Nagelstyling: nagels lakken

Nagelstyling: nagels lakken Het uiterlijk van je handen wordt mede bepaald door hoe je je nagels verzorgd hebt. Mooi verzorgde nagels zorgen voor meer uitstraling. Door de nagels in kleur te lakken kunnen ze de aandacht afleiden van minder mooie delen van de handen, zoals bijvoorbeeld wondjes, scheurtjes of kloven of eczeem. Ook kan de nagellakkleur zorgen voor een finishing touch bij een bepaalde outfit. Wordt de nagellak echter lelijk of zijn de nagels niet netjes gelakt dan kan dit juist zorgen voor een onverzorgde uitstraling. Vaak wordt er thuis alleen een gekleurde nagellak gebruikt en verder niks. Maar juist door het gebruik van de juiste producten zal het resultaat er mooier uitzien en zal de lak ook langer netjes blijven zitten. Haal altijd eerst alle oude nagellak(resten) van je nagels af en geef je handen eventueel een manicure.

Benodigde producten

Nageldesinfectant

Deze geeft een goede reiniging van de nagel en onttrekt tijdelijk vocht uit de nagel. Het zorgt voor een optimale product hechting. Nageldesinfectant is antibacterieel en zorgt tevens voor een langere hechting en houdbaarheid van de nagellak.

Basecoat

Dit is een tweezijdig klevende lak die is gemaakt om nagellak beter op de natuurlijke nagels te laten hechten. Deze basislak vormt de basislaag en beschermt de nagels tegen kleurpigment uit de nagellak.

Nagellak

De nagellak geeft het nageloppervlak kleur en glans. De ingrediënten van nagellak zijn onder andere pigmenten en oplossers. Voor de oplossers geldt, hoe sneller deze verdampen, hoe sneller de nagellak uithardt.

Topcoat

De topcoat vormt een beschermende, krasbestendige, glanzende toplaag bovenop de nagellak. De uv-absorbers die in de topcoat zitten beschermen de nagellak tegen verkleuring.

Nagellakdroger

Nagellakdrogers zijn er in spray, lak en druppels. Het onttrekt vocht uit de nagellaklagen. Het oppervlak van de nagellak is na gebruik droog en plakt niet meer. Echter de kans op beschadiging van de lak door stoten blijft bestaan totdat alle lagen uitgehard zijn.

Nagels lakken

Rol de flesjes die je gaat gebruiken ondersteboven tussen de handpalmen, gedurende ongeveer 30 seconden. Gebruik nu de nageldesinfectant om de nageloppervlakten te ontvetten/ontvochtigen. Breng vervolgens de basecoat aan in een dunne laag en laat deze goed drogen. De basecoat zal een plakkerige laag achterlaten op de nagel. Na deze laag is het dus van belang om altijd in elk geval één laag nagellak of topcoat aan te brengen.

Nu kun je beginnen met het kleur lakken. Breng een dunne laag nagellak aan, dun en transparant en zorg dat de huid niet geraakt wordt. De laklaag hoort langs de nagelriem mooi rond te lopen.
Hierna kan de tweede laklaag aangebracht worden. Deze tweede laag moet de nagel volledig bedekken. Zorg ervoor dat ook de zijranden en de vrije rand van de nagel met nagellak bedekt zijn. Met een wattentip met nagellakremover kun je kleine onvolkomenheden wegwerken.

Verzegel nu de gelakte nagel met een dunne laag topcoat. Dit geeft een mooie hoogglanzende beschermlaag. Wacht nu minimaal één minuut en breng dan de nagellakdroger aan. Dit is niet noodzakelijk, de lak droogt ook uit zichzelf op. Dit duurt natuurlijk wel langer.

Nagellak verwijderen

Wanneer de nagellak niet meer mooi is, of je wilt een andere kleur, kun je de nagellak eenvoudig verwijderen met een wattenschijfje en nagellakremover. Er bestaat nagellakremover met en zonder aceton. De aceton droogt de nagels en de omringende huid uit. De olie in de remover compenseert dit. Je kunt natuurlijk zelf altijd nog je nagels inmasseren met nagelriemolie. Deze is verkrijgbaar in neutraal of in lekkere geurtjes.
© 2015 - 2024 Jettix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagelstyling: French manicure lakkenNagelstyling: French manicure lakkenFrench manicure lakken doe je door de vrije rand van de nagel met een witte lak en het nagelbed met een transparante lak…
Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, nagellak aanbrengen op je nagels, het blijkt niet altijd een eenvoudig klusje. Als je niet goed lakt loop…
Tips voor een french manicureDe french manicure is misschien wel de bekendste look voor je nagels. Het staat natuurlijk maar heeft toch iets extra`s.…
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…

Verschillende manieren om je benen te ontharenVerschillende manieren om je benen te ontharenVeel vrouwen vinden het maar lastig, die haren die op hun benen groeien. Gladde benen zijn namelijk wel zo fijn, maar he…
Waist Trainer, een slanke taille trainen met een korsetWaist Trainer, een slanke taille trainen met een korsetEen Waist Trainer of Taillevormer, is een korset, speciaal ontworpen om de taille zo slank mogelijk te ´trainen.' Je val…
Bronnen en referenties
  • NHA - cursus nagelstyling
Jettix (37 artikelen)
Laatste update: 24-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.