Zo, haal jij het beste uit je haar!

Zo, haal jij het beste uit je haar! Prachtig, lang en glanzend haar. Het is één van de mooiste wensen die een meisje maar kan hebben. Het eten van gezonde voeding maakt niet alleen je huid maar ook je haar mooier en glanzender. Jammer genoeg is niet iedereen tevreden over zijn of haar haarkleur/haarstructuur en daarom staan hieronder een aantal tips die je haar op de meest natuurlijke manier kan veranderen zonder het te veel te beschadigen.

Je haar op een natuurlijke wijze kleuren

Wil jij je haar donkerder?

Probeer dan maar eens koffie in je haar, zet een sterk kopje koffie en laat het af koelen. Natuurlijk zal je nooit meteen helemaal donker haar krijgen en zal je dit vaker moeten doen, maar het geeft je haar glans en geeft je haar een donkere tint!

Wil jij je haar lichter?

Hiervoor zijn meerdere opties. Kamille thee is daar één van, deze thee zorgt ervoor dat je haar lichter wordt. Laat de kamille thee intrekken in het haar. Hiervoor zijn net zoals bij het donkerder maken van het haar, meerdere behandelingen nodig.
De tweede optie is citroen, verdeel het citroensap in het haar en ga hiermee in de zon zitten. De zon bleekt uit zichzelf al het haar maar door het citroensap zal dit proces sneller verlopen. Doe dit natuurlijk niet te vaak, want citroensap kan het haar uitdrogen door zijn zure sappen.

Je haar structuur veranderen

Wil jij je haar steil?

De één wil krullen en de ander steil haar. Als jij niet blij bent met je bos krullen dan is een steiltang de oplossing voor jou! Ik raad je de Chi-tang aan omdat deze tang keramische platen heeft wat het minst slecht is voor je haar, het is alleen niet de goedkoopste tang, maar als jij vaak je haar steilt raad ik je deze wel aan. Voordat je je haar begint te steilen is het van groot belang om je haar goed te verzorgen. Zorg dat je haar gewassen is en goed is opgedroogd. Zorg dat je een beschermende serum bij je hebt. Die je gewoon kan kopen bij bijvoorbeeld de Kruitvat, let er goed op, dat op de verpakking staat dat het tegen de hitte van een steiltang geschikt is. Als je het product in je haar hebt verspreidt, pak je dunne plukjes haar en laat je de steiltang vanaf de wortel langzaam naar beneden glijden. En met geduld heb jij mooi glanzend steil haar!

Naast de steiltang zijn er verschillende andere methodes om je haar steil te krijgen, je kan bijvoorbeeld je haar goed doorkammen, recht houden en droog föhnen, dit maakt je haar niet zo steil als met de steiltang maar het is wel een manier om je haar steil te maken.

Wil jij je haar krullend?

Krulspelden! Dat is de meest gezonde manier voor je haar, je zorgt ervoor dat je haar gewassen is en maakt het haar handdoek droog. Vervolgens doe je de krulspelden in het haar, en doe je de föhn eroverheen. Laat de krulspelden een aantal uren in je haar en zorg ervoor dat je haar goed is opgedroogd. Haal dan de krulspelden eruit, en doe er haarlak overheen zodat de krullen beter blijven zitten, en klaar is Kees! Jij hebt een bos mooie krullen.

Nog een kleine tip: slaap met een knot of vlecht in je haar, je haar zal de volgende dag mooi golvend zijn.

Haar verlengen

Wil jij je haar lang?

Heb jij geen zin om jaren lang te wachten tot je haar gegroeid is? Haarextensions kunnen voor jou de oplossing zijn. Er zijn verschillende soorten, zo heb je bijvoorbeeld echte mensen haar en synthetisch haar, het verschil hiervan is dat je synthetisch haar niet kan krullen, stijlen en verven omdat dit haar niet echt is. Met echt haar kan je echter alles mee doen, maar je moet dit ook heel goed verzorgen! De prijzen liggen door de kwaliteit vaak ver uit elkaar. Maar haarextensions kunnen jou zelfverzekerder maken!

Tot slot om niet te vergeten:
Gezonde voeding, is het juiste antwoord voor gezond haar, alles komt van binnenuit dus eet voldoende fruit!
© 2014 - 2024 Snatalie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een mooie haardosTips voor een mooie haardosMooi, glanzend haar zoals in de tv reclames. Dat willen we allemaal wel. Maar hoe kun je de natuur een handje helpen als…
Eigenwijze krullen, wat moet je er toch mee?Hoe ga je om met eigenwijze krullen? Wat zijn goede producten die helpen om je krullen er gezond en glanzend uit te late…
Beauty: Kunstmatige krullenVeel mensen met krullen snakken naar een stijl haar, al is het maar voor een keer, maar nog veel meer mensen (en dan voo…
Wat doen met dik haar?Veel mensen dromen van een mooie bos dik haar. Helaas heeft dik haar ook aantal grote ongemakken. Niet alles is zo mooi…

'Kaizen' je bikinilijn ontharen: voor de overgevoelige huid'Kaizen' je bikinilijn ontharen: voor de overgevoelige huidEen niet gladde bikinilijn waarbij haartjes onder de bikini uitpiepen is tegenwoordig in de meeste kringen sociaal onacc…
Britse merk MUA verkrijgbaar bij KruidvatMUA staat voor Make Up Academy, een Brits make-up merk met een breed assortiment vol populaire beautyproducten voor een…
Snatalie (2 artikelen)
Gepubliceerd: 10-04-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.