Weleda Gezichtsverzorging voor de gevoelige huid

Weleda Gezichtsverzorging voor de gevoelige of naar allergie neigende huid is verzachtende verzorging op basis van amandel. Zowel de reinigingsmelk, crèmes als gezichtsolie brengen de huid tot rust en helpen de natuurlijke huidfuncties herstellen. Hierdoor voelt een rode, vlekkerige of trekkerige huid weer prettig, glad en soepel aan. In de gezichtsverzorgingsproducten zijn alle stoffen weggelaten die die huid maar enigszins kunnen prikkelen. Sowieso bevatten ze alleen puur natuurlijke ingrediënten en geen synthetische toevoegingen. Uit welke producten bestaat de Weleda Amandellijn? Hoe gebruik je ze? Waar zijn de producten te koop en wat kosten ze?

Wat is een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is een huid die reageert met roodheid, vlekjes, irritatie of jeuk op invloeden van binnenuit en buitenaf. Denk aan stress, wind, kou, zon, fijnstof, make-up, bepaalde voedingsmiddelen en verzorgingsproducten die synthetische stoffen bevatten. Synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld synthetisch parfum, parabenen en PEG. De huidirritatie kan bestaan uit een trekkerig of branderig gevoel. Ook perioden van grote (hormonale) veranderingen, zoals puberteit of zwangerschap, kunnen ervoor zorgen dat je huid tijdelijk gevoeliger reageert. Wist je trouwens dat couperose ook als een gevoelige huid wordt gezien? Hierbij zijn de adertjes onder je huid zichtbaar als dunne rode lijntjes. Couperose vind je vooral op de huid van je kin of wangen.

Overbelast
Je zou kunnen zeggen dat een gevoelige huid haar gezonde functie – die van beschermer en begrenzer van ons lichaam – niet goed kan uitvoeren. De huid is overbelast en uit balans en reageert geprikkeld op alles wat er op haar af komt. Naast dat een gevoelige, geïrriteerde huid vooral bescherming tegen invloeden nodig heeft om tot rust moet komen, is het ook zaak om de gezonde huidfuncties te herstellen.

Welke producten heeft Weleda voor de gevoelige huid?

Voor de reiniging en verzorging van de gevoelige huid heeft Weleda een verzorgingslijn op basis van amandel: Amandel Gezichtsverzorging. De lijn bestaat uit reinigingsmelk, crème en gezichtsolie. De crème is er in twee varianten, afhankelijk van je voorkeur en huidtype.

Amandel Verzachtende Reinigingsmelk

Amandel Verzachtende Reinigingsmelk zorgt op milde wijze dat vuildeeltjes loskomen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden weggenomen. Amandelolie beschermt de huid tegen uitdrogen en brengt haar tijdens het reinigingsproces tot rust. De reinigingsmelk neutraliseert de pH-waarde van de huid en verbetert haar natuurlijke barrièrefunctie.

Zo gebruik je het: doe een beetje reinigingsmelk op een vochtig wattenschijfje (lauwwarm water) of op je handen en beweeg hiermee zacht over je gezicht. Neem daarna je gezicht af met lauwwarm water op een wattenschijfje of zacht washandje.

Bron: Abdecoral, PixabayBron: Abdecoral, Pixabay
Amandel Verzachtende Gezichtscrème Light
Een lichte verzorgende en herstellende crème voor de gevoelige gemengde huid en vochtarme huid. De crème brengt de huid tot rust en kalmeert bij een trekkerig gevoel en huidirritatie. Ook herstelt Amandel Verzachtende Gezichtscrème de natuurlijke vochtbalans en de zuurmantel van de huid. Je kunt de crème zowel als dag- en nachtcrème gebruiken. Het is een fijne crème voor in de zomer als het warm is of voor als je warm wordt tijdens het sporten.

Zo gebruik je het: na het reinigen op de nog vochtige huid aanbrengen door de crème zacht in te masseren of te kloppen. Neem ook direct de huid van je hals en decolleté mee.

Amandel Verzachtende Gezichtscrème

Amandel Verzachtende Gezichtscrème verzorgt, verzacht en beschermt de gevoelige droge huid en brengt haar tot rust. De crème voedt de huid intensief met essentiële vetzuren en herstelt de natuurlijke lipidemantel van de huid. Amandel Verzachtende Gezichtscrème is zowel geschikt als dag- en nachtcrème. Ideaal als je huid wat droger is, bijvoorbeeld voor in de winter of na het zwemmen.

Bron: Chezbeate, PixabayBron: Chezbeate, Pixabay
Zo gebruik je het: breng na het reinigingen van je gezicht een likje crème aan op je huid. Masseer de crème zacht in je huid en vergeet ook je hals en decolleté niet.

Amandel Verzachtende Gezichtsolie

In plaats van een crème kun je Amandel Verzachtende Gezichtsolie gebruiken voor de dagelijkse verzorging van je droge gevoelige huid. De olie verzacht de huid, voedt haar met essentiële vetzuren en verbetert de barrièrefunctie. De gezichtsolie is ook te gebruiken als intensieve verzorging tijdens de nacht en als kuur voor je gevoelige huid. Handig: je kunt er ook oogmake-up mee verwijderen.

Zo gebruik je het: neem een paar druppels olie in de palm van je hand en masseer deze zacht in de gereinigde en nog vochtige huid. Zo wordt de olie het beste door je huid opgenomen.

Wat zit er in?

Voor haar Amandellijn heeft Weleda gezocht naar natuurlijke stoffen die de huid leren om zelf weer de juist balans in gevoeligheid te vinden. Ze nemen de functies van de huid dus niet over, maar geven als het ware het goede voorbeeld. Op deze manier kan de huid haar gezonde functies weer oppakken.

Bron: Dfespi, PixabayBron: Dfespi, Pixabay
Amandelolie
Amandel is het toonbeeld van bescherming. De pit is afgeschermd door een ondoordringbare noot en daarmee goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Om de harde noot zit nóg een beschermende laag: een stevige, donzig uitziende vrucht. Er zijn twee soorten amandelen te onderscheiden: zoete en bittere amandelen. Voor de consumptie, maar ook voor lichaamsverzorgingsproducten, worden zoete amandelen gebruikt. Deze bevatten geen Amygdalin, een stof die zich in ons lichaam tot het giftige blauwzuur omzet.

Uit de pit van de zoete amandel wordt een olie gewonnen die uiterst zacht is voor de huid. De olie voedt de huid met essentiële vetzuren en vitamine E en brengt de gevoelige huid tot rust. Amandelolie is rijk aan onverzadigde vetzuren, die de natuurlijke lipidelaag van de huid versterken en tegen uitdroging beschermen. De olie is huidverwant en wordt daardoor goed door de huid opgenomen.

Bijenwashydrolysaat

Bijenwashydrolysaat uit bijenwas geeft Amandel Gezichtsverzorging een beschermende werking.

Glycerine

Glycerine versterkt het beschermende effect van Amandel Gezichtsverzorging, werkt vochtinbrengend en geeft de huid een glad gevoel. Weleda haalt glycerine uit plantaardige vetten.

Glyceryl stearaat

Glyceryl stearaat uit plantenoliën draagt in Amandel Gezichtsverzorging bij aan een gladde, soepele huid.

Melkzuur

Melkzuur komt van nature voor in de zuurmantel van de huid. Hierin heeft de stof een vochtregulerende functie. Daarnaast ondersteunt melkzuur de beschermende functie van de huid door de pH-waarde van de huid in evenwicht te brengen. Melkzuur wordt geproduceerd door melkzuurbacteriën, die de koolhydraten in suiker, melk, melasse of wei enzymatisch tot een rechtsdraaiend zuur omzetten. De uitgangsstof wordt hierbij volledig tot melkzuur omgezet. Koolhydraten, zoals lactose (melksuiker), zijn er niet in aanwezig. Mensen met lactose-intolerantie of allergie voor koemelk kunnen producten met melkzuur dan ook zonder problemen gebruiken. Alleen mensen die allergisch zijn voor melkzuur of alfa-hydroxyzuren kunnen de producten beter vermijden.

Bron: Domeckopol, PixabayBron: Domeckopol, Pixabay
Pruimenpitolie
Net als de amandel wordt de pit van de pruim beschermd door een uiterst harde schil. De pit bevat een olie die rijk is aan de essentiële vetzuren, zoals oliezuur en linoleenzuur. Ook bevat de olie vitamine B en E. Pruimenpitolie wordt zeer goed door de huid verdragen en is daarom geschikt voor de verzorging van de gevoelige huid. In Amandel Gezichtsverzorging voedt en verzorgt pruimenpitolie de gevoelige huid, en verbetert zij de barrièrefunctie van de huid en ondersteunt ze bij het herstel van de huid. Ook laat pruimenpitolie de geur van amandelolie beter tot zijn recht komen.

Sleedoornbloesem-extract

Sleedoornbloesem-extract uit de witte knoppen van de sleedoornbloesem gaat overactiviteit van de huid tegen en ondersteunt haar herstel.

Wat zit er niet in?

Kenmerkend voor Weleda’s Amandelserie is dat alle stoffen zijn weggelaten die de huid maar enigszins zouden kunnen prikkelen. Hierdoor kan de gevoelige huid optimaal tot rust komen. Sowieso is Weleda’s verzorgingsproducten vrij van synthetische stoffen, zoals parabenen, PEG en ftalaten.

Parfumvrij

Amandel Gezichtsverzorging bevat geen parfum en zelfs geen natuurlijke etherische oliën, omdat zelfs deze de gevoelige huid zouden kunnen irriteren. Daarom ruiken de producten zacht naar amandelen.

Bron: Szjeno09190, PixabayBron: Szjeno09190, Pixabay

Waar koop je Weleda Amandel Gezichtsverzorging?

Amandel Gezichtsverzorging is te koop in veel natuurwinkels, reformzaken en drogisterijen. Ook kun je de crème online bestellen. Vaak is deze dan voordeliger in prijs.

Wat kost Amandel Gezichtsverzorging?

Een tube reinigingsmelk van 75 ml kost rond € 9,99, een tube crème van 30 ml rond € 14,99 en voor een flesje gezichtsolie van 50 ml betaal je ongeveer € 15,99 (prijzen gelden voor 2016).
© 2016 - 2024 Annemiekkrogt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Weleda citrus lichaamsverzorgingDe verfrissende citroenolie die in de Weleda citrus lichaamsverzorgingsproducten zitten, ruikt heerlijk. Lichaam en gees…
Weleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huidWeleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huidWeleda natuurlijke gezichtsverzorging voor de jonge huid bestaat uit een natuurlijke dagcrème, gezichtscrème en een nach…
Weleda Rosa Mosqueta: verzorging bij de eerste lijntjesWeleda Rosa Mosqueta is een serie gezichtsverzorgingsproducten op basis van de wilde roos, de Rosa Mosqueta. Deze uiters…

Lange nagels: de nagelgroei stimulerenLange nagels: de nagelgroei stimulerenEr zijn nogal wat vrouwen die er alles voor over hebben om mooie lange nagels te hebben. Aangezien het hebben van lange…
Shea butter, de kracht van natuurlijke huidverzorgingShea butter, de kracht van natuurlijke huidverzorgingDe natuur biedt prachtige middelen voor de verzorging en bescherming van onze huid. Een voorbeeld daarvan is shea butter…
Bronnen en referenties
  • Weleda Berichten nummer 198
  • Weleda Berichten nummer 188
  • Weleda Berichten nummer 200
  • http://www.weleda.nl/100-natuurlijk/ingredi%C3%ABntenlijst/p/pruimenpitolie-prunus-domestica-seed-oil, 13-8-2016
  • http://www.weleda.nl/100-natuurlijk/ingredi%C3%ABntenlijst/m/melkzuur-lactic-acid, 13-8-2016
  • http://www.weleda.nl/product/amandel/amandel-verzachtende-reinigingsmelk, 13-8-2016
  • http://www.weleda.nl/product/amandel/amandel-verzachtende-gezichtscreme, 13-8-2016
  • http://www.weleda.nl/product/amandel/amandel-verzachtende-gezichtsolie, 13-8-2016
  • http://www.weleda.nl/product/amandel/amandel-verzachtende-gezichtsolie, 13-8-2016
  • http://www.weleda.nl/100-natuurlijk/ingredi%C3%ABntenlijst/e/extract-van-sleedoornbloesems-prunus-spinosa-flower-extract, 13-8-2016
  • http://www.amandelolie.nl/, 13-8-2016
  • http://yourdailyintake.com/tag/sleedoornbloesem/, 13-8-2016
  • Afbeelding bron 1: Abdecoral, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Chezbeate, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: Dfespi, Pixabay
  • Afbeelding bron 4: Domeckopol, Pixabay
  • Afbeelding bron 5: Szjeno09190, Pixabay
Annemiekkrogt (30 artikelen)
Laatste update: 27-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 17
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.