Wie mooi wil zijn moet pijn lijden!

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden! Er supersexy uitzien? Dat altijd! Zolang het maar niet ten koste gaat van je gezondheid. Fashionista's pas op!

XL-handtassen

Het dragen van grote zware handtassen kan serieuze gevolgen hebben. Je kunt nek- en schouderklachten ontwikkelen doordat de tas je zenuwen en bloedvaten afknelt. Op lange termijn ontwikkel je een slechte lichaamshouding en ernstige rugklachten.

Los het op:

Laat alle onnodige dingen thuis en wissel de tas zo vaak mogelijk van schouder.

Zware oorbellen

Ja, ze zijn prachtig en opvallend, maar het dragen van zware oorbellen zorgt er uiteindelijk voor dat je oorlellen flink geïrriteerd kunnen raken. Als je de zwaargewichten lange tijd draagt, loop je het risico dat je oorlellen uitrekken of zelfs uitscheuren.

Los het op:

Als de gaatjes pijn doen of bloeden dan moet je ze er gelijk uit halen. Eigenlijk is het dan al te laat, dus probeer zware oorbellen niet te lang en zeker niet elke dag te dragen.

Dunne beha-bandjes

Uit onderzoek blijkt dat strakke en dunne behabandjes op de zenuwen drukken die van je nek naar je schouders lopen, wat kan resulteren in pijn in je slapen en nek. Het kan zelfs zorgen voor gevoelloosheid in je armen en handen.

Los het op:

Hoe breder je behabandjes zijn, hoe beter. Comfort is het belangrijkste. Kies eventueel voor doorzichtige bandjes.

Ballerina's

Wanneer je voeten vermoeid zijn door het dragen van killerheels lijken ballerina's de beste keuze. Toch moet je daarmee oppassen. Ballerina's geven totaal geen steun, waardoor je voeten langzamerhand naar binnen gaan staan op lange termijn kun je daar x-benen van krijgen.

Los het op:

Draag ballerina's niet te lang achter elkaar en ook niet elke dag. Als je ze draagt, leg er dan een extra zool in voor extra steun.

Corrigerende ondergoed

Het verhoogt je zelfvertrouwen als je het onder je jurkje draagt, maar ook met corrigerende ondergoed moet je oppassen. De extra druk op je buik kan leiden tot maagzuur en kortademigheid.

Los het op:

Draag je corrigerende ondergoed niet langer dan een paar uur. Wanneer het ongemakkelijk wordt of zelfs pijn gaat doen, is het belangrijk dat je kiest voor ondergoed met minder ondersteuning.

Skinny jeans

Het dragen van superstrakke broeken kan ervoor zorgen voor meer warmte en vocht rondom je schaamstreek. Hierdoor heb je een grotere kans op een schimmelinfectie. Het kan ook je zenuwen in je benen afknellen, wat zorgt voor een slapend gevoel.

Los het op:

Als je echt een skinny jeans wilt dragen, kun je die het beste niet te lang aanhouden. Toch is het beter om je broek een maatje groter te kopen. Een goed excuus om een comfortabele boyfriend jeans aan te schaffen dus.
© 2010 - 2024 Glam, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke broek past bij mijn figuur?Welke broek past bij mijn figuur?Broeken en jeans zijn er in alle soorten en maten: heupbroeken, taillebroeken, strakke broeken, wijde broeken en nog vee…
Skinny jeans zijn ongezondSkinny jeans zijn ongezondIedere vrouw heeft wel een 'skinny jeans' in de kast liggen. Al een behoorlijke tijd bepalen deze strakke broeken het mo…
Lingerie: Sexy én corrigerendLingerie: Sexy én corrigerendDe tijd dat de vrouw in een grote corrigerende onderbroek moest vanwege een buikje is voorbij. Ze zijn er nog wel, maar…
Spanx, corrigerend ondergoed HollywoodstyleSpanx is een Amerikaans bedrijf welke gespecialiseerd is in corrigerend ondergoed. Onder celebs is het merk Spanx helema…

Plantaardige haarverf kiezenUit eerdere testen is gebleken dat de conventionele haarverven slecht uit de bus kwamen omdat er teveel schadelijke chem…
Lasertherapie bij cosmetische correctiesLasertherapie bij cosmetische correctiesLaserlicht heeft een sterk regulerend en stimulerend effect. Het bevordert de normale celactiviteit en stimuleert herste…
Glam (16 artikelen)
Gepubliceerd: 05-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.