Maak je lichaam bikiniklaar

Als het eindelijk zomer is en we weer naar het zwembad of het strand gaan, kan het erg vervelend zijn om de bikini weer aan te trekken. Het lichaam is er nog helemaal niet klaar voor om getoond te worden in de bikini. Daarom willen veel vrouwen hun lichaam bikiniklaar maken voor de warme dagen. Maar hoe maak je je lichaam klaar voor een bikini?

Bikiniklaar met een mooie huid

Je ziet er vaak een stuk beter uit in je bikini als je een mooie huid hebt, waar je trots op kunt zijn. Er zijn enkele dingen die je kunt doen om een mooie huid te krijgen.

Scrubben

Zorg ervoor dat je huid mooi is, zodat je met trots de zomer ingaat. Een mooie huid krijg je door bijvoorbeeld te scrubben. Met het scrubben verwijder je dode cellen, waardoor je huid gladder wordt. Je huid krijgt door het scrubben meer zuurstof en ziet er daardoor mooier uit. Er zijn verschillende soorten scrubs. Zo kun je voor je lichaam het beste scrub gebruiken met een grove korrel en voor je gezicht een mildere scrub. Er zijn ook scrubs gericht op de droge huid. In principe kun je alles scrubben. Alleen de huid bij de borsten en de ogen is vrij dun. Deze plekken kun je beter overslaan.

Ontharen

Veel vrouwen laten het ontharen voor wat het is tijdens de winter. Maar om je lichaam bikiniklaar te maken is het een goed idee om alle overtollige haartjes weg te halen. Je kunt de haren het beste verwijderen direct na het scrubben, omdat de haartjes dan goed overeind staan. Er zijn verschillende manieren om de haren te verwijderen. Je kunt je scheren of bijvoorbeeld harsen. Ook kun je kiezen voor een ontharingscrème.

Van je cellulite af

Cellulite is ook wel het sinaasappelhuidje. Voor veel vrouwen is dit een regelrechte ramp en ze willen dan ook graag van hun cellulite af. De beste manier om van je cellulite af te komen is door veel te bewegen, gezond te eten en voldoende water te drinken. Er zijn anti-cellulitecrème’s op de markt, dit kan helpen voor een snel en redelijk goed resultaat, maar is niet goed voor de lange termijn.

Bruine tint

Niets is vervelender om het strand op te komen in je bikini, terwijl je nog vreselijk wit bent. Je kunt je lichaam een iets bruinere tint geven door het in te smeren met lotion waar zelfbruiner in zit. Ook kun je een zelfbruiner aanschaffen. Een andere optie is de zonnebank. Je hoeft hier geen weken onder te liggen. Een paar keer kan al voor een mooie tint zorgen, die perfect bij het strand en je bikini past.

Bikiniklaar met een goed lichaam

Een uitgezakt lichaam is niet bikiniproof, maar het is vaak onmogelijk om in een korte tijd alle overtollige kilo’s kwijt te raken. Toch kun je in een redelijk korte tijd wat strakker in je vel komen.

Spieroefeningen voor een strak lichaam

Doe dagelijks spieroefeningen die zich focussen op de probleemgebieden. Doe bijvoorbeeld oefeningen voor je buik, billen en benen. Zwemmen, joggen of fietsen kan ook goed helpen. Zelfs iedere dag een stukje wandelen kan er al voor zorgen dat je wat strakker in je vel zit.

Eten en drinken

Laat de chips, patat en chocolade voor wat het is. Eet gezonde dingen en kies vooral voor de vitaminen. Eet fruit en drink eventueel lekkere zelfgemaakte fruitsapjes in plaats van een glas cola of een stuk chocolade. Vitaminen zorgen ervoor dat je een stralendere huid krijgt, wat zelfs al vrij snel te zien is. Ook het drinken van groene thee zonder suiker kan je helpen om snel het gewenste resultaat te krijgen.

Crèmepjes

Er zijn veel verschillende soorten crèmepjes en oliën op de markt die helpen je huid te verstevigen. Dit zijn geen wondermiddelen, maar als je ze combineert met een goede voeding en voldoende beweging, dan zal het zeker voor een goed effect zorgen. Je kunt ook beautyproducten gebruiken met vitamines erin, zoals douchegel of shampoo.

Kies de juiste bikini

Om bikiniklaar te zijn is het van groot belang om een bikini te kiezen die bij jouw lichaam past. Door een goede bikini te kiezen, kun je de minpunten van je lichaam verdoezelen. Wil je bijvoorbeeld de aandacht van je buik afhalen? Zorg dan dat je een bikini kiest met een opvallend bovenstukje. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend patroon of vrolijke kleuren. Ook is een hoog bikinibroekje handig om te kiezen. Er bestaan trouwens ook bikinibroekjes met een corrigerende werking.

Heb je hele korte benen en wil je dat dit minder opvalt? Dan kun je kiezen voor de hele kleine bikinbroekjes, waardoor je benen langer lijken. Heb je dikke billen en wil je dit niet laten zien? Kies dan voor een hipboxer of een corrigerend bikinibroekje. Iemand met dikke bovenbenen zou kunnen kiezen voor een surfshot, waardoor de bovenbenen minder opvallen.

Voor vrouwen met kleine borsten zijn de halterbikini’s een goede keuze, zeker als ze een opvallend design hebben. Een bikini met opvulling kan ook helpen om de boezem groter te doen lijken. Heb je juist een grotere boezem? Geef je borsten dan de nodige ondersteuning door bijvoorbeeld een bikini te kopen met beugels en stevige banden. Als je de borsten kleiner wilt doen lijken kun je kiezen voor een neutrale kleur, zoals bijvoorbeeld zwart.

Het belangrijkste is dat je een bikini kiest waar je je prettig in voelt en die je graag aandoet. Kies geen bikini waar je onzeker bij wordt. De onzekerheid zul je dan ook uitstralen en je voelt je minder op je gemak. Neem de tijd voor het kiezen van een geschikte bikini. Probeer verschillende dingen uit. Laat daarbij ook de bikini’s die je niet meteen aanspreken niet links liggen. Een bikini ziet er misschien niet mooi uit als hij ergens in een rek hangt, maar kan wel perfect bij je lichaam passen. Door andere dingen uit te proberen kun je beter begrijpen wat goed bij je lichaam past.
© 2009 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cellulite en cellulitis: het verschilCellulite en cellulitis: twee woorden die veel op elkaar lijken en vaak door elkaar worden gehaald. Cellulite is een vee…
Scrubs en crèmes voor een goede lichaamsverzorgingEen goedverzorgde huid is een stralende huid. Dit artikel bevat enkele tips voor een goede lichaamsverzorging, voor dive…
Zelfbehandeling bij celluliteZelfbehandeling bij celluliteCellulite is de nachtmerrie van elke vrouw. Veel vrouwen schamen zich dan ook voor hun cellulite, dat vooral in de zomer…
Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Beauty: Cellulite, kom je er nog vanaf?Is het mogelijk om nog van cellulite af te komen als je het eenmaal hebt? Moeilijk, maar er zijn wel wat mogelijkheden v…

Schilfertjes / roos voorkomen, verminderen en verwijderenLast van schilfertjes of roos? Met onze remedies en tips kan je schilfertjes zonder problemen voorkomen, verminderen en…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 04-04-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.