Winterbeauty in 20 stappen

Winterbeauty in 20 stappen Gedurende de wintermaanden krijgt ons lijf het flink te verduren. Wint, sneeuw, regen en de lage temperatuur zijn een aanslag op ons haar en onze huid. Dat vergt een nieuwe beautyroutine. Hier volgen 20 tips om jouw huid en haren in topconditie te houden.

1 Vocht

De huid droogt in de winter vaak sneller uit dan in de zomer. Dat komt omdat de huid in dit seizoen een kwart minder vocht vasthoudt dan in de zomermaanden. Gezichtsoliën of serums zijn hier een goede oplossing voor. De olie/serum onder de normale dagverzorging houdt het vocht namelijk langer vast.

2 Crèmereinigers

Omdat de huid in de winter extra gevoelig is, is het aan te raden om de huid te reinigen met crèmereinigers in plaats van gels of tonics. De crèmes zijn milder en vochtverzorgend.

3 Truc voor extra hydratatie

Laat de huid na het douchen nog ietsjes vochtig. Onze huid werkt dan als een spons en neemt dan al het vocht in zich op.

4 Vitamines

Vitamine E is in de winter extra belangrijk om een droge huid te voorkomen. Het beschermt de huid niet alleen maar tegen uitdroging, maar ook tegen vrije radicalen. Zo blijft de huid jong en soepel.

5 Wintersport-proof

Als je deze winter op wintersport gaat, dan is het extra oppassen met de zon. De sneeuw weerkaatst namelijk 80% meer uv-stralen. Smeer het gezicht dan ook goed in met een zonnebrand met factor 50 om verbranding te voorkomen.

6 Foundation

Droge plekjes worden met foundation alleen maar nog meer geaccentueerd. Het beste is dan om te kiezen voor een crème-foundation. Die biedt ook extra verzorging dan en normale foundation en verdoezelen zo beter de droge plekjes.

7 Scrubben

Scrub de huid minstens 2 keer per week om de dode huidcellen te verwijderen. Die geven de huid namelijk een doffe uitstraling.

8 Gezichtsmaskers

Gebruik minimaal 1 keer per week een voedende gezichtsmasker om de huid op te peppen. Deze kunnen zelf thuis gemaakt worden (denk aan de avocado-honingmasker) of komen rechtstreeks uit een potje.

9 Tint

Voor een extra gloed op de huid, kan je kiezen voor een getinte dagcrème. Deze combinatie tussen een dagcrème en een bronzer geven de huid een mooie zomerse gloed tijdens de koude maanden.

10 Traanoogjes

Ook last van tranende ogen tijdens de winter? Waterproof eyeliner mascara zijn daarbij ook essentieel. Breng ze echter alleen aan op het bovenste ooglid. Zo voorkom je toch nog uitlopers.

11 Lippen likken

Bij droge lippen is er een regel die niet overtreden mag worden: het likken van de lippen. Dat maakt het alleen maar erger. Smeer regelmatig de lippen in met een vette lipbalm.

12 Statisch haar

Het haar wordt snel statisch in de winter, wegens het tekort aan luchtvochtigheid. Door wat hairspray op de bostel te sprayen en het haar vervolgens te borstelen, los je dat probleem zo op.

13 Bronzer

In de winter is het al heel verleidelijk om een flinke hoeveelheid bronzer op het gezicht te smeren om zo van die bleke huid af te zijn. Maar let daarbij we op het flinke contrast. Bouw het langzaam op en begin met een bronzer dat een tintje donkerder is dan jouw normale huidskleur.

14 Gekleurde lipbalms

Droge lippen worden alleen maar verder geaccentueerd met lippenstift. Kies daarom voor een lipbalm of getinte lipverzorging. Zo heb je het beste van beiden in een lippenstift.

15 Droge handen?

Om de handen in goede conditie te houden, is het belangrijk om de handen gedurende de dag regelmatig in te smeren met een vette handcrème. Ook een goede tip: Smeer de handen voor het slapen gaan in met een flinke lading crème en doe handschoenen aan. De volgende dag zijn je handjes zalig zacht.

16 Sterke nagels

Nagels lijden ook onder het gebrek aan vocht. Het gevolg hiervan zijn broze nagels. Een nagelverharder beschermt ze tegen de barre weersomstandigheden.

17 Nagelriemen

Gescheurde droge nagelriemen kun je snel laten genezen met een nagelriemolie. Ze maken de nagels bovendien ook nog eens sterker. Duw de nagelriemen na het smeren van de olie zachtjes terug met een bokkenpootje.

18 Voeten

Onze voeten mogen dan nog wel zo verscholen zijn tijdens de wintermaanden, maar dat wil niet zeggen dat ze vergeten mogen worden. Scrub je voeten ook in de winter regelmatig en gebruik tijdens het douchen een puimsteentje. Smeer de voeten voor het slapen gaan ook goed in met een goede crème en doe dan katoenen sokjes aan. Na een nacht slapen , voelen je voeten weer onwijs zacht aan.

19 Ogen

Donkere kringen zijn in de winter extra goed zichtbaar wegens de verslechterde bloedcirculatie. Masseer daarom ook dagelijks de huid rondom je ogen met een goede oogcrème.

20 Water

Ook zeker niet onbelangrijk: drink veel water. In de winter hebben we dat extra beetje vocht goed nodig om uitdroging te voorkomen, dus houd minimaal 2 liter water per dag aan.

Lees verder

© 2013 - 2024 Thais-veronica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Droge handen in de winterDroge handen in de winterIn de winter kan het voorkomen dat je last hebt van droge handen. Dit is iets waar veel mensen mee te maken hebben. Drog…
Lippen om te zoenen tijdens de herfst en winterLippen om te zoenen tijdens de herfst en winterTijdens de herfst en winter hebben onze lippen meer aandacht en verzorging nodig. Mooie lippen zijn vol van vorm, hebben…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
Tips tegen droge handenTips tegen droge handenDroge handen hebben is heel vervelend, je handen voelen grof en ruw aan, wat kun je doen tegen droge handen?

Gerstekorrel, wat is dat?Gerstekorrel, wat is dat?Een gerstekorrel is goedaardig en bevindt zich onder de huid. Het is een gevulde cyste die er wit uitziet. Vaak komen ge…
Welke stoffen helpen tegen huidveroudering?Welke stoffen helpen tegen huidveroudering?Wat is toch het geheim van de beauty industrie? Elk jaar worden er weer nieuwe producten op de markt gebracht. Producten…
Bronnen en referenties
  • Douglas Fabulous Magazine
Thais-veronica (12 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.