Snelle mooie kapsels

Snelle mooie kapsels Stel je hebt je verslapen. Je hebt net genoeg tijd om je aan te kleden, amper tijd voor een douche en je hebt een bad hairday. Jij als fashionista gaat nooit de deur uit zonder perfect haar, maar hoe doe je snel je haar terwijl je weinig tijd hebt? Als je naar werk of school gaat, moet je er natuurlijk wel verzorgd uitzien. Met deze zes tips zit je haar binnen vijf minuten perfect en merkt niemand dat jij een bad hairday hebt!

Geen vettig haar

Het kan zijn dat je zelfs geen tijd meer hebt om te haar te wassen, dan is droogshampoo de oplossing. Droogshampoo is een spray waar witte poeder uitkomt. De witte poeder absorbeert het vet en zo lijkt je haar weer fris. Heb je geen droogshampoo in huis? Dan kun je ook babypoeder gebruiken die je aanbrengt met een grote make-up kwast. Probeer wel de poeder goed af te deppen, zodat je geen witte waas op je haar hebt. Vrouwen met donker haar zullen hier eerder last van hebben.

Doe een haarband in je haar

Haarbandjes komen telkens weer terug als haartrend. Je kunt kiezen voor een haarband met een strik aan de zijkant voor een klassieke look of juist voor een haarband met strass stenen voor een opvallende look. Maak je haar glad met een ronde borstel en doe een grote haarband in je haar om je bad hair te verbergen. Als je een haarband met grote strik of strass stenen te opvallend vindt, kies dan voor een simpele haarband passend bij jouw haarkleur. Op die manier blend de haarband zich met je haar en ziet het geheel er elegant uit.

Maak een rommelig knotje

Een rommelig knotje is een kapsel dat je snel kunt creëren. Breng je haar boven op je hoofd en draai een elastiek twee of drie keer om je haar. Zet losse haartjes vast met wat spelden en spray wat haarlak op je knotje. Als je een wat netter knotje wilt, kun je ervoor kiezen om je haar van te voren te sprayen en gebruik te maken van een haardonut.

Tip: Het is erg handig om een mooie haarband, elastiekjes en haarspelden in huis te hebben. Deze haaraccessoires heb je nodig als je een snel een mooi kapsel wilt. Het is ook handig om haarspray in huis te hebben.

Maak een chique staart

Bij de chique staart is het van belang dat het haar op je hoofd strak zit. Gebruik dus eerst een anti frizz bij gekruld haar. Als je steil haar hebt doe er dan een krul activerende crème in, zodat je wat golven in je haar krijgt. Maak dan een lage staart. Pak een pluk haar en draai het om de elastiek heen, zodat je de elastiek niet meer ziet. Zet de pluk vast met wat spelden.

Maak een halve staart

Kuifje / Bron: Gromovataya, PixabayKuifje / Bron: Gromovataya, Pixabay
Een halve staart is mooi bij zowel steil als krullend haar. Maak eerst een middenscheiding, pak vervolgens aan de voorkant van je gezicht een pluk haar en maak een losse draai met het plukje. Doe dit aan beide kanten. Daarna zet je de twee plukken vast met een leuke knip aan de achterkant van je hoofd.

Voorhoofd kuifje

Dit kapsel is handig als je een pony hebt die net te lang is, maar dit kapsel is niet handig voor te krullend haar. Scheid je pony van je overige haar en toupeer het eerst met een borstel. Daarna kam je het bovenste gedeelte glad met een kam die fijne tanden heeft. Zet het plukje haar vervolgens vast met wat spelden. Spuit er tenslotte wat haarlak op.

Lees verder

© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Brigitte Bardot kapsels, vrouwelijk, stijlvol en trendyBrigitte Bardot kapsels, vrouwelijk, stijlvol en trendyHelemaal trendy: Brigitte Bardot kapsels. De 'suikerspin" is makkelijk te maken en staat erg goed. Karl Lagerfeld liet o…
Wat te doen met een bad hair day?Wat te doen met een bad hair day?Help! Je wordt wakker en moet naar je werk haasten, maar je haar zit voor geen meter. Het is weer zo ver, je hebt een ba…
Vier gemakkelijke kapsels voor (natuurlijk) kroeshaarVier gemakkelijke kapsels voor (natuurlijk) kroeshaarAls je kroeshaar hebt kun je er uit verschillende overwegingen voor kiezen om je krullen - al dan niet chemisch - glad t…
Bun Baard: Man met staart of knotje en een baardBun Baard: Man met staart of knotje en een baardMan met een knotje of paardenstaartje, en een baard, ook wel Bun Baard genoemd. Je kunt het mooi vinden of lelijk, maar…

Neuscorrectie, voor- en nadelenNeuscorrectie, voor- en nadelenNeuscorrecties worden zeker niet alleen uitgevoerd om cosmetische redenen, hoewel dit wel frequent voorkomt. Het kan ech…
Beauty: Mooi bruin is niet lelijkAls je veel moeite gedaan hebt om tijdens de vakantie een mooi kleurtje op te bouwen dan is het doodzonde als je dit na…
Bronnen en referenties
Reactie

Sopje, 28-08-2011
Waar kun je zo'n krul activerende crème krijgen? Zoals ik in dit artikel lees is het een product waarmee je krul/slag in steil haar kunt krijgen. Ik kan het via google alleen niet vinden : (, slechts producten die al voor haartypes met krul bedoelt zijn. Reactie infoteur, 01-09-2011
Hallo Sopje,
Die krul activerende crème is eigenlijk meer bedoeld voor haar dat een beetje slag heeft. Het merk Bedhead heeft zo'n crème. Als je steil haar hebt, kun je liever een krul activerende spray gebruiken, zoals de Bumble and Bumble Surf Spray. Die geeft een beetje beachy waves en je haar krijgt hierdoor een krulstructuur. Eigenlijk kun je eerst wat spray op je haar doen en dan een knot, zodat je meer golven krijgt. De producten kun je op het internet bestellen.

Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 24-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.