Mix je beautyspullen

Mix je beautyspullen De naam zegt het al: lipstick is voor je lippen en oogschaduw voor je ogen. Maar laten we dat juist even vergeten. Veel beautyspullen kun je namelijk voor meerdere doeleinden gebruiken. Je favoriete lippenstift kan bijvoorbeeld een mooie blusher zijn, maar ook je oogschaduw in een bruinroze kleur doet het goed als bronzer. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden met je make-up. Met deze beautytips lijkt het alsof je ineens veel meer make-up in huis hebt.

Mix je make-up

Lipstick

  • Met roze of rode lipstick kun je mooie blosjes op je wangen maken. Doe een beetje vettige lipstick op je vingers en wrijf deze goed uit. Als je lipstick niet vettig genoeg is, meng je het met een beetje vaseline op je vingertoppen.
  • Zin in een ander kleurtje op je ogen, check dan even je lipsticks! Breng met je vingertoppen een beetje lippenstift aan op je oogleden. Gebruik niet te veel anders worden je oogleden te zwaar. Smeer de lippenstift goed naar buiten toe en je hebt een nieuwe ‘oogschaduw’. Bruin, koper, rood, roze, paars, zilveren goud doen het allemaal goed op je oogleden.

Mascara

Is je mascara op? Gooi het borsteltje dan niet direct weg. Dat kun je nog prima gebruiken om je wenkbrauwen in shape te kammen of mascaraklontjes van je wimpers te verwijderen. Maak wel eerst het borsteltje schoon in een sopje van water en zeep.

Oogschaduw

  • Lichtbruine, peach, rode en roze tinten oogschaduw zijn erg geschikt als blusher. Je brengt de oogschaduw horizontaal aan en vervaagt het zachtjes met een grote blusherkwast.
  • Wil je glanzende jukbeenderen? En heb je geen highlighter in huis? Dan gebruik je gewoon een superglanzende oogschaduw met een lichte ondertoon. De kleuren goud, lila, roze en zelfs blauw of groen doen het erg goed als highlighter.
  • Wil je een glanzende mond, maar heb je een hekel aan kleeflippen? Doe dan een beetje hoogglans schaduw op het midden van je onderlip.

Oogpotlood

Wil je je wenkbrauwen bijtekenen, maar heb je geen wenkbrauwpotlood in huis? Gebruik dan een bruin oogpotlood en poeder voorzichtig af met een poederdons, want oogpotloden zijn een stuk vetter en hebben de neiging om uit te gaan lopen.

Lipglosskwastje

Bron: Kaboompics  Karolina, PexelsBron: Kaboompics Karolina, Pexels
Gooi je lipglosskwast niet weg als je lipgloss op is. Je kunt het kwastje nog goed gebruiken om oogschaduw of glittertjes mee aan te brengen. Maak het kwastje wel eerst schoon.

Lipliner

Dit kun je gebruiken als oogpotlood: een paars of rood lijntje boven je lange wimpers staat erg trendy. Door dit met een wattenstaafje te vervagen krijg je een heel subtiel effect.

Bodyglitter

Als je je haar in een hoge staart draagt, is het sexy om wat bodyglitter in de puntjes te kneden.

Lekker mengen

De truc voor nieuwe kleurtjes: alles mengen wat je in huis hebt. Lipstick en oogschaduw op crèmebasis kun je heel goed mengen tot nieuwe kleuren. Mix al je poeders tot een nieuw kleurenpalet. Als je dit nat doet (met behulp van een vochtig oogschaduwkwastje) is de kleur nog intenser. Ook kun je over de opgedroogde poeders weer vettige gloss of vaseline aanbrengen.

Niet doen

Leef je uit met je make-up. Bijna alles is mogelijk behalve dat nagellak echt alleen is gemaakt voor op je nagels. Ook niet ideaal is het smeren van lipgloss op je ogen, want dit is veel te plakkerig en je oogleden voelen al gauw zwaar aan. Blusher op je mond is ook niet denderend. Wil je experimenteren op je lippen? Vet je lippen dan eerst in en breng daarna een natte oogschaduw aan op je lippen, zodat de kleur donkerder is.

Meer dan make-up

Sommige beautyspullen doen meer dan jou mooi maken. Zo zorgt doorzichtige nagellak ervoor dat de ladder in je panty niet groter wordt en kun je je kohlpotlood gebruiken om snel iets op te schrijven.
© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De vorm van de ogen verfraaien met make-upDe vorm van de ogen verfraaien met make-upHet gebruik van de juiste oogmake-up en make-up trucs zijn nodig om de vorm, maar eventueel ook de stand van de ogen er…
Minder sterke punten verdoezelen met make-upMinder sterke punten verdoezelen met make-upKunnen we ‘schoonheidsfoutjes’ oftewel minder sterke punten in het uiterlijk verdoezelen en minder in het oog laten spri…
Tips om je ogen groter te laten lijkenTips om je ogen groter te laten lijkenGrote bambi ogen... Wie droomt daar niet van? Veel vrouwen wel. Alleen wordt niet iedereen geboren met grote kijkers. Ge…
10 tips voor shocking lips10 tips voor shocking lipsVoor welke make-up je ook gaat. Je lippen en ogen zijn een van de belangrijkste elementen in je gezicht! Daarom hier de…

Krullend haar opstekenEr zijn vrouwen die het leuk vinden om een mooie outfit uit te zoeken voor een feestje. Ook wordt er door deze vrouwen n…
Tips voor een mooie haardosTips voor een mooie haardosMooi, glanzend haar zoals in de tv reclames. Dat willen we allemaal wel. Maar hoe kun je de natuur een handje helpen als…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.