Goedkope stoere horloges voor mannen

Goedkope stoere horloges voor mannen Waar vind je goedkope stoere horloges voor mannen? Hoe herken je een stoer horloge en waarom zou je kiezen voor een stoer uurwerk om je pols? Een horloge is in eerste instantie gemaakt om de tijd op af te lezen natuurlijk, maar een horloge met wat extra toeters en bellen vinden de meeste mannen leuk. Als je een man een stoer horloge cadeau wilt geven, welke merken kan je dan overwegen als je niet te veel geld wilt uitgeven? Er zijn veel herenhorloges op de markt, van de peperdure Rolex tot een betaalbaar horloge van een onbekend merk. Welke merken hebben stoere uiterlijk en misschien ook wat extra coole opties, en zijn toch niet al te duur? Wat is stoer en wat is niet duur? Het hangt van je smaak en je budget af. De meeste horloges die we stoer vinden 'ogen' sportief, of ze hebben veel knopjes en leuke opties. Een betaalbaar horloge kost een paar tientjes, maar dan heb je maar al te vaak een horloge wat niet zo lang meegaat. Stoer associëren we vooral met mannelijk en avontuurlijk, maar stoer wordt ook wel gebruikt als een synoniem voor gaaf, hip, cool of modern. Vanaf ongeveer 20,- kan je al een goed werkend herenhorloge kopen en vanaf ongeveer 50,- zijn er veel kwalitatief goede (en stoere) herenhorloges te koop. De prijsindicaties vanaf 15,- tot 150,- in dit artikel, hebben betrekking op het jaar 2016.

Casio horloges

Casio horloges zijn modern maar toch stoer. Vaak hebben ze een rechthoekige wijzerplaat met digitale tijdsaanduiding en een metalen polsband, maar er zijn ook steeds meer Casio's met een ronde of rechthoekige kast. Casio heeft ook meerdere sportieve betaalbare modellen jongenshorloges maar ook wat duurdere luxe modellen. Casio EQB-510D-1AER Edifice Bluetooth is bijvoorbeeld een erg mooi klokje met een Quartz uurwerk. Alle Casio horloges zijn wel echte coole uurwerken voor jongens en mannen. Casio horloges zijn verkrijgbaar is zeer uiteenlopende prijsklassen, van zeer goedkoop tot behoorlijk prijzig. De eenvoudigste modellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 15,-.

Lorus

Lorus is een horlogemerk met degelijke modellen, maar ze leveren ook stoere herenhorloges. De horloges hebben een sportieve look en ze zijn lekker betaalbaar. Het materiaal van de kast en de band is rubber, en het raampje van de kast is van kunststof. Mede door deze goedkope materialen kunnen Lorus horloges zo goedkoop worden aangeboden. Voor een paar tientjes heb je al een sportief ogende Lorus. Verkrijgbaar vanaf ongeveer 20,-.

Aeromatic herenhorloges

Een stoer retro-design horloge voor een man is bijvoorbeeld een horloge uit de Aeromatic-series. Dit type horloge is vrij robuust van uiterlijk en bevat bijvoorbeeld chronometer(s) met grote opvallende knopjes aan de zijkanten van de wijzerplaat. Daardoor ziet het horloge er inderdaad stoer uit, maar ook modern en futuristisch. Het horloge is verder ook nog sportief van uiterlijk. Het Aeromatic horlogemerk is een Duits merk. Op de Aeromatic krijg je 2 jaar garantie (indien je het garantiebewijs en de aankoopbon bewaart) en de horloges worden in een speciale cadeauverpakking geleverd. Je koopt met dit merk een eigenzinnig jongens- of een mannenhorloge, voor een kleine prijs. Deze horloges zijn al verkrijgbaar vanaf ongeveer 25,-.

Hewec

Hewec heeft een aantal zeer robuuste jongens- en mannenhorloges op de markt gebracht. De kwaliteit van deze horloges schijnt erg goed te zijn, en de horloges zijn niet al te duur. Hewec horloges worden ook omschreven als 'mannen sporthorloges,' vanwege het sportieve uiterlijk. Toch hebben ze ook een zakelijke en bescheiden look. Je koopt al een Hewec horloge voor je vriend, man of vader voor ongeveer 60,-

Haffstreuner horloges

De Haffsteuner horloges zijn op een heel eigen wijze mooi van vormgeving en heel erg mannelijk om te zien. Dit horloges is van Duitse makelaardij. Ze worden geleverd in een originele Haffstreuner cadeauverpakking. De kast is van metaal en de band (vaak) van leer of roestvrij staal. De horloges hebben een aparte kast. Er is veel zorg besteed aan een unieke eigen stijl. Je moet er wel van houden, dus je vindt ze geweldig of je vindt ze teveel over de top. Verkrijgbaar vanaf ongeveer 75,-.

Pulsar

Pulsar horloges zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van een bedrag rond de 100,- tot zeer prijzige horloges. Pulsar herenhorloges hebben een gedegen mannelijk uiterlijk, maar zijn niet overdreven stoer. De horloges hebben een compacte kast, vaak past de band perfect bij de vormgeving van de kast. Vanaf ongeveer 100,- kan je een mooie 'macho' Pulsar kopen.

Gc Watches

Gc Watches maakt horloges voor zowel heren als dames maar de mannenhorloges zijn erg stoer. Mooi afgewerkt met gouden, zilveren of roestvrijstalen details. Gc Watches X51004G5S is bijvoorbeeld een echte eye-catcher, terwijl Gc Watches Sport Class XXL X76004G2S eerder een sportieve indruk maakt. Ook de Gc Watches Gc-1 Class X90005G2S is opvallend mooi, maar aan deze horloges hangt wel een prijskaartje. Ze hebben in elk geval een mooie vormgeving, en deze horloges zijn stoer en chique tegelijk. Verkrijgbaar vanaf ongeveer 150,-.

Goedkope horloges zonder garantie

Uiteraard zijn er nog veel meer betaalbare en coole herenhorloges te verkrijgen. Zoek je een heel goedkoop horloge, kijk dan eens rond op een lokale markt in je buurt. Je koopt dan wel een horloge zonder garantie, maar wel voor een zacht prijsje. Als je een horloge op de markt koopt, koop het dan op een droge niet al te koude dag. Horloges die buiten op een stal liggen terwijl het regent of als er veel vocht in de lucht zit, kunnen snel kapotgaan. Dan is goedkoop duurkoop. Een groot deel van dergelijke goedkope horloges blijken in de praktijk echter wel 'wegwerphorloges.' Het betekent dat ze maar heel kort meegaan en dus snel weer weggegooid kunnen worden.

Wegwerphorloges

Er zijn legio goedkope horloges te verkrijgen, bijvoorbeeld op een markt. Het zijn horloges die je koopt voor maar een paar euro. Ze zien er vaak mooi uit maar ze zijn snel kapot. Ze zijn bijvoorbeeld op als het batterijtje leeg is. Ze zijn dan niet gemaakt om de batterij te vervangen en je hebt er dus niks meer aan als de batterijtjes leeg zijn. Ook worden er heel veel spotgoedkope horloges aangeboden die er op het oog heel mooi uitzien maar die na een week al kapot zijn. Koop dus alleen dergelijke goedkope horloges als je het geen probleem vindt dat het horloge hooguit een maand meegaat. Wil je geen wegwerphorloge, koop dan alleen een horloge met een garantiebewijs en op een adres waar je de verkopen later altijd weer kunt benaderen voor reparatie of recht op vervanging. Bewaar de aankoopbon altijd goed en zorg dat je garantiebewijs in orde is. (Soms moet je hier na aankoop een kopie van opsturen aan de verkoper of de fabriek.)

Batterijen vervangen

Als je een horloge koopt zal het vaak op een batterijtje lopen. Een batterij kan die maanden of langer meegaan, maar je kunt aan de buitenkant niet zien hoelang het batterijtje al in het horloge zit. Laat je bij de aankoop informeren over het vervangen van de batterijen en of de batterijen gemakkelijk te verkrijgen zijn. Direct een paar reservebatterijtjes op voorraad nemen is ook aan te raden. Ook is het belangrijk om te weten of de batterij door jezelf vervangen kan worden of dat je het bij een juwelier moeten laten vervangen.
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor het investeren in horlogesTips voor het investeren in horlogesHoogwaardige horloges zijn mooi, nuttig en soms ook een goede investering - omdat ze sterk in waarde kunnen stijgen. Toc…
Het verschil tussen kwarts- en een automatisch horlogesHet horloge; een item wat veel mensen bezitten. Voor iedereen betekent het iets anders; een mode-item, een statussymbool…
Belangrijke onderdelen van een analoog horlogeBelangrijke onderdelen van een analoog horlogeHorloges zijn er in allerlei soorten en maten. Tijdens de zoektocht naar een nieuw horloge is het belangrijk te letten o…

Deel van het gezicht: De wenkbrauwEen wenkbrauw is het makkelijkst te omschrijven als een dun reepje haar op een ietwat uitstekende botrand. Ze helpen je…
Met de juiste voeding houd je je haren mooi en gezondMet de juiste voeding houd je je haren mooi en gezondIedereen kent het wel: wanneer je haar niet goed zit, er dof en dun uitziet, voel je je niet happy. Een mooie, glanzende…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Ernie, Pixabay
  • http://www.horlogeloods.nl
  • http://www.bol.com/nl/b/horloges/hewec-winner/12554518/index.html?lastId=16785
  • http://www.bol.com/nl/p/gc-watches-sport-class-xxl-x76004g2s-horloge-45-mm-zwart/9200000035450458/?s2a
  • http://www.watchxl.nl/horloges/opruiming/horloge/soort-horloge/heren-horloge/p/4.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 04-12-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.