Verrassende dingen die je met kokosolie kunt doen

Verrassende dingen die je met kokosolie kunt doen Het zal je niet verrassen dat kokosolie vaak als wondermiddel wordt genoemd. Je kunt er echter meer mee dan je denkt! Gebruik het om te koken, smeer het op je huid en voorkom zelfs vervelende jeuk. Kokosolie is onmisbaar in elk huishouden!

Soorten kokosolie

Als je de keuze hebt, kies dan voor ontgeurde kokosolie. Je kunt dit voor meerdere doeleinden gebruiken omdat het geen kokosgeur of -smaak afgeeft.

Gezond eten en afvallen

In een gezond eetpatroon hoort ook vet eten. Ja, je leest het goed. Als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, zal het ook niet de neiging hebben om vet op te slaan. Het vet uit kokosolie wordt omgezet in energie en je kunt dit dus gelijk gebruiken. Gebruik daarom kokosolie in je gezonde eet- en leefpatroon!

Kokosolie in je dagelijkse eetpatroon

  • Smeer het op je brood, in plaats van boter
  • Smelt het samen met cacao en honing en plaats het in de koelkast voor een gezond chocoladehapje (ook lekker met rozijnen en/of noten)
  • Smelt het en gebruik het om soep en pap mee te verrijken
  • Neem een eetlepel kokosolie voor extra energie

Koken met kokosolie

Koken en ook bakken wordt extra makkelijk met kokosolie. het heeft namelijk goede eigenschappen en in net als boter kun je het voor veel doeleinden gebruiken. Wat nog een belangrijk voordeel is van kokosolie: het bevat geen transvetten.

Kokosolie voor koken en bakken

  • Gebruik kokosolie voor het invetten van bakplaten
  • Bak je friet/patat of aardappelen in de kokosolie
  • Gebruik kokosolie voor bakken, braden - eigenlijk in plaats van olie en boter

Kwaaltjes verhelpen met kokosolie

Veel huidproblemen kun je helpen verbeteren met kokosolie. Ook als je geen huidproblemen hebt, kan kokosolie je huid helpen hydrateren.

  • Muggenbulten - Heb je veel jeuk van je muggenbulten? Smeer de geïrriteerde bult in met kokosolie voor directe verlichting.
  • Onderhuidse puisten - Heb je een onderhuidse puist? Dat kan erg pijnlijk zijn en een drukkend gevoel geven. Smeer het in met kokosolie en de druk zal snel verdwijnen.
  • Eczeem en andere huidklachten - Smeer kokosolie op je huid voor verlichting en vermindering van de klachten.

Nog meer handige tips voor kokosolie

Gebruik je kokosolie al in je haar, of voor je gezicht? Je kunt geld besparen door een grote hoeveelheid kokosolie te kopen en dit voor dagelijks gebruik in te zetten.

Kokosolie voor haar & huid

  • Smeer het op je huid in plaats van dag- en nachtcrème
  • Gebruik het op droge huid
  • Was je haar met kokosolie (werkt goed met krullend haar)
  • Gebruik het in plaats van scheergel of scheerolie
  • Gebruik het als massageolie

Verslaafd aan lippenbalsem en heb je droge lippen als je stopt met smeren? Probeer er eens wat kokosolie te gebruiken.
© 2014 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met kokosolieKun je afvallen met kokosolie? Kokosolie blijkt een echte superfood te zijn die je zeker kan helpen met het afvallen. Ho…
Kokosolie: veelzijdig en gezondKokosolie: veelzijdig en gezondVan keuken tot badkamer. Kokosolie is een zeer gezond en veelzijdig product. 100% natuurlijk, heerlijk van smaak en met…
Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur!Kokosolie voor huid en haren. Puur natuur!Kokosolie is gezond en lekker om met een product mee te koken of om zo op de boterham te smeren. Maar wist je dat kokoso…
Hoe gezond is kokosolie?Hoe gezond is kokosolie?Kokosolie is zo’n product wat er eigenlijk al heel lang is en altijd in de reformwinkels te koop is geweest. Maar sinds…

Labradoriet, steen voor de gevoelige mensLabradoriet, steen voor de gevoelige mensLabradoriet is een op het eerste gezicht niet zo interessante grijsachtige steen, maar dan ineens zie je een blauwe of g…
Natuurlijke middelen bij epilepsieDe hersenen bestaan uit miljarden cellen die met elkaar communiceren door middel van kleine elektrische stroompjes. Wann…
Maresa (130 artikelen)
Laatste update: 13-02-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.