Haargroei versnellen - Doe je haar sneller groeien

Hoe kunt u uw haargroei versnellen en stimuleren? Er zijn verschillende redenen waarom iemand zijn haar sneller wil doen groeien: een mislukt kapsel, zin in afwisseling, droog en gebroken haar, enz. Met deze tips en truukjes kunt u uw haargroei versnellen en stimuleren en zal uw haar tussen 1 en 3 centimeter per maand sneller groeien.

Zonlicht

In de zomer groeit uw haar sneller dan in de winter. Weet u hoe dat komt? Haar groeit namelijk sneller als het blootgesteld wordt aan de vitamine D die zich in zonlicht bevindt. Kom dus zo vaak mogelijk buiten en blijf niet in een donker kamertje zitten.

Proteïnes

Een gebrek aan proteïnes is de voornaamste reden voor droog haar en een slechte haargroei. Om uw haar sneller te doen groeien, moet u er dus voor zorgen dat u genoeg proteïnes eet. Proteïnes bevinden zich in onder andere vlees, vis, eieren, melk, sojamelk, kaas, linzen en bonen. U kunt ook geregeld een milkshake maken op basis van whey proteïne (bijvoorbeeld van MannaVital). Dat is een hoogwaardig eiwitsupplement in poedervorm dat door zijn perfecte aminozurenprofiel perfect in het lichaam wordt ingebouwd. De milkshake kan gebruikt worden om een maaltijd te vervangen (bijvoorbeeld in combinatie met soep) of als ontbijt. Het is ideaal om de whey proteïne te mengen met melk (of sojamelk), een banaan en een lepel notenpasta. Als u dit elke dag drinkt, geeft u uw haargroei een echte boost.

Vitamine B

Om uw haar sneller te doen groeien, is het aangeraden een vitamine B-complex te nemen. Dit vindt u in de meeste haargroeipreparaten. U kunt echter ook opteren voor biergisttabletten of chlorella (beiden rijk aan vitamine B).

Vitamine B bevindt zich ook in de volgende voedingsmiddelen:
  • Volkoren granen
  • Graankiemen
  • Varkensvlees
  • Lever en niertjes
  • Melk
  • Eieren
  • Aardappelen
  • Peulvruchten
  • Paddestoelen
  • Avocado’s
  • Noten en gedroogde vruchten
  • Bananen

Silicium of kiezelzuur

Silicium of kiezelzuur staat garant voor mooi en stevig haar. Siliciumsupplementen zijn te koop in de natuurvoedingswinkel. Of u kunt kiezen voor paardenstaart thee en/of brandnetelthee die bijzonder rijk is aan silicium. Vergeet er wel niet elke dag verschillende kopjes van te drinken.

Hoofdhuidmassage

Hoofdhuidmassage is één van de belangrijkste aspecten als het op het stimuleren en versnellen van de haargroei aankomt. Masseer uw hoofdhuid minstens 1 keer per dag, maar liefst nog op elk moment dat u daar de kans voor krijgt. Bij een goede hoofdhuidmassage beweegt u het vlees over het bot. Ook de hoofdhuid lichtjes bekloppen is ideaal om de haargroei te versnellen en te stimuleren.

Knoflook en uien

Sommige mensen zweren bij het insmeren van de hoofdhuid met knoflook of uien omdat deze veel zwavel bevatten. Net voor het slapengaan aanbrengen en dan een nachtje laten inwerken is ideaal. Omdat knoflook rechtstreeks in de hoofdhuid masseren niet altijd gemakkelijk is, kunt u ook opteren voor olijfolie waarin u enkele teentjes knoflook doet. Niet overtuigd vanwege de geur? Dan bestaat er nog altijd shampoo op basis van knoflook.

Lavendelolie

Geen zin om knoflookolie in uw hoofdhuid te masseren, probeer dan om uw haar met lavendelolie te masseren. Voor veel mensen is lavendelolie een echt wondermiddel als het op haargroei aankomt. Masseer de lavendelolie één maal per week in uw haar, wikkel er een handdoek omheen en laat 30 minuten trekken alvorens uw haar te wassen.

Aloë Vera

Masseer Aloë Vera in uw hoofdhuid en laat minstens één uur inwerken. Aloë Vera zit boordevol vitamines, mineralen en proteïnes en doet echt wonderen voor de haargroei.

Appelazijn en thee van salie

Spoel na het wassen uw haar uit met een mengeling van appelazijn en thee van salie. Dit stimuleert de haargroei op voorwaarde dat het ook op de hoofdhuid terecht komt.

Rozemarijn

Voeg enkele druppels etherische olie van rozemarijn toe aan uw shampoo. Rozemarijn stimuleert namelijk de plaatselijke bloedtoevoer en dus ook de haargroei.

Volwaardige voeding

Diëten en uzelf uithongeren is zowat het ergste dat u kunt doen voor uw haar. Hebt u haarproblemen, stel uzelf dan de vraag of u wel drie keer per dag een volwaardige maaltijd krijgt.

Combineren

Probeer zoveel mogelijk van de bovenstaande middeltjes te combineren. Hoe meer haargroei tips u toepast, hoe sneller uw haar zal groeien.

Bekendste haargroei producten

  • Fytostar Haar & Nagels: Capsules op basis van gistcellen, blaaswier, kelp, lecithine, tarwe, luzerne, kiezelzuur, zinksulfaat en blauwe alg Chlorella.
  • Phital Haar / Nagel Capsule: Capsules op basis van vitamine C, MSM, vitamine E, kelp, PABA, inositol, carotenoïden, bioflavonoïden, paardenstaart, brandnetel, gember, vitamine B3, silicium, vitamine B5, zink, vitamine B6, vitamine B2, vitamine B1, mangaan, retinol, koper, foliumzuur, biotine, vitamine B12, selenium, vitamine D.
  • Alopesan 400 van Vitamust: voor als erfellijkheid aan de basis ligt van uw haargroeiproblemen.
  • Hair van EBL: de combinatie van shampoo en balsem zouden de haargroei tot ca. 3 cm per maand versnellen.
  • F.A.S.T. van Nisim: shampoo en conditioner om de haargroei tot 45% te versnellen.
  • Hair Grow Plus van Velform: Een 100% natuurlijke formule op basis van plantenextracten zorgt ervoor dat het haar sneller groeit.
  • Dabao Hair Grower
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Haar sneller laten groeienJe haar sneller laten groeien is mogelijk onder de goede omstandigheden. Als je je haar op een bepaalde manier behandelt…
Hoe kan ik mijn haargroei versnellen?Hoe kan ik mijn haargroei versnellen?Haargroei is grotendeels door een factor van gezondheid en is genetisch bepaald, hoewel er enkel een paar stappen genome…
Haren rond je tepelsHaren rond je tepelsJe hoort er maar weinig vrouwen over: haartjes rond de tepels. Maar wat als je zelf "gezegend" bent met donkere, zwarte…
Behandeling van overbeharing (laserbehandeling, hormonen)Overbeharing is voor veel mensen een probleem. Ze schamen zich en hebben vaak van alles geprobeerd om ervan af te komen.…

Sneller bruinen / Sneller bruin wordenSneller bruinen / Sneller bruin wordenHoe kan je sneller bruin worden en hoe kun je jouw bruine kleur zo lang mogelijk behouden, zelfs in de winter? Er zijn v…
Beautytips voor de manBeautytips voor de manTypisch dat destijds de Egyptenaren al wel bezig waren met allerlei beautyproducten voor zowel mannen als vrouwen. De we…
Reactie

Pixy, 15-05-2010
Eergisteren ben ik naar de kapper gegaan ik zij da ik mijn haar max. tot aan mijn schouders wou knippen maar hij heeft mijn haar tot iets onder mijn ooren geknipt!ik kan het nu zelfs niet op een staartje doen!ik durf nietmeer naar buiten gaan! :-( ik heb hier de tips gelezen maar ik heb een vraag 'kan ik rozemarijnolie ook in aloeverashampoo doen'? dit is echt niet leuk ik durf nooit meer naar de kapper gaan! ik hoop dat deze tips werken!
wilt iemand aub mijn vraag beantwoorden want ik wil zosnelmogelijk weer lang haar!(veel spijt van dat ik naar de kapper ben gehaan:-() Reactie infoteur, 15-05-2010
Beste Pixy,

Je kan rozemarijnolie inderdaad in een shampoo op basis van aloe vera doen. Aloe vera versnelt trouwens de celdeling en dus ook de haargroei; het is dus een prima keuze.

Lees ook zeker ons artikel over smoothies voor mooier haar, want daar krijg je een overzicht van alle voedingsmiddelen die de haargroei versnellen.

Veel moed.

Avalon

Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 04-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.