Leg een groot stuk rozenkwarts op tafel bij een vergadering om de energieën te kalmeren.
  • Als u inspiratie nodig hebt kan een mooie heldere kwarts wonderen doen en uw hoofd leeg maken voor nieuwe ideeën.
  • Leg eens een steen op de monitor om uw omgeving in evenwicht te brengen en negatieve energie uit te bannen.

Edelstenen in de badkamer

  • De badkamer is de ideale plaats om alle spanningen na een stressvolle dag weg te spoelen.
  • Een bad nemen met kleine, gladde stenen kunnen rustgevend zijn want water is een fantastische geleider waardoor het bad geleidelijk geladen wordt met energie. Rozenkwarts, kornalijn, citrien, amethist of tijgeroog zijn de geschikte stenen voor deze toepassing.
  • Om helemaal tot rust te komen kunt u eventueel ook enkele druppels etherische olie in het bad doen, een brandende kaars op een bankje zetten en zachte muziek laten afspelen.

Woonkamer

  • In India hebben ze traditioneel een eigen altaar in huis dat dagelijks verzorgd wordt.
  • Voor een aantrekkelijke blikvanger kan u de edelstenen zoals amethist, een speciale plek geven in de woonkamer. Samen met een kandelaar en een verzorgd boeket bloemen kunnen ze zorgen voor een frisse en positieve energie.

Als u edelstenen met de nodige zorg en respectvol gebruikt, zal hij de positieve energie van zijn licht, kleur en schoonheid met u delen
© 2008 - 2024 Worm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Een gouden of zilveren ring met een edelsteen is een populair en kostbaar bezit. Er zijn veel soorten edelstenen, van he…
Edelstenen en geldEdelstenen en geldIn het oude India adviseerden wijsheren koningen en keizers om bepaalde edelstenen te dragen ter vergroting van hun rijk…

De schildklier: schildklierproblemen komen heel vaak voorDe schildklier: schildklierproblemen komen heel vaak voorEen ontregelde schildklier kan tot vervelende seksuele problemen leiden. Niet verwonderlijk, want de schildklier speelt…
Beelddenken; wat is dat?Beelddenken; wat is dat?Iedereen denkt als kind in beelden. Dit komt mede omdat de taal in schrift pas later aangeboden wordt. Wanneer een kind…
Bronnen en referenties
Worm (73 artikelen)
Laatste update: 18-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.