La Roche-Posay: samenstelling en verkooppunten

La Roche-Posay: samenstelling en verkooppunten La Roche-Posay is een cosmeticamerk dat ook geschikt is voor de zeer gevoelige huidtypen. De producten van La Roche-Posay bevatten allen het heilzame bronwater afkomstig uit het Franse stadje La Roche- Posay. De samenstelling van de producten is zodanig dat de tolerantie van de verschillende huidtypen optimaal is. De producten van La Roche-Posay zijn te koop bij apothekers en gespecialiseerde webwinkels. De prijzen van La Roche-Posay producten zijn voordeliger bij de gespecialiseerde online verkooppunten.

Inhoud


Het merk La Roche-Posay

La Roche-Posay maakt onderdeel uit van het Franse cosmeticamerk L’Oreal, wat op haar beurt weer de grootste cosmeticaproducent ter wereld is. De producten van La Roche-Posay zijn vooral bekend vanwege de grote tolerantie. Hierdoor kunnen ook zeer gevoelige huidtypen de producten verdragen. De producten worden bijvoorbeeld voorgeschreven bij verschillende huidaandoeningen zoals acne, atopie, eczeem, enzovoorts. Tevens worden de producten van La Roche-Posay gebruikt voor de gedehydrateerde huid, voor het tegengaan van de veroudering van de huid, als shampoo of als make-up. Elk nieuw product wordt zeer uitvoerig getest op proefpersonen en La Roche-Posay werkt samen met dermatologen over de hele wereld. Onder andere de input van deze dermatologen wordt gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe producten.

Samenstelling La Roche-Posay

De samenstelling van de producten van La Roche-Posay zijn zo minimalistisch mogelijk: hoe meer ingrediënten, hoe meer nadelige gevolgen dit kan hebben voor gevoelige huidtypen. De producten van La Roche-Posay zijn allen honderd procent hypoallergeen en bevatten geen chemische geurstoffen of andere irriterende bestanddelen. Ook bij de keuze voor de verpakkingen wordt gedacht aan de gevoelige huid. De verpakkingen zijn zodanig ontwikkeld dat de kans op groei en overbrenging van bacteriën zo beperkt mogelijk blijft.

Thermaal bronwater

Het cosmeticamerk La Roche-Posay staat bekend vanwege het thermaal bronwater dat in alle producten van het merk is verwerkt. Het thermaal bronwater komt naar boven in het Franse stadje La Roch-Posay in het hart van Frankrijk. Al sinds de zeventiende eeuw staat het thermaal bronwater bekend vanwege de geneeskrachtige (antioxiderende en kalmerende) werking op de huid.

Producten La Roche-Posay

La Roche-Posay produceert onder andere make-up, hygiënische producten en hydraterende producten. Onderstaand volgt een overzicht van de verschillende productlijnen:
  • La Roche-Posay Anthelios: bescherming tegen de zon voor gezicht en lichaam zoals zonnebrandcrème, zonnebrandolie, zonnebrandspray, zonnebrandmelk en aftersun (19 producten)
  • La Roche-Posay Cicaplast: creme en balsem die beschadigingen aan de huid herstellen. Bijvoorbeeld wondjes aan de lippen en handen (4 producten)
  • La Roche-Posay Thermaal bronwater: dit is het bekendste product van La Roche-Posay en kalmeert en verzacht de huid (1 product)
  • La Roche-Posay Effaclar: creme, schuim en lotion voor voornamelijk de vette huid, onzuivere huid en huid die naar acné neigt (9 producten)
  • La Roche-Posay Hydraphase: hydraterende producten voor de huid en ogen (7 producten)
  • La Roche-Posay Hydréane: hydraterende creme speciaal voor de gevoeligere huid. De producten zijn vrij van parabenen (4 producten)
  • La Roche-Posay Iso-Urea: lichaamsmelk en balsem ter verlichting en verbetering van huidsymptomen zoals psoriasis en ruwe zones (2 producten)
  • La Roche-Posay Kerium: shampoo producten tegen huidschilfers (4 producten)
  • La Roche-Posay Lipikar: producten voor in douche en bad die helpen de huidbarrière te versterken door inbrengen lipiden (6 producten)
  • La Roche-Posay Nutritic Intense: voedende en herstellende crème voor de droge huid en lippen (3 producten)
  • La Roche-Posay Pigmentclar: serum tegen donkere kringen rond de ogen en huidvlekken (2 producten)
  • La Roche-Posay Redermic: anti-aging producten tegen rimpels, pigmentvlekjes en niet egale teint (6 producten)
  • La Roche-Posay Respectissime: mascara voor de gevoelige ogen (5 producten)
  • La Roche-Posay Rosaliac: crème, gel en spray tegen plaatselijke roodheid van de huid
  • La Roche-Posay Substiane: verzorging tegen huidveroudering (4 producten)
  • La Roche-Posay Fysiologische Reiniging: reinigende en kalmerende douchegel, lotion en reinigingsmelk (4 producten)
  • La Roche-Posay Toleriane: hydratatie en kalmering van de intolerante en allergiegevoelige huid (5 producten)
  • La Roche-Posay Tolériane Teint: poeders en foundations voor de gevoelige huid

Verkooppunten La Roche-Posay (winkels en online)

La Roche-Posay wordt verkocht in meer dan vijftig landen wereldwijd. Zoals eerder aangegeven dient de input van dermatologen bij tot de ontwikkeling van de producten. De verkoop van de producten van La Roche-Posay komt voor de rekening van de apothekers. Apotheken zijn namelijk bekwaam om op basis van huidtypen en huidklachten een gedegen advies te geven over welke producten het best aansluiten bij de persoon. La Roche-Posay is daarom in Nederland te koop bij apotheken en gezondheidscentrums. De verzorgingsproducten van La Roche-Posay zijn overigens gewoon verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift . De producten van La Roche-Posay zijn ook online verkrijgbaar via gespecialiseerde webwinkels. Een overzicht van alle verkooppunten en online apothekers is op de startpagina van de website van La Roche-Posay te vinden. Linksonder de pagina kan je apothekers zoeken op locatie en een overzicht van de webwinkels genereren.

Prijsvergelijking

De verschillende verkooppunten (apothekers) hanteren de verkoopadviesprijzen die worden gesteld door La Roche-Posay. Het gros van de producten kost tussen de € 10,- en € 20,- per stuk. Online bij de gespecialiseerde webwinkels liggen de prijzen ongeveer 10 tot 15% lager dan bij de apothekers. Dit komt doordat de webwinkels niet te maken hebben met panden op A-locaties en een winkelfunctie. La Roche-Posay wordt online overigens alleen verkocht bij gespecialiseerde webwinkels. Je kunt dus bij deze verkooppunten ook gewoon (telefonisch) advies inwinnen.

Lees verder

© 2014 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
La Roche Posay Toleriane Ultra voor de gevoelige huidLa Roche Posay Toleriane Ultra voor de gevoelige huidEen gevoelige huid is voor veel mensen een probleem. Het kan cosmetisch storend zijn, maar ook het vinden van geschikte…
Weekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-ArdenneWeekendje weg in de Belgische Ardennen: La Roche-en-ArdenneDe Belgische Ardennen is voor veel mensen een geliefde vakantiestek. Eén van de mooiste plaatjes in de Ardennen is La Ro…
Hypoallergene schoonheidsproductenHypoallergene schoonheidsproducten'Op allergie getest’: je ziet het steeds vaker op de verpakking van je dagcrème of fond-de-teint staan. Zo’n hypoallerge…
Ardennen: La Roche-en-ArdenneLa Roche-en-Ardenne vormt de toeristische hoofdstad van het noorden van Luxemburg en ligt verdoken in de vallei van de O…

Aveda cosmetica: producten en verkooppuntenAveda cosmetica: producten en verkooppuntenDe verzorgingsproducten van Aveda bestaan uit producten voor onder andere huid, haar, parfum, cosmetica en lichaam. De p…
Wat zijn belangrijke kenmerken van goede gelnagels?Wat zijn belangrijke kenmerken van goede gelnagels?Je handen zijn een deel van je lichaam dat iedereen te zien krijgt. Draag er daarom goed zorg voor. Een keuze die er voo…
Bronnen en referenties
  • La Roche-Posay, www.laroche-posay.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 03-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.