Hoe je make-up langer blijft zitten

Hoe je make-up langer blijft zitten Make-up aanbrengen kan 's ochtends de kostbare tijd die je hebt aanzienlijk inkorten. Als je na een paar uur al ziet dat het er lang niet meer zo mooi en fris uitziet als bij het aanbrengen, kan dat een flinke domper zijn. Daarom is het belangrijk om te investeren in een aantal goede producten en bepaalde stappen te volgen voor een optimaal en vooral langdurend resultaat!

De basis

Reinigen en hydrateren

Alvorens je foundation aan te brengen is het belangrijk om je gezicht te reinigen en een dagcrème aan te brengen. Laat de dagcrème tien minuten inwerken voordat je begint aan de volgende stap.

Primer

Breng een primer aan op je gehydrateerde huid. Deze primer zorgt voor een gladde huid, zodat de foundation die je hier overheen smeert gelijkmatiger verdeeld wordt. Bovendien blijft de foundation door middel van deze primer een stuk langer zitten!
Er zijn verschillende soorten primers op de markt. Zorg ervoor dat je een primer koopt dat aansluit bij jouw huidtype.

Foundation en concealer

Breng de foundation aan op je gezicht. Er zijn verschillende manieren om foundation op je gezicht te smeren. Sommige mensen gebruiken gewoon hun vingers, terwijl anderen de voorkeur geven aan een make-up borstel. Zorg ervoor dat je niet te veel foundation in één keer aanbrengt. Het is beter om met een lichte laag te beginnen en vervolgens meer foundation te gebruiken om een egalere tint te bereiken. Dit is eveneens het moment om concealer te gebruiken. Breng de concealer aan op eventuele onzuiverheden of onder de ogen om donkere kringen te verbergen.

Poeder

De volgende stap bestaat uit het aanbrengen van poeder. Hierbij kun je kiezen uit doorzichtige poeder of poeder met de kleur van je foundation. Deze gekleurde poeder brengt nog een extra dekkende laag aan over je huid. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van oneffenheden kan gekleurde poeder een oplossing bieden. Zowel de doorzichtige poeder als de gekleurde poeder zorgt ervoor dat je foundation niet van je gezicht glijdt en veel langer blijft zitten. Wanneer je echter last hebt van een droge huid, is het belangrijk om niet te veel poeder te gebruiken aangezien het er dan schilferig uit kan zien.

Setting spray

Om ervoor te zorgen dat je foundation nóg langer blijft zitten, kun je als laatste stap setting spray gebruiken. Houd de fles ongeveer 20 centimeter van je gezicht en spray ongeveer drie keer over je hele gezicht. Afgezien van het feit dat je make-up door de setting spray langer blijft zitten, zorgt het eveneens voor een natuurlijke "glow" op je gezicht.

Extra tips

Probeer door de dag zo weinig mogelijk met je handen aan je gezicht te komen. Hierdoor kan je make-up namelijk vervagen of zelfs van je gezicht verdwijnen. Daarnaast kun je op bepaalde momenten van de dag je foundation een beetje bijwerken. Vooral mensen met een vettige huid zullen ervaren dat foundation snel vervaagt. Om dit te verhelpen is het handig om poeder bij de hand te hebben om tijdens de dag je foundation opnieuw te fixeren.

Oogschaduw

Wanneer je oogschaduw in poedervorm aanbrengt, blijft het een stuk langer zitten als je eerst een oogschaduwbasis aanbrengt. Dit is een soort huidkleurige crème die je op je oogleden smeert en goed uitsmeert. Hierdoor zal je oogschaduw veel minder snel vervagen!

Ook een tip: gebruik een beetje setting spray of oogdruppels om je oogschaduw aan te brengen. Dip je kwastje in de vloeistof, daarna in de oogschaduw en je zal zien dat de kleur van de oogschaduw veel gepigmenteerder is. Hierdoor zal het ook veel langer blijven zitten!

Mascara

Mascara blijft over het algemeen vrij lang zitten. Om te zorgen dat je er de hele dag niet naar hoeft om te kijken, is door verschillende laagjes aan te brengen. Wacht na iedere laag een paar minuten voordat je de volgende laag aanbrengt.

Lippenstift

Om je lippenstift langer te laten zitten kun je vóór het aanbrengen van de lippenstift een laagje poeder op je lippen aanbrengen. Als je je lippenstift hier overheen smeert, zal het veel langer blijven zitten. Een andere manier om je lippenstift na een paar uur nog op te hebben is door eerst een lippotlood aan te brengen. Je kunt hiermee de randen van je lippen invullen, maar ook je volledige lippen mee kleuren. Dit zal dan voor een basis zorgen voor de lippenstift en ervoor zorgen dat je lippen er na enkele uren nog heel mooi uitzien!
© 2015 - 2024 Inekea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation voor gecombineerde huid: Welke soort is het best?Een gecombineerde huid is erg lastig te behandelen. Moet je een foundation kiezen voor een droge huid of voor een vette…
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zo’n huid aanbrengt…
Make-up: Primer en oogschaduwbasisMake-up: Primer en oogschaduwbasisAls je jezelf wilt gaan opmaken, is het belangrijk een goede basis op je gezicht aan te brengen voordat je begint met de…
Wat doet een make-upprimer nou precies?Wat doet een make-upprimer nou precies?Wat is primer? Er komen telkens meer merken met primers in hun assortiment, maar wat is een primer eigenlijk? Een primer…

Lente in zicht, extra goed voor de voeten zorgenLente in zicht, extra goed voor de voeten zorgenAls de winter – in ieder geval gevoelsmatig – op zijn einde loopt, komen we weer uit onze schulp. We zijn het cocoonen z…
Juist douchen en baden met een droge huidJuist douchen en baden met een droge huidOok wie een droge huid heeft, kan elke dag douchen en hoeft niet af te zien van een aangenaam bad. Maar wel geldt: minde…
Inekea (12 artikelen)
Gepubliceerd: 05-03-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.