Welk parfum vinden mannen lekker bij vrouwen?

Welk parfum vinden mannen lekker bij vrouwen? Welke parfums vinden mannen lekker ruiken bij vrouwen? Daar is nooit gedegen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Parfummerken komen en gaan immers. De voorkeur voor bepaalde geuren zijn sowieso persoonlijk, maar toch is er wel een verschil tussen wat mannen lekker vinden ruiken en wat vrouwen het lekkerst vinden ruiken. Er zijn veel parfums ontwikkeld en de een ruikt nog lekkerder dan de ander. Bekende klassieke en geliefde geuren bij vrouwen zijn bijvoorbeeld Chanel No 5, Shalimar, Amouages, Arthusia – Fiori di Capri, Eternity, White Linen, Jill Sander, Lancome, Musk... Maar welke geuren vinden mannen het lekkerst bij vrouwen ruiken?

Wat is het lekkerste parfum ter wereld?

Over smaak valt niet te twisten. Er bestaat dus niet zoiets als het lekkerste parfum ter wereld. Geurstoffen werden misschien al door de eerste mensen gebruikt. Vaak in de vorm van bloemengeuren. Pas veel later werden er echte parfums van gemaakt. Arhusia Fuori Di Capri wordt beschouwd als het oudste officiële parfum ter wereld. Dit parfum werd in het jaar 1390 door monniken gemaakt op het Italiaanse Vulkanische eiland Capri. Capri ligt in de Middellandse Zee. Op het eiland groeiden vele unieke bloemen met sterke geuren.

Het verhaal gaat dat een van monniken die in het klooster woonde op het eiland een boeket bloemen plukte omdat een koningin een bezoek zou brengen aan Capri. Hij plukte de mooiste bloemen van het eiland en zette deze in een vaas. Na enkele dagen had het water in de bloemenvaas een sterke, heerlijke geur. De monnik besloot om van het geurende water een parfum te maken. Hij stelde van de bloemsoorten een parfumrecept samen en hield de formule geheim. Verscheidene eeuwen later, in 1948, kwam een van de geestelijken op Capri achter het geheimgehouden recept. De Paus gaf toestemming om het parfum op kleine schaal te produceren en op de markt te brengen. Tot op de dag van vandaag wordt Arhusia Fuori Di Capri parfum in kleine oplage gefabriceerd om de kwaliteit origineel, en hoog te houden.

Welke vrouwen parfum vinden mannen lekker?

Om te bepalen welke parfums mannen het lekkerst vinden bij een vrouw, zijn wel verschillende niet-wetenschappelijke onderzoeken gedaan. Voorkeuren voor geuren zijn aan trends onderhevig, en de voorkeuren voor parfums moeten daarom dan ook gezien worden als een momentopname. De volgende lekkerste twaalf geuren damesparfums werden winnaars volgens mannen. De website mannen-luchtjes.nl deed een onderzoekje onder mannen, maar onder hoeveel mannen is niet duidelijk. Mannen konden stemmen op de lekkerste geuren. De winnende parfums waren:
  1. Lady Million van Paco Rabanne (onderzoek bij: mannen-luchtjes.nl 2015)
  2. DKNY Be Delicious (onderzoek bij: mannen-luchtjes.nl 2015)
Zij deden ook onderzoek naar welk parfum vrouwen lekker vinden bij mannen.

Wat zijn de lekkerste parfums?

Ook de Amerikaanse website perfumes.allwomenstalk.com maakte in 2015 een lijst met parfums welke mannen volgens hen bij vrouwen het lekkerst vinden ruiken. Ze stelden een top 15 samen, maar waarop ze de lijst baseren lichten ze niet toe. Het is dus geen wetenschappelijk onderzoek onder mannen. Zij stellen dat de top 10 er als volgt uitziet:
  1. Live In Love, by Oscar de La Renta. Op nummer een eindigde dit zoete, romantische parfum. Het bevat onder andere de bloemengeuren lelietje-van-dalen en hyacint. Het is fris, bloemig, maar ook weer niet te bedwelmend. Ook bevat het musk. Voor romantische vrouwen.
  2. Body, van Burburry. Op de tweede plaats eindigde dit zoete vrouwelijke parfum. De geur wordt geassocieerd met rijkdom, luxe en sensualiteit. Het bevat geuren van fresia's, peren, rozen en sandelhout noten. De geur blijft lang aanwezig. Voor chique vrouwen.
  3. A Drop Of Verbena. Op nummer drie werd gekozen A Drop Of Verbana. Deze geur wordt omschreven als fris en helder. Het bevat het verkwikkende aroma van jasmijn, witte amber, zeemos en rozen. Voor jonge, levendige vrouwen.
  4. Lovestruck van Vera Wang.. Op nummer vier eindigde dit zoele parfum van Vera Wang. En warme, sensuele geur. Een aparte mengeling van mandarijn, klimrozen, lotusbloemen, musk en zeldzame houtsoorten. Voor mooie, sexy vrouwen.
  5. Viva La Juicy, van Juicy Couture. Deze zachte wilde geur wordt omschreven als verleidelijk en ondeugend. Het bevat extracten van gardenia, jasmijn, amber, vanille en karamel. Voor ondeugende, niet alledaagse vrouwen.
  6. Oh Lola!, van Marc Jacobs. Deze geur is niet alleen verrukkelijk, maar zit ook in een adembenemend mooi flesje met een geopende pioenroos op de dop. De geur bevat raspberry, vanille, peren en de geur van pioenrozen. Het wordt omschreven als een zalig geurtje, een klassieker, en fris. Voor opgewekte, ondernemende en spontane vrouwen.
  7. Flowing van Puma. Puma maakte met Flowing een adembenemend geurtje, in de meest positieve zin van het woord. Sommige mannen zeiden dat het ze gek maakte, zo lekker vonden ze het ruiken. Flowing bevat fresia, raspberry, iris, viooltjes, vanille. Gemengd met sandelhout en amber.
  8. Cosmic Radiance van BritneySpears. Of je nu van BritneySpears houdt, of niet, haar parfum wordt gewaardeerd door de neus van zowel jongens als mannen. Cosmic Radiance doet zijn naam eer aan met zinnenprikkelende citroengeuren, vanille, peer en amber. De geur is fris en natuurlijk, voor energieke, levenslustige vrouwen.
  9. My Queen, van Alexander McQueen. Een eigenzinnig parfum met een heel eigen geur. Witte musk, sinaasappel, witte bloesems en viooltjes. Dit geurtje is als een briesje van bloesem, het ruikt naar het voorjaar in een tuin vol bloesembomen. Voor jonge, lieflijke schoonheden.
  10. Euphoria van Calvin Klein. CalvinKLein maakte en heerlijke geur met Euphoria. Het aroma van lotusbloesems, granaatappels, amber, mahoniehout. De geur wordt door mannen omschreven als sexy, romig en chic. Voor vrouwen met zelfvertrouwen.

Bovengenoemde parfums zijn echter een greep uit populaire parfums in 2015.

Best verkochte parfums

De best verkochte parfums zijn de klassiekers, soms omdat ze al lang bestaan en vaste gebruikers van de parfums hebben. Chanel no. 5 is bijvoorbeeld een zeer bekend luchtje wat in 2015 al bijna 100 jaar een succes is. Eternity van Calvin Klein werd in korte tijd wereldberoemd wegens de frisse sterke bloemengeur. Maar ook Trésor, en Miss Dior Miss zijn zeer populair. Deze laatste twee staan in 2015 echter niet in de top 5 van best verkochte parfums ter wereld:
  1. Chanel no. 5 (uit 1921)
  2. Eternity van Calvin Klein (uit 1988)
  3. Prada Eau de Toilette (uit 1994)
  4. Cool Water van Davidoff (uit 1988)
  5. Gucci Rush (uit 1999)

Conclusie

Er is niet met zekerheid vast te stellen welke parfums mannen het lekkerst vinden ruiken bij vrouwen. Onderzoeken naar 'lekkere' geuren hebben zich voornamelijk gericht op dierlijke geuren, zoals urine, zweet en hormonen, verstopt in parfums. Onderzoekers zijn niet zeker over de uitkomsten en spreken elkaar tegen. Als je het belangrijk vindt of je vriend of man jouw parfumgeurtje net zo lekker vindt als jij, laat hem dan meebeslissen als je een parfum gaat kopen. Of nog leuker: laat hem het geurtje voor je uitkiezen.
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chanel No. 5, een tijdloze geurChanel No. 5, een tijdloze geurChanel No. 5 is het parfum dat zo bekend werd dat er naar men zegt tegenwoordig elke 30 seconde een flesje over de toonb…
Parfum: Coco Mademoiselle van ChanelParfum: Coco Mademoiselle van ChanelIn 2001 kwam het beroemde cosmetica merk met een nieuw parfum. Met dit parfum richtte Chanel haar pijlen vooral op de je…
Allergisch voor parfumAllergisch voor parfumAllergisch zijn voor parfum is lastig, parfum zit in zeer veel huidverzorgingsproducten, zodat het vermijden van parfum…
Hoe komt je parfum optimaal tot zijn recht?Hoe komt je parfum optimaal tot zijn recht?Parfum is een belangrijke extra touch voor je uitstraling, je outfit en je persoonlijkheid. Hoe zorg je ervoor dat je op…

Mascha FeoktistovaBeautygloss.nl: welke Nederlandse beautyliefhebster kent deze site niet? In 2007 werd deze beautyblog opgericht door Mas…
Beurer Buikspiertrainer, beoordelingen en werkingBeurer Buikspiertrainer, beoordelingen en werkingBeurer Buikspiertrainer EM35 is een buikspierband die om het lichaam (om de buik) gedragen wordt, en waarmee je spieren…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Josch13, Pixabay
  • http://rubriek.nl/mooi/bijzondere-klassieke-parfums
  • http://www.mannen-luchtjes.nl/lekkerste-vrouwen-parfum-volgens-mannen/
  • http://perfumes.allwomenstalk.com/top-perfumes-that-men-love
  • http://www.hln.be/hln/nl/14/Nina/article/detail/1008634/2009/10/04/De-tien-best-verkopende-parfums-ooit.dhtml
  • http://perfumes.allwomenstalk.com/top-perfumes-that-men-love
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 05-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.