Kapsels voor kort haar

Kapsels voor kort haar Kort haar is makkelijk te behandelen en het is erg comfortabel. Daarnaast heb je niet snel een bad hairday als je kort haar hebt. Alsnog kiezen veel vrouwen voor lang haar. Als je lang haar wast, kost het veel tijd voordat het droogt, maar met kort haar doe je gewoon een beetje gel erin en ben je klaar met je haar. Ook kun je met kort haar veel andere kapsels creëren. Het is alleen een kwestie van uitzoeken wat het mooiste bij jou past en wat jij het makkelijkst vindt!

Bob

Een bob knippen? / Bron: Kaleido-dp, PixabayEen bob knippen? / Bron: Kaleido-dp, Pixabay
Een van de bekendste korte kapsels is wel de bob. Als je krullend haar hebt is het wat moeilijker om een mooie bob te knippen. Wil je toch heel erg graag een bob? Dan zit er niets anders op dan je haar te stijlen. Een bob met een pony is ook erg mooi en staat chique.
  • Om je bob mooi te stylen was je eerst je haar.
  • Daarna föhn je het handdoekdroog.
  • Vervolgens doe je er wat mousse in.
  • Je verdeelt je haar in wat strengen en föhnt het verder droog met een ronde borstel.

Highlights

Highlights geven kort haar een chique uitstraling en laat het geheel er funky uitzien. Door de highlights lijkt het alsof je korte haar in nog meer lagen is geknipt. Als je niet zo van highlights houdt, kun je ook kiezen voor ombré haar. Dit staat erg leuk bij een bob kapsel.

Out-of-bed-hair

Als je kort haar hebt wordt je in de ochtend wakker, style je je haar met je handen en je bent klaar. Vind je dit te slordig naar jouw smaak? Fixeer je haar dan met wat gel of wax. Je kunt ook voor haarspray kiezen als je geen wetlook wilt.

Schuine scheiding

Maak een schuine scheiding en doe wat gel of haarspray in je korte haar. Om het geheel wat op te vrolijken kun je een mooie speld in je schuine lok zetten. Dit kan een zwarte speld zijn, zodat de scheiding intact blijft of je kunt voor een speld met een mooie steen kiezen. Dit kapsel staat elegant met een paar mooie ronde oorbellen.

Krullen

Heb je krullend haar van jezelf en een kort kapsel? Doe dan gel of haarcrème in je haar en speel met je krullen. Zo kom je tot een mooi golvend kapsel. Heb je geen krullen? Maak ze dan zelf met een krultang en spuit er vervolgens wat haarlak op. Probeer je haar wel goed in model te krijgen door met je handen de plukken te juiste kant op te 'kammen'.

Diadeem

Een diadeem doet het ook erg goed bij kort haar, vooral als je een keer wat anders wilt. Een diadeem kun je kopen in allerlei kleuren en met verschillende versiersels. Je kunt kiezen voor een simpele zwarte diadeem voor overdag en wanneer je wat meer wilt opvallen, kun je kiezen voor een diadeem met strass stenen of in een felle kleur.

Plukkerige pony

Een pony staat erg leuk bij kort haar en geeft je haar net wat meer pit. Als je kiest voor een plukkerige pony bij je korte haar zie je er gelijk wat stoerder uit. Heb je al een pony? Doe er dan wat gel in en maak de stoere plukken zelf.

Klein staartje

Een klein staartje staat sexy, sportief en vrouwelijk. De kleine plukken die uitschieten kun je vastzetten met spelden. Smeer wel gel of wax in je haar zodat de plukken beter in het elastiekje blijven en spuit wat haarlak over het geheel.

Lees verder

© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: dameskapsels van kort tot langBeauty: dameskapsels van kort tot langZijn kapsels vaak onderhevig aan mode en als het korte haar net geweest is en we mee willen doen, is lang haar niet even…
Stylingsproducten: Welk product past bij mijn haarStylingsproducten: Welk product past bij mijn haarOm een leuk kapsel in model te houden, gebruik je een stylingsproduct. Maar er zijn natuurlijk veel verschillende kapsel…
Kies het kapsel wat bij jouw gezicht past!Het gebeurt iedereen wel eens: vol goede moed ga je naar de kapper, maar eenmaal geknipt en gekapt is het toch niet je v…
Kies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid pastKies het kapsel wat bij je gezicht en persoonlijkheid pastAls je op zoek gaat naar het perfecte lange- halflange- of korte kapsel, dan moet je eerst letten op de vorm van je gezi…

Beauty: nagelbijten, hoe kom je er vanaf?Beauty: nagelbijten, hoe kom je er vanaf?Nagelbijten is een vervelende gewoonte en lastig om er af te komen. Er zijn wat mogelijkheden die hier mogelijk bij kunn…
De juiste look voor een stralende startDe juiste look voor een stralende startZet u een nieuwe stap in het leven als kersverse mama, single of werkzoekende? Dan hoort daar ook een nieuwe look bij. W…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 24-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.