Biosilk Silk Therapy: Pure zijde voor je haar

Biosilk Silk Therapy: Pure zijde voor je haar Je doet je best om er iedere dag op je mooist uit te zien. Daarbij hebben je huid en je haar een hoop de lijden. Het is daarom belangrijk dat je ze goed verzorgt en beschermt tegen alle schadelijke invloeden die jij op ze loslaat. Je haar beschermen is heel makkelijk met Biosilk Silk Therapy, een haarverzorgingsproduct van Farouk, trendsetter op haargebied en fabrikant van de bekende Chi stijltang.

Wat is Biosilk?

Biosilk is de merknaam van een complete lijn haarverzorgingsproducten van Farouk gebaseerd op pure natuurlijke zijde. Er zijn producten ter verzorging, styling en afwerking van het haar. De haarverzorgingslijn bestaat uit zeven verschillende categorieën, elk gericht op het oplossen van haarproblemen en gemaakt om te creëren, te herstellen en te vernieuwen.

Biosilk richt zich op de vier kenmerken van zijde:

Kracht
Zijde is de sterkste vezel ter wereld, vergelijkbaar met staal. De zijde in Biosilk zorgt er dan ook voor dat het haar van binnenuit wordt herstelt, versterkt en geeft het haar meer volume.

Hydratatie
Zijde kan tot wel 3 keer zijn eigen gewicht in vocht vasthouden. Het haar wordt dus compleet gehydrateerd en is daardoor elastischer, houdt zijn model en kleur beter vast. Daarnaast kan Silk Therapy ook op de huid worden gebruikt, het is ideaal als vochtinbrengende bodylotion.

Glans
Zoals aan zijden kleding te zien is, zijde glanst enorm. Op haar heeft zijde hetzelfde effect. Het laat je haar prachtig glanzen en geeft het een gezonde uitstraling.

Bescherming
Door een zijden beschermlaag is je haar beschermt tegen de schadelijke invloeden van warmte, kou, vochtigheid en UV-straling. Tevens houden de zijdemoleculen kleur langer vast en verlengt het dus het effect van een kleurbehandeling.

In dit artikel richten we ons op de Biosilk Silk Therapy. De Silk Therapy is een lichtgewicht haarhersteller gemaakt van natuurlijke zijde en is geschikt voor ieder haartype. De zijde beschermt het haar tegen de schadelijke invloeden van buitenaf (denk aan warmte, kou, vervuiling en UV-straling), maakt het glad en laat het prachtig glanzen. Ook vult het onregelmatigheden in het haar op en ‘repareert’ het gespleten haarpunten.

Waarom is het goed Biosilk te gebruiken?

Wanneer je je haar vaak föhnt, stijlt en veel wast, beschadig je de natuurlijke beschermlaag van je haar. Bij het föhnen en stijlen wordt het haar verhit, en kan, bij foutief gebruik van het apparaat, zelfs verbranden. Elke ongeoefende stijltanggebruiker heeft wel eens de fout gemaakt het haar te stijlen terwijl het nog (gedeeltelijk) nat was. Op dit moment wordt het haar enorm aangetast en kan het, in het ergste geval, zelfs verbranden. Op het moment dat je je haar juist perfect wilt hebben, wordt het helemaal niets.

Als je zuinig bent op je haar, en het graag mooi wilt houden, moet je het goed verzorgen. Niet teveel wassen, fohnen en stijlen. Deze zaken hebben grote op de gezondheid van je haar. Biosilk helpt je haar in optimale conditie te houden, ook wanneer je het veelvuldig ‘mooi’ maakt.

Gebruik Biosilk voordat je je haar in model gaat brengen. Je kunt Silk Therapy op zowel droog als nat haar gebruiken. Neem een paar druppels voor kort haar, tot 10 druppels voor wat langer haar. Je merkt na een aantal keer gebruiken wat voor jouw haar de goede dosering is. Verspreid het met je handen losjes door het haar. Pas op bij je pony of schuine lok. Als je op deze plekken teveel Silk Therapy smeert, kan het haar sneller vet worden. Nadat je je haar hebt ingesmeerd, kun je het stijlen zoals je gewend bent.

Tips om nog beter van je haar te kunnen genieten:

  • Let op bij het gebruik van een stijltang dat je haar echt helemaal droog is!
  • Kijk eens op Youtube naar filmpjes voor het gebruik van je stijltang. Je zult een hoop nieuwe ideeën opdoen.
  • Gebruik tijdens het föhnen altijd een opzetstuk op de föhn. Dit voorkomt dat je haren en je hoofdhuid verbranden als de föhn te dichtbij je hoofd komt.
  • Wil je je haar snel droogföhnen? Föhn het dan met je hoofd naar beneden en op het laatst, als het bijna droog is, nog even in model met een ronde borstel. Succes verzekerd!

Meer Biosilk producten

De Biosilk haarverzorgingslijn heeft vele producten geschikt voor de verschillende haartypes. Van shampoo tot stylingproducten en zelfs een speciale bodylijn.
© 2010 - 2024 Dekonink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Annimal Assisted TherapyAnnimal Assisted TherapyTegenwoordig is therapie met dieren in Nederland erg in opkomst. Bij deze therapie worden dieren als hulpverlener gebrui…
Een kinderfeestje - Knutselen met Foam ClayEen kinderfeestje - Knutselen met Foam ClayFoam Clay is een zelf hardende klei waar kleine, witte schuimballetjes aan toe zijn gevoegd. Je kunt er voorwerpen van b…
CHI stijltangen van Farouk: De beste stijltang die er is?Welke stijltang is het beste? Waar moet je beginnen bij je zoektocht naar een stijltang? Er zijn zoveel stijltangen op d…
Dolfijnentherapie voor autisme, werkt het?Dolfijnentherapie voor autisme, werkt het?Autisme is een aandoening waar tot op heden weinig effectieve behandelmethoden voor gevonden zijn. Daarom grijpen ouders…

Haartransplantatie, de meest gestelde vragenHaartransplantatie, de meest gestelde vragenHaartransplantatie bij mannen is momenteel de meest succesvolle manier om haaruitval te bestrijden. Voor vrouwen ligt he…
De pil tegen haaruitval: Finasteride (Propecia)De pil tegen haaruitval: Finasteride (Propecia)De werkzame stof heet Finasteride. De merknaam van de pil is Propecia Het middel wordt gebruikt voor mannelijke kaalheid…
Bronnen en referenties
  • www.biosilk.com
Dekonink (32 artikelen)
Gepubliceerd: 01-04-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.