De gezichtsreinigers van Lush

De gezichtsreinigers van Lush Lush houdt zich bezig met het produceren van diervriendelijke en handgemaakte cosmetica-producten. Lush is een Brits bedrijf, maar het zit tegenwoordig in 51 landen en het bedrijf telt 800 winkels. In Nederland zitten een paar winkels van Lush, maar je kunt hun producten ook online bestellen. Lush produceert ook veel gezichtsreinigers. Deze reinigers bevatten allemaal natuurlijke ingrediënten, zodat het optimaal werkt.

Angels on bare skin

Angels on bare skin is een van de oudste reinigers van Lush. Het verminderd roodheid en verbetert de gezondheid van je huid. Dit komt voor een groot gedeelte door de gemalen amandelen die erin zitten. Als je amandelen mengt met water wordt het verzachtende amandelmelk. Ook zit er kaolin in, dit is een kleisoort die vuil absorbeert. Daarnaast zitten er verschillende oliën in, die spannen je huid licht aan. Haal een klein stukje Angels on bare skin uit het bakje en voeg er wat water aan toe. Vervolgens kun je het op je gezicht aanbrengen en daarna verwijder je het met water. De prijs van dit product is €9,90 voor 100 gram.

Aqua marina

In deze reiniger zitten drie soorten zeewier, omdat zeewier heel verzachtend is voor de huid. Ook zitten er verschillende vitaminen en mineralen in en die zijn erg goed voor je huid. Net zoals bij Angels on bare skin zit hier ook een kleisoort in. Deze reiniger is gemaakt voor de gevoelige huid. Je kunt dit zo op je huid aanbrengen en met water goed afspoelen. Dit product kost €9,90 voor 100 gram.

Dark angels

Dark angels is een zwarte scrubreiniger, speciaal gemaakt voor de wat vettere huid. Houtskool absorbeert de overtollige oliën op je huid. Ook zit er rhassoulmodder in voor de grondige reiniging. Deze reiniger heeft een scrubbend effect, want er zit bruine suiker in. Je neemt een klein beetje Dark angels op je huid en je voegt wat water toe. Vervolgens masseer je het zachtjes op je huid. Je kunt het niet alleen op je gezicht gebruiken, maar ook op je lichaam. Vergeet niet om Dark angels goed van je huid af te spoelen, want anders heb je wat zwarte vegen op je huid. Gebruik deze reiniger niet vaker dan twee keer per week, want anders gaat het juist averechts werken. Voor deze reiniger betaal je €9,90 voor 100 gram.

Herbalism

Herbalism is ontgiftend en zuiverend, want er zit onder andere rozemarijn, brandnetel en kamille in. Ook zorgt de Chinese klei voor een reinigend effect. Herbalism is gemaakt om de wat vettere huid onder controle te houden. Toch kun je herbalism ook gebruiken als je een gevoelige huid hebt, want deze reiniger is heel erg zacht voor de huid. Ook zorgt deze reiniger ervoor dat al je make-up van je gezicht wordt gehaald. Meng net zoals bij de andere reinigers een klein beetje herbalism met water en masseer het op je gezicht en was het vervolgens af met water. Ook dit product kost €9,90 voor 100 gram.

9 to 5

De 9 to 5 reiniger is speciaal gemaakt om je make-up na een lange werkdag er af te halen. De amandelolie en orchidee extract zorgt voor een grondige werking, maar ook voor een verzachtend effect. Masseer het op je huid en haal het met een vochtig watje er af. Deze reiniger is goed voor de gevoelige huid en de vette huid. Een flesje van 95 gram kost €7,60.

CoalFace

CoalFace is een reiniger voor de ouder wordende huid. Ook is het ideaal voor een wat vettere huid, want houtskool zorgt voor de opname van overtollig talg. Drophuid is verzachtend en reinigend. Rozenhoutolie werkt tegen rimpels. CoalFace ziet er uit als een stuk zeep, dus wrijf het tussen je vochtige handen en breng het op je gezicht aan. Spoel het met water af. Dit product zorgt voor een trekkerige huid, dus gebruik het alleen als je een vette huid hebt. Deze reiniger is dus te heftig voor een gevoelige huid. Ook werkt CoalFace goed tegen onzuiverheden. Je betaalt €9,10 voor een stuk van 100 gram.

Fresh farmacy

Fresh farmacy ziet er net zoals bij CoalFace ook uit als een stuk zeep. Gebruik deze zeep als je last hebt van jeugdpuistjes, het is dus ideaal voor tieners met een onzuivere huid. Kalamijn vermindert roodheid en verzacht de geïrriteerde huid. Lavendel en tea tree helpen je puistjes tegen te gaan. Wrijf het stuk Fresh farmacy tussen je vochtige handen en masseer het op je gezicht. Daarna kun je het afspoelen met wat water. Deze reiniger kost €8,70 voor een stuk van 100 gram.

Grease lightning

Grease lightning smeer je niet op heel je gezicht, maar alleen op je puistje(s). De antibacteriële gel zit in een pompflacon, zodat je het makkelijk met je vinger kunt aanbrengen op een puistje. De gel bevat tea tree, rozemarijn en toverhazelaar extract. Deze drie ingrediënten werken heel goed tegen puistjes. Dit product kost €10,45 voor 45 gram.

Mask of magnamity

Mask of magnamity is een soort masker voor je gezicht, nek en rug. De kleisoorten zorgen voor de diepe reiniging en de honing zorgt voor een verzachtend effect. Ook zitten er adukibonen in en die halen je dode huidcellen weg. Reinig eerst je huid goed voordat je het masker aanbrengt. Brengt het masker aan op je huid en laat het voor tien minuten zitten. Masseer het daarna nog even over je huid en haal het met water van je huid af. Dit masker kost €8,60 voor 125 gram.

Movis

Movis is vernoemd naar een product-ontwikkelaar van Lush. Deze reiniger lijkt op een stuk brood en het ruikt ook naar brood, want er zit brood in. De tarwezemelen verwijderen dode huidcellen. De cacaoboter maakt je huid zacht. Je maakt eerst je gezicht nat met water en dan breng je Movis rechtstreeks aan op je gezicht. Als je klaar bent laat je Movis even uitdruppelen op een bordje of in een bakje. Movis kost €7,95 en dan krijg je 100 gram.

Ocean salt face and body cleanser

Deze scrub bevat heel veel zeezout, want zeezout zit vol met mineralen. Het zeezout zorgt voor het scrubbend effect. Gebruik deze scrub één keer per week, want het is best een heftige scrub. Ook zit er citroen en limoen in, want die verfrissen je huid. Masseer het met draaiende bewegingen op je huid en de dode huidcellen worden verwijderd. Daarna spoel je het af met water. Hierna kun je ook nog een andere reiniger gebruiken. Een pot van 125 gram kost €12,95.

Ultrabland

Ultrabland haalt al je make-up van je gezicht af en het voed je huid tegelijkertijd. Alle oliën halen het vuil dus van je gezicht af. Masseer een klein beetje Ultrabland op je gezicht en haal het met een vochtig washandje van je gezicht. Voor 45 gram betaal je €10,65. Dit lijkt best duur, maar je hebt maar heel weinig nodig.

Let the good times roll

Deze reiniger is ideaal voor in de winter. Door de wisselende temperaturen en de koude wind kan je huid uitdrogen. Let the good times roll haalt de dode huidcellen van je gezicht en maakt je huid weer zacht. Ook zit er plantaardige glycerine in en dat zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt. Kaneelpoeder werkt goed tegen puistjes. Voor een probleemhuid is deze reiniger dus ook goed. 100 gram kost €9,90.
© 2015 - 2024 Milou123, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lippen scrubben; Lush lipscrubs en lippenbalsemsDroge lippen zijn zeer vervelend en soms zelfs pijnlijk. Met behulp van deze lipscrubs van Lush kan je de velletjes op j…
Lush Oxford Street en hun productenLush Oxford Street en hun productenLush houdt zich bezig met het bedenken en produceren van diervriendelijke en natuurlijke cosmetica-producten. Inmiddels…
Albumrecensie: Snail Mail - Lush (2018)recensieAlbumrecensie: Snail Mail - Lush (2018)Snail Mail is een Amerikaanse indierockband uit Baltimore. Sinds haar oprichting in 2015 ontving de groep aandacht van g…
Lush; handgemaakte, maatschappelijk verantwoorde CosmeticaLush heeft heerlijke, verse handgemaakte zeepjes, cremes, lotions, parfums en zalfjes die gemaakt worden vanuit een mili…

Zo kom je van je onderkin af!Zo kom je van je onderkin af!Een onderkin wordt ook wel een dubbele kin genoemd. Vaak krijg je een onderkin als je wat dikker wordt of als je wat oud…
Groene thee voor acnelittekensAcne kenmerkt zich door talloze puistjes, verstopte poriën en cystes op het gezicht, schouders of rug. Nadat deze weer h…
Bronnen en referenties
  • https://www.lush.nl/shop/product/product/path/212/id/1928/Reinigers--Angels-On-Bare-Skin
  • http://www.twinkelbella.nl/review-lush-angels-on-bare-skin/
  • https://www.lush.nl/shop/product/product/path/212/id/1929/Reinigers--Aqua-Marina
  • https://www.lush.nl/shop/product/product/path/212/id/1927/Reinigers--Dark-Angels
  • https://www.lush.nl/shop/product/product/path/212/id/1926/Reinigers--Herbalism
  • http://ikbenirisniet.nl/2014/11/27/review-lush-dark-angels/
  • https://www.lush.nl/shop/product/product/path/212/id/1505/Reinigers--Let-The-Good-Times-Roll
  • https://www.lush.nl/shop/product/product/path/211_212/id/1079/Gezicht-Reinigers-9-to-5
  • http://www.byaranka.nl/lush-coal-face-reiniger/
  • http://livelifegorgeous.nl/2012/05/lush-ultra-bland/
Milou123 (13 artikelen)
Gepubliceerd: 07-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.