Het kokosmasker voor dik, glanzend en verzorgd haar

Als je dit masker gebruikt voor je haar, dan zul je een verbluffend resultaat zien. Verschillende beautybloggers hebben het getest. Je gebruikt 100% kokosvet en dat verzorgt je haar tot diep in de kern. Het resultaat is een glanzende, verzorgde en dikkere haarbos. Dit masker is ideaal als je je haar een flinke oppepper wilt geven. Dit kokosmasker geeft je haar een flinke boost en is ideaal bij droog haar. Ook als je je haar net geverfd hebt kun je het prima gebruiken, dit voorkomt uitdroging.

Wat heb je nodig:

  • kokosvet
  • haarklem
  • handdoek
  • kam
  • borstel
  • shampoo
  • conditioner

Kokosvet

Het juiste product voor het masker is 100% kokosvet. Koop geen kokosolie of andere producten met een deel kokosvet, zorg ervoor dat je 100% kokosvet hebt, dat is heel belangrijk. Kijk altijd bij de ingrediënten of dat er ook op staat. Dit vet kun je kopen bij de toko en bij De Tuinen. Bij de toko is het vaak wel goedkoper, maar niet elke toko verkoopt het.

Hoe te gebruiken?

  1. Kokosvet is bij kamertemperatuur hard en je kan het tussen je handen laten smelten of sneller, het even in de magnetron doen. Haal met een lepel een beetje uit de pot en doe dit in een bakje wat geschikt is voor de magnetron. Verwarm het 30 seconden, dit is vaak voldoende om het vloeibaar te krijgen.
  2. Leg de handdoek over je schouders om je kleding te beschermen tegen het kokosvet.
  3. Kam je haar goed door en verdeel je haar in 2 helften (links en rechts). Nu ga je het kokosvet aanbrengen op je haar. Doe er ruim voldoende op, maar het moet niet zo zijn dat het er af druipt of gaat druppen. Zorg dat elke haar goed in het vet komt te zitten en als je klaar bent dan kam je je haar door.
  4. Je kan daarna je haar invlechten en vastzetten op je hoofd met de haarklem. Je kan de vlecht ook skippen en het haar los vastklemmen op je hoofd. Laat dit minimaal 1 uur inwerken voor een maximaal resultaat. Je kan dit masker dus het beste gebruiken voordat je gaat douchen. Je kan het ook voor het slapen aanbrengen en er een nachtje mee slapen. Doe dat een badmuts over je haar en/of leg een handdoek op je kussen.
  5. Na dat uur is het tijd om het kokosvet uit je haar te spoelen. Je begint met het gebruik van shampoo, zorg dat daarmee al het vet uit je haar komt.
  6. Laat je haar aan de lucht drogen, want het gebruik van een föhn of een andere warmte-apparaat is niet goed voor je haar.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik 100% kokosvet kopen?

Bij de toko of De Tuinen.

Moet het echt één uur inwerken? Ik heb niet zo veel tijd.

Voor het beste resultaat wel is het toch wel minimaal één uur. Hoe langer, hoe beter.

Ik hou niet van de kokosgeur, is er een andere mogelijkheid?

Ja, die is er zeker. Gebruik een etherische olie. Smelt het kokosvet en meng er een aantal druppels etherische olie door. Goed mengen. Hoeveel druppels je nodig hebt van de etherische olie ligt aan het kokosvet wat je gebruikt en hoe sterk je de geur zelf wilt hebben.

Is er ook kokosvet zonder geur?

Ja, die is er. De pot van van Royal Green is geurloos. Die is perfect als je niet van de kokosgeur houdt.

Hoe vaak moet je dit masker gebruiken?

Voor een goed en constant resultaat is het aan te raden om eenmaal per week dit kokosmasker aan te brengen.

Is dit masker geschikt voor elk haartype?

Ja, dit masker is geschikt voor elk haartype, of je nu steil haar hebt of krullend haar, dik of dun haar.

Beautybloggers die dit getest hebben zijn onder andere BeautyLab en Beautygloss.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mascha FeoktistovaBeautygloss.nl: welke Nederlandse beautyliefhebster kent deze site niet? In 2007 werd deze beautyblog opgericht door Mas…
Zelf haarmaskers maken met natuurlijke productenAls je haar wat meer verzorging nodig heeft dan alleen een shampoo en conditioner bij het wassen, kan je het behandelen…
Maak je eigen haarmaskerEr zijn verschillende recepten om zelf haarmaskers te maken die super goed zijn voor je haar! De ingrediënten zijn niet…
Nederlandse beautybloggersNederlandse beautybloggersEen beautyblog is een internetsite die vaak over beauty, mode en levensstijl gaat. Veel meiden dromen ervan om geld te v…

Synthetische hair extensions, voor- en nadelenSynthetische hair extensions, voor- en nadelenWelke vrouw droomt er nu niet van een bos mooi en vol haar? Helaas zijn veel mensen niet gezegend met zo'n mooie bos haa…
Vette huid: oorzaken, behandeling & tips bij vettige huidVette huid: oorzaken, behandeling & tips bij vettige huidEen vette huid kan erg onaangenaam zijn, vooral omdat dit huidprobleem het opvallendst is in het gezicht. Voorhoofd, neu…
Bronnen en referenties
  • www.beautylab.nl
  • www.beautygloss.nl
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 06-12-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.