Geen lente zonder deze cosmetica

Geen lente zonder deze cosmetica Als je make-up/cosmetica gebruikt schakelen de meeste vrouwen van de winter richting de lente over het algemeen over van zwaardere producten naar meer lichtere producten. Daarmee niet gezegd dat de bescherming minder moet zijn, maar slechts anders. Bovendien wordt de huid langzaam maar zeker meer blootgesteld aan de zon en dus is daar bescherming voor nodig én een glad huidje. Vreemd eigenlijk dat veel vrouwen de gladde huid, als deze wordt blootgesteld aan het oog, prefereren, maar dat het in de winter allemaal wat minder mag. Een gladde huid heb je toch ook voor jezelf en bovendien voelt het beter aan. Hoe dan ook, menig vrouw duikt tegen de lente weer de drogisterij of parfumerie in om nieuwe spullen aan te schaffen. Behalve prima bestaande spullen, zijn er ook wat nieuwe cosmetica-artikelen die aan te raden zijn. Enkele voorbeelden van producten die uitermate geschikt zijn om de lente mee te beginnen.

De huid verwennen

Weg met de dode huidcellen

De huid regelmatig scrubben haalt dode huidcellen weg, laat de huid glanzen en maakt deze zacht. Voor wat extra glans is er van Collistar, die toch al zoveel prettige producten heeft voor de huid, een scrub met goudglitters. In de Talasso-Scrub gold bodyscrub, evenals bij enkele andere scrubs van Collistar, is olie verwerkt. Dit laat het product prettig op de huid aanvoelen en droogt niet uit.

Onder de douche

Als je je huid goed gescrubd hebt met een product waar olie in verwerkt zit, dan is het wel zo lekker om onder de douche ook een product te gebruiken waar olie aan toegevoegd is. De hamam-lijn van Yves Rocher heeft een douche olie die, behalve heerlijk zacht ruikt, ook voelt en smeert als een beschermende olie. Het product heeft uiteraard verder wel alle ingrediënten om de huid ook normaal te reinigen.

Je haar extra verwennen

Als je dan toch onder de douche druk bezig bent, is het ook zinvol om de haren een extra boost te geven middels een haarmasker. Na het wassen van de haren niet een normale conditioner maar een haarmasker wat je er lekker in laat trekken als je met je lichaam bezig bent. Er zijn verschillende haasmaskers, maar Kerastase heeft er verschillende toegespitst op het type haar. Je kunt ook een universele nemen van Molton Brown. Hier zit rood zeewier in, wat een sterk herstellend vermogen heeft.

Onder de douche vandaan, de lichaamshuid

Als je onder de douche vandaan komt is het goed je lichaamshuid droog te deppen en je huid daarna met een bodylotion in te smeren. Er zijn er zoveel en hebben allemaal vergelijkbare ingrediënten. Wil je de bodylotion in het verlengde van je parfum, dan zijn er ook verschillende te koop. Maar de meer gangbare merken in de drogisterijen hebben allemaal een bodylotion in het assortiment. Is je huid wat droger van structuur, neem dan geen body lotion, maar een bodycreme of body butter. Er zijn minder merken die dit product in de lijn hebben, maar iedere drogisterij heeft er verschillende.

Onder de douche vandaan, de gezichtshuid

Als je lichaamshuid is ingesmeerd, is het belangrijk ook je gezicht goed in te smeren. Al of niet eerder een gezichtsscrub of -masker toegepast, er moet altijd een crème achteraan om de huid te beschermen. Spreekt voor zich dat het afhankelijk is van je huidtype, maar let in de warmere maanden wel op een dagcrème met Uv-filter. Zeker die eerste zonnestralen kunnen verraderlijk zijn voor de huid en dan is het een kleine moeite om in je dagcrème een Uv-filter te hebben. Veel gangbare merken hebben dagcrème met een Uv-filter.

Wil je net een wat frissere blik, bijvoorbeeld na een late avond, dan kan je de verkoelende ooggel van Babor gebruiken. Je voelt de huid als het ware wat aantrekken. Leg de ooggel voor het beste resultaat in de koeling. Als de hals nadrukkelijk meegenomen moet worden, dan zijn ook daar verschillende producten voor te koop. Dior heeft bijvoorbeeld de Capture Totale voor gezicht én hals.

Tot slot

Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Het voordeel bij een dergelijke markt is dat vaak de duurdere merken als eerste met een bepaald product op de markt komen. De ontwikkelkosten wil men er dan uithalen en dat maakt zo’n product erg duur. Maar niet lang daarna komen voor de kleinere beurs of de mensen die er gewoon minder aan uit willen geven, vergelijkbare producten op de markt. Zorg rustig, maar zorgvuldig!
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cosmetica: hoe lang is make-up, creme en parfum houdbaar?Cosmetica: hoe lang is make-up, creme en parfum houdbaar?Ook je mascara, parfum en dagcrème hebben een houdbaarheidsdatum, maar dat staat niet altijd op de verpakking. Cosmetica…
Beauty: Klaar voor de lente!Beauty: Klaar voor de lente!Als het voorjaar er weer aankomt dan kruipen we uit onze “winterholletjes” en laten licht en lucht weer grootschalig toe…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
Dr. Hauschka Cosmetica: producten en verkooppuntenDr. Hauschka Cosmetica: producten en verkooppuntenDe verzorgingsproducten van Dr. Hauschka Cosmetica omvatten producten voor gezicht, lichaam, mond en lippen, haren, bene…

Help! Ik heb last van cellulitis!Help! Ik heb last van cellulitis!Veel vrouwen hebben of krijgen of latere leeftijd last van cellulitis. Dit is heel vervelend, vooral in de zomer als je…
De Tea Tree lijn van The Body ShopOm je huid schoon en zuiver te houden heeft The Body Shop een Tea Tree lijn uitgebracht. Deze lijn bevat allerlei produc…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 08-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.