Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huid

Een stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met crème. Wilt u uw huid een extra oppepper geven dan kunt u een gezichtsmasker opbrengen. Welke soorten gezichtsmaskers zijn er en een aantal tips voor een optimale werking.

De werking van een gezichtsmasker

Door de tijdelijke afsluiting van de huid zorgt het gezichtsmasker ervoor dat er vocht en warmte wordt vastgehouden door de huid. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van de huid waardoor huidcellen beter van zuurstof worden voorzien, worden zij gevoed en kunnen afvalstoffen verder worden afgevoerd. Uw huid raakt losse schilfers kwijt en wordt gladder.

Vormen van gezichtsmaskers

Maskers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Poeders, pasta, crème een gelei en schuim. Bovendien zijn er verschillende samenstellingen die zorgen voor een andere inwerking op de huid.
  • Zuurstofmasker: dit masker werkt reinigend en verkleint de poriën. Ontspant de huid en verzacht vermoeide gelaatstrekken.
  • Vitaminemasker: bevat vaak zuurstof A en E en werkt activerend. Ze verbeteren de weerstand van uw huid en brengen het magische regeneratieproces (zelfherstellend vermogen van uw huid) op gang.
  • Paraffine masker: Dit masker zorg ervoor dat de hoorncellen van uw huid verweken waardoor deze gemakkelijk kunnen worden verwijderd
  • Hydraterend masker: Zorgt voor directe verfrissing, dient vocht aan de huid toe en kalmeert uw huid. Een huid die van voldoende vocht is voorzien is egaal en ontspannen.
  • Adstringerend masker: Dit masker is speciaal voor de vette huid. Deze maskers bevatten zuiverende werkstoffen die de poriën diep reinigen en de talgproductie reguleren.
  • Zwavelmasker: Deze maskers hebben een reinigende werking en halen overtollig vet en dode huidcellen weg. Ze zijn vooral geschikt voor een vette huid

Tips en trucs

  • Steek je haar weg in een paardenstaart, of knoop een haarband/sjaaltje om je hoofd. Het is niet de bedoeling dat je gezichtsmasker in je haar komt of andersom.
  • Bij een droge huid is het aan te raden eerst een beetje nachtcrème aan te brengen
  • Breng voor het beste resultaat het masker na een stoombad
  • Was je gezicht en hals of maak deze schoon met wat reinigingslotion
  • Je mag best een flinke laag opsmeren, maar laat bij het smeren de huid rond je ogen en mond vrij. De huid is daar extra dun dus extra gevoelig.
  • Breng een masker aan op je gezicht en hals en laat het niet langer zitten dan 20 minuten bij een zelfgemaakt masker of de tijd die aangegeven staat op de verpakking bij een kant en klaar product
  • Probeer je gezicht tijdens het inwerken zoveel mogelijk te ontspannen
  • Je ogen kun je tijdens het inwerken van het masker ook nog eens extra verwekken met een koel oogmasker, plakjes komkommer op de ogen of (gebruikte) zakjes groene thee.
  • spoel het masker af met warm of lauw water
  • dep met een handdoekje over je gezicht om de resten van het masker te verwijderen
© 2008 - 2024 Dsvh13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een goede en goedkope huidverzorgingVoor een goede huidverzorging hoef je niet meer de deur uit om dure middeltjes te kopen of naar een dure schoonheidsspec…
Vijf recepten voor het maken van een gezichtsmasker!Elke week een gezichtsmasker is goed voor een mooie egale huid. Er zijn veel verschillende masker te koop in de winkel,…
Peel off gezichtsmaskers voor de manElke huid is anders, en elke huid heeft verzorging nodig. Ook de huid van de man. Het is al lange tijd geen taboe meer d…
GezichtsverzorgingGezichtsverzorgingGezichtsverzorging: reinigen van het gezicht, een vochtinbrengende crème, een gezichtsmasker op zijn tijd... Om de huid…

Lippenbalsem, een onschuldige verslavingIn de eerste de beste drogist raak je overdonderd door het assortiment aan lippenbalsems en lipgloss. Voor elk soort lip…
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…
Reacties

Marissa, 15-05-2009
Moet je na je masker een dag/nacht créme opdoen? Reactie infoteur, 18-05-2009
Dat is afhankelijk van het soort masker, niet bij elk masker is het noodzakelijk je later ook nog met creme in te smeren. Bij veel maskers is het zeker aan te raden en kwaad kan het natuurlijk nooit.

Henny, 06-04-2009
Mijn dochter van 10 wil graag weten wanneer ze een gezichtsmasker mag gebruiken.
Weten jullie dit? Reactie infoteur, 14-04-2009
Ik heb zelf altijd van jongs af aan gezichtsmaskers gebruikt en hier nooit problemen van ondervonden. Natuurlijk kan het wel zo zijn dat de jonge huid gevoeliger is voor bepaalde bestanddelen in de maskers die gekocht kunnen worden. Dit zou een allergische reactie kunnen veroorzaken. Het is dan ook verstandig een nieuw masker eerst even de proberen op een stukje huid, bijvoorbeeld aan de binnenkant van de pols. Ook zou ik mijn eigen kind aanraden zoveel mogelijk maskers te gebruiken die zijn samengesteld uit natuurlijke bestanddelen, zij kan er bijvoorbeeld voor kiezen zelf maskers te vervaardigen met produkten die meestal al in huis zijn. Een korte zoektocht op Infonu zal u veel "recepten"opleveren.

Dsvh13 (176 artikelen)
Laatste update: 15-12-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.