Felgekleurde haarlokken

Ombre haar is al eventjes in de mode. Om dit mode verschijnsel naar een nieuw level te brengen is het nu modieus om in de plaats van de klassieke blonde of bruine ombre, te kiezen voor een roze, paarse of andere gekke kleur.

Kevin Murphy’s Color Bug

Je kan ombre haar verkrijgen door middel van Kevin Murphy’s Color Bug. Het is een soort krijtje dat je over je haar moet wrijven, waardoor je haar mooi gekleurd wordt. Het is een leuk alternatief voor wie zijn haar niet permanent wilt of durft te kleuren in een fellere kleur. De Color Bug is namelijk uitwasbaar.

Gebruik

  1. Leg een handdoek om je schouders heen.
  2. Maak je haar een klein beetje vochtig door middel van een haarmousse.
  3. Gebruik eventueel handschoenen.
  4. Wrijf de Color Bug over je haar heen tot je de gewenste kleur hebt bereikt.
  5. Fixeer de kleur met wat haarlak.

Nadelen

De Color Bug is makkelijker te gebruiken bij mensen met blond haar. De kleuren van het krijtje zie je op donker haar iets minder goed.

Permanente ombre

Natuurlijk kan je naar de kapper voor een ombre kapsel, maar je kan ook zelf aan de slag. Koop blonde haarverf bij de drogisterij en breng die op je haarpunten aan. Om een mooie overgang van donker naar licht te verkrijgen moet je de haarverf niet te lang laten intrekken. Je moet de verf namelijk twee keer aanbrengen:
  • Stap 1: Breng de haarverf aan op de haarpunten en laat ongeveer vijf minuutjes intrekken.
  • Stap 2: Spoel de haarverf uit.
  • Stap 3: Breng de rest van de haarverf opnieuw aan op de haarpunten, plus iets daarboven. Laat de verf opnieuw een vijftal minuutjes intrekken.
  • Stap 4: Spoel de haarverf opnieuw uit.

Op deze manier krijg je een natuurlijk ombre effect. Zorg er wel voor dat je je haar goed verzorgd nadat je het geverfd hebt. Je haarpunten zullen uitgedroogd zijn door de verf en kunnen daarom wel wat extra verzorging gebruiken. Gebruik na het verven een haarmasker voor droog haar en laat dat eventjes intrekken voor je je haar opnieuw uitspoelt.

Ombre haar verzorgen

  • Geblondeerd haar kan na verloop van tijd een gele schijn krijgen. Om dit te voorkomen kan je je haar wassen met een zilvershampoo. Dat is een paarskleurige shampoo die de gele schijn uit je blonde haar haalt. Paars en geel zijn namelijk complementaire kleuren. Dit wilt zeggen dat ze elkaar neutraliseren. Als je je haar dus regelmatig wast met een zilvershampoo, dan blijft het mooi blond. Gebruik na het wassen van je haar een conditioner.
  • Voor extra verzorging kan je ook een haarmasker aanbrengen.
  • Kam je haar na het wassen heel voorzichtig uit. Nat haar is gevoelig en kan makkelijk breken. Gebruik eventueel een kam met grove tanden.
  • Zorg er voor dat je je haar niet te veel wast. Je hoofdhuid produceert namelijk natuurlijke oliën die je haar voeden. Als je je haar dagelijks wast dan was je deze oliën mee weg.
  • Gebruik een hittebeschermende spray als je je haar wilt krullen of stijlen. De warmte van je krul- of stijltang kan je haar namelijk enorm beschadigen.

Celebraties

Ook celebraties zijn fan van de ombre trend. Onder andere Drew Barrymore, Miley Cyrus, Jessica Alba, Selena Gomez, Jennifer Lopez, Dakota Fanning, en Beyoncé zijn al gespot met een ombre kapsel.
© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Balayage voor zomers haarMet balayage kun je een prachtig zomers kapsel creëren, het lijkt net alsof je een tijdje op vakantie bent geweest naar…
De meest opvallendste trends voor het kleuren van je haarDe meest opvallendste trends voor het kleuren van je haarWe leven in een tijd waarin we alle kanten op kunnen met ons haar. Welke kleur je ook wilt, alles is mogelijk. De keuze…
Trend: ombre haarTrend: ombre haarOmbre haar is het laten overlopen van je natuurlijke haarkleur in een lichtere haarkleur in de punten. De afgelopen jare…
Blond haar bij een getinte of donkere huidHet is leuk om je kapsel van tijd tot tijd te veranderen. Een knipbeurt is daar geschikt voor, maar soms willen vrouwen…

Houdbaarheid zonnebrandcrème en zonnemelkHoudbaarheid zonnebrandcrème en zonnemelkZonnebrandcrème en zonnemelk, hoe lang is dat houdbaar? Fabrikanten van deze producten beweren dat er ieder jaar een nie…
Het verouderingsproces van de huidHet verouderingsproces van de huidNiemand ontkomt er aan, ondanks alle middelen die we smeren of inspuiten en huid die we oprekken. Het lichaam veroudert…
Bronnen en referenties
  • http://www.girlscene.nl/p/3820/ombre_haar
  • http://merelymerel.wordpress.com/2013/03/21/doe-t-zelf-ombre-haar/
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 23-05-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.