Een goede en goedkope huidverzorging

Voor een goede huidverzorging hoef je niet meer de deur uit om dure middeltjes te kopen of naar een dure schoonheidsspecialist te gaan. Voor een goede en goedkopere budget verzorging kun je met de minste middelen al een perfect resultaat bereiken. Hier volgen een aantal praktische tips om ook met een klein budget je huid goed te verzorgen.
Bron: TACLUDA, RgbstockBron: TACLUDA, Rgbstock

Begin de dag goed met een frisse douche

Om in de ochtend meteen goed te beginnen is om als je wakker wordt meteen lekker te douchen met een spons. Hierdoor gebruik je je douchegel zuiniger en dat is voordeliger.

Rimpels

Rimpels zijn de schrik van bijna elke vrouw. En ook daarvoor is een speciale budgettip. Gebruikt in de ochtend en avond karnemelk om je huid mee schoon te maken. Giet een klein beetje in een kommetje en breng het vervolgens met je handen of met een watje aan op je gezicht. Dit gaat ervoor zorgen dat fijne lijntjes verdwijnen en dat je een gladde huid krijgt. Vervolgens spoel je het af met water en kun je vervolgens je dag verzorging aan te brengen.

Bron: Jdeboer, RgbstockBron: Jdeboer, Rgbstock

Stomen van de huid

Stomen is natuurlijk heel goed voor de huid en daarvoor hoef je echt niet voor naar een dure schoonheidsspecialist. Dit kun je gewoon thuis doen. Doe kokend water in een grote kom en voeg hierbij twee mentholsnoepjes aan toe. Meer heb je niet nodig om de huid goed te stomen voor maar een paar minuten.

Reinigen van de huid

Gedurende de dag verzamel je onbewust heel wat vuil op je huid, wat je weer goed moet reinigen in de avond. Je kan hiervoor een wat duurder reinigingsmiddel grijpen, maar je kan dit ook zelf maken. Neem het sap van een komkommer door dit er met een lepeltje uit te halen en schenk hier wat melk bij. Roer beiden goed door elkaar, waarna je met een watje dit mengsel op het gezicht kunt aanbrengen om de huid goed schoon te maken. Daarna naspoelen met lauw water en je bent klaar.

Bron: Patkisha, RgbstockBron: Patkisha, Rgbstock

Een gezichtsmasker

Voor het verwijderen van dode huidcellen gebruik je een peeling. En ook die kun je zelf maken met wat je in huis hebt. Doe wat meel in een schaaltje en voeg daar water aan toe. Gebruik hiervoor gekookt water of mineraalwater uit een fles. Roer het mengsel door elkaar, waarna je het kan aanbrengen op je gezicht. Wil je een peeling voor het lichaam doen? Gebruik dan zeezout en olijfolie.

Ook een gezichtsmasker kan je prima zelf maken. De basis daarvoor is kwark of yoghurt. Daarnaast kun je van alles toevoegen om het masker een werking te geven. Denk dan aan een appel, een wortel, een banaan, een limoen voor de vette huid, een avocado voor de droge huid. Ook een kiwi kan je heel goed gebruiken voor een masker. Nu even een voorbeeld met bijvoorbeeld honing, wat ook heel goed werkt voor een masker. Doe één eetlepel honing in een schaaltje, vervolgens voeg je de kwark of yoghurt toe en meng dit door elkaar. Goed roeren en vervolgens met de vingers aanbrengen op de huid. Verdeel het over gezicht en hals en laat het ongeveer 20 minuten zitten en vooral niet lachen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Keuze uit vele verzorgingsproductenKeuze uit vele verzorgingsproductenDe keuze uit verzorgingsproducten is zo ruim en het aanbod is zo gevarieerd, dat om de juiste cosmetica producten te kun…
Huidverzorging voor mannenEen aantal jaren geleden konden maar weinig mensen zich voorstellen dat mannen smeersels zouden gaan gebruiken. Deze tre…
Voor elke leeftijdsfase een passende huidverzorgingVoor elke leeftijdsfase een passende huidverzorgingEr zijn veel verzorgingsproducten met een verzorgende, liftende, hydraterende of regenererende werking. Voor elke leefti…
Huidverzorgingsproducten voor mannenHuidverzorgingsproducten voor mannenSteeds meer mannen hebben behoefte aan een goede huidverzorging. Huidverzorging voor mannen staat - vergeleken met de pr…

Zonder zorgen op vakantie met kroeshaar of krullend haarZonder zorgen op vakantie met kroeshaar of krullend haarJa, kroeshaar is bijzonder. Je kunt er onnoemlijk veel spectaculaire kapsels mee maken waaronder een wilde afro, tiental…
Wat te doen tegen puistjes?In de pubertijd krijgen veel mensen last van puistjes. Tips om ze tegen te gaan worden meestal van generatie op generati…
Bronnen en referenties
  • www.leerwiki.nl
  • www.healthylives.nl
  • Afbeelding bron 1: TACLUDA, Rgbstock
  • Afbeelding bron 2: Jdeboer, Rgbstock
  • Afbeelding bron 3: Patkisha, Rgbstock
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 21-06-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.