Huidverzorging met huis-tuin- en keukenmiddeltjes

Er zijn diverse middeltjes die je uit je eigen keuken kunt pakken voor je huid. Deze producten zijn voor de korte termijn zeer doeltreffend. Op de langere termijn lossen ze je huidproblemen natuurlijk niet op. Lees mee en probeer het eens.

Wallen onder de ogen

Sperti aambeienzalf is hier het wondermiddel dat op de korte termijn resultaat heeft. Professionele modellen kennen dit geheim al langer. Breng een beetje sperti aan onder de ogen. Let er wel op dat je niet met de crème te dicht in de buurt komt van je oog. Dat geeft namelijk een onprettig gevoel en kan het oog irriteren. De zalf zorgt ervoor dat de zwelling van de wal afneemt en de huid iets strak trekt.

Geïrriteerde/gezwollen ogen

Dé oplossing voor dit probleem zijn afgekoelde, gebruikte theezakjes. Leg op ieder oog een theezakje en laat dit ongeveer een kwartiertje liggen. Door de theïne die in thee zit, neemt de zwelling af. Een heel gemakkelijk middel dat geen kwaad kan.

Verstopte poriën

Laat reepjes gelatine zacht worden in warm water. Als ze zacht zijn, knijp je ze een beetje uit en leg je ze op je huid. Laat de gelatine op de huid opdrogen en trek ze er dan voorzichtig af. Mee-eters en vuiligheid zullen aan de gelatine blijven plakken en een heerlijke schone huid is het resultaat.

Couperose

Als het weer guurder wordt, kan een couperosehuid erg gaan trekken. Let 1x per week een kompres van lindebloesem of fijngehakte peterselie op je huid. De huid trekt dan niet meer zo en je huid voelt duidelijk zachter aan. De vuurrode wangen zullen ook zachter van kleur worden.

Geïrriteerde en verbrande huid

Heb je over je hele lichaam rode vlekken door bijvoorbeeld zonnebrand of allergie? Ga in een heerlijk verkoelend bad. Voeg aan schoon badwater (dus geen badschuim) een halve liter karnemelk toe. Het melkzuur en de bacteriën van de karnemelk zorgen voor een verkoelend en verzachtend effect. Neem niet een té heet bad. Je zou ook yoghurt op je verbrande plekken kunnen smeren, dat geeft hetzelfde effect.

Puistjes

Als je een puistje op voelt komen, smeer er dan tandpasta of zinkzalf op. Die drogen het puistje direct uit. Dit geldt niet voor een acné huid. Met een acne huid kun je beter naar een schoonheidsspecialist of dermatoloog gaan.

Scrub of peeling

Het is heerlijk om af en toe je huid een te schrubben. Door het schrubben verwijder je de dode huidcellen en heeft je huid de kans om sneller te vernieuwen.

Natuurlijk kun jij je eigen scrub maken. Doe wat suiker in je handpalm en voeg daar olie of honing aan toe en wrijven maar. Let wel op dat je niet te hard wrijft, anders beschadig je de huid. Spoel daarna je huid af met lauw water en je huid voelt heerlijk zacht aan. Oud koffieprut kun je ook opbrengen en een kwartiertje laten zitten. Daarna afspoelen en je huid is ook weer heerlijk zacht. Als je wat meer tijd hebt, kun je ook deze scrub eens maken: fijne havermoutvlokken mengen met yoghurt tot een smeuïg papje. Laat dit even in de koelkast staan en smeer het over je huid uit. Laat dit 30 minuten inwerken en was het daarna met lauw water van je huid af. Je huid zal het heerlijk vinden.

Masker

Honing is een heerlijk om een masker van te maken. Die moet je wel met een kwast opbrengen, anders wordt het een smeerboel. De honing moet ook niet te dun zijn, anders loopt de honing van je gezicht af. Laat de honing 20 minuten intrekken en spoel het daarna eraf met lauw water. Een heerlijk en snel masker. Vooral voor de gevoelige huid is dit ideaal, omdat honing puur natuurlijk is en dus geen chemische stoffen bevat. Voor een vochtarme huid prak je een banaan fijn en laat dit 15 minuten op je gezicht inwerken en haal het daarna eraf. Je huid zal er daarna stralend uitzien. Je kunt ook een masker maken van bakkersgist en karnemelk. Breng dit op je gezicht aan en laat het 20 minuten inwerken. Haal het daarna eraf en je hebt weer een baby huidje.

Je ziet, je hoeft heus niet altijd dure huidverzorgingsproducten te kopen, een rondje langs de keuken en badkamer levert al snel huidverzorgingsproducten op.
© 2010 - 2024 Carolaw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Smoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarSmoothies voor soepel, mooi, vol en glanzend haarMooi, soepel, vol en glanzend haar krijg je door het eten van proteïnen en vitamine B. Deze bevinden zich onder andere i…
Zomerse kiwi-smoothiesZomerse kiwi-smoothiesDe zomer is de tijd van de smoothies. En wat is er nu lekkerder dan een heerlijke kiwi smaak? Het is ook nog gezond ook!
Smoothies - lekker en gezonde drankjesEen smoothie is een gezond alcoholvrij en koud drankje. De ingrediënten zijn meestal ijs, vers fruit, melkproducten (yog…
Zuivel met vruchten melangesZuivel met vruchten melangesYoghurt, kwark of andere zuivelproducten kunnen bij uitstek goed gecombineerd worden met fruit. Uitgaande van de magere…

Acne, hoe kom je eraan en vooral, hoe kom je ervan afOh, kijk, een pukkel! Hé net nu ik vanavond uitga…! Een bekende noodkreet, want vrijwel iedereen krijgt er last van, voo…
Veilig in de zonVeilig in de zonAls de zon schijnt voelen we ons al snel blij en opgewekt. De zon doet ons goed. Maar let op: de zon is een grillige vri…
Carolaw (32 artikelen)
Gepubliceerd: 05-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.