De mooiste mond van Nederland: celebrities, feiten en tips

De mooiste mond van Nederland: celebrities, feiten en tips Wie heeft de mooiste mond van Nederland? Yolanthe? Sylvie? Of toch Arie Boomsma? Hoe zorg je zelf voor een mooie mond en een stralende glimlach waarbij je schone, witte tanden laat zien? Hoe staat het in de realiteit met ons eigen poetsgedrag? En.. met dat van Yolanthe? Onderzoek, tips en feiten. Sommige onderzoeken zijn nuttig. Andere zijn gewoon leuk. Zoals het onderzoek van Aquafresh naar de brandende vraag: wie heeft de mooiste mond van Nederland? Hoewel, zonder nut is het onderzoek ook weer niet. Wie de perfecte mond niet heeft, kan een eind komen met lipliners en slimme technieken - maar dan moet je wel even weten hoe die perfecte mond er uitziet. En wie zichzelf een modellencarrière beloofd heeft, kan met de informatie uit het onderzoek ook goed haar of zijn voordeel doen.

En de titel 'mooiste mond' gaat naar...

Het zal voor niemand een grote schok zijn dat Doutzen Kroes en Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen de titel ‘Mooiste Mond van Nederland’ samen mogen delen. Fries topmodel Doutzen en tv- en glamourwereld-personality Yolanthe mochten beiden 15 procent van de stemmen turven. Maar musicalster Chantal Janzen komt er wel heel nipt achteraan: 14 procent van de stemmen, en daarmee nét een derde plaats, maar eigenlijk meer positie 'twee-en-een-half', met zo'n luttel procentje verschil.

De mond van Mark Rutte

Het cliché is vaak waar: voetballers verzilveren hun 'status' op de relatiemarkt door uiterlijke perfectie te scoren. En dus komt op de vierde plaats alweer een voetbalvrouw voor, en wel Sylvie van der Vaart. Democratisch is het onderzoek wel, want zowel vrouwen als mannen werden meegenomen in de resultaten. De eerste mannenmonden komen we ná Carice van Houten tegen. Carice komt op nummer vijf. Zes en zeven zijn echter presentator Arie Boomsma (8%) en de Olympisch kampioen Sven Kramer (6%). En wie had gedacht dat de ondervraagde mensen zich alleen in glamour- en topsportland orienteren: mispoes. Premier Mark Rutte mag zich met vijf procent van de stemmen verheugen (?) in een achtste plaats.....

Mooiste Belgische mond

De top tien van Belgische mooie monden is toch wel een beetje 'wie is dat dan?' parade voor Hollanders. Model en tv-presentatrice Julie Taton won hier dik, en wel met 31 procent van de stemmen: gauw googelen dus hoe het kan dat zij een resultaat behaalt waar Doutzen en Yolanthe niet aan kunnen tippen! Sportvrouw Kim Gevaert komt op verre afstand achter die nummer-een-positie aan, met 12 procent. Op de gedeelde derde plaats staan Dina Tersago, Nathalie Meskens en Tatiana Silva. Zoals we al zeiden: de 'wie is dat dan'-parade.

Het tandenpoetsritueel van... Yolanthe

"Ik vervang mijn tandenborstel bijna elke week. Dat komt vooral doordat ik heel erg veel reis, dan pak ik steeds een nieuwe tandenborstel in. Thuis doe ik er wel wat langer mee. Ik vervang hem wanneer ik zie dat ik aan een nieuwe toe ben: dat is als de borstelhaartjes niet meer lekker fris zijn of niet meer rechtop staan. Hoe lang ik gemiddeld mijn tanden poets, hangt af van de tijd die ik heb. Soms ben ik aan het stressen en neem ik niet genoeg tijd. Voor het slapen gaan doe ik er juist heel lang over, omdat ik het gewoon lekker vind! Tijdens het poetsen loop ik rond door mijn huis, ruim een beetje op, luister muziek of probeer zelfs gesprekken te voeren met Wes. Dan zegt hij: ‘Lief, zou je niet eerst even je tanden af-poetsen?’ Hij moet altijd om me lachen, ik ben een persoon die steeds alles tegelijk wil doen!

En de vellen!

Het trucje voor goed doorbloede lippen zonder velletjes, is onder velen al bekend: na het tandenpoetsen met de schone borstel (van tandpasta worden lippen niet blij) zachtjes de lippen masseren. Minstens zo belangrijk voor een mooie glimlach, zijn natuurlijk mooie tanden. Dus maakte Aquafresh een toepasselijk uitstapje naar het poetsgedrag in Nederland en België. Mocht je je schuldig voelen over je slechte gewoontes, dan is dit onderzoek vermoedelijk een opluchting.. dus daar gaan we.

Zeven miljoen bacteriën, één tandenborstel

De aanbevolen gebruiksduur van een tandenborstel is drie maanden. Maar net geen derde ofwel 32 procent van de Nederlanders en Belgen vervangt de tandenborstel pas na een half jaar - of meer. Pas wanneer we onraad bespeuren aan het uiterlijk van de tandenborstel, volgt actie. Uiteenstaande borstelharen zijn de belangrijkste reden voor de aanschaf van een nieuwe tandenborstel. Daarna komen verkleurde haren (bah!) en het - terechte - vermoeden dat er zich langzamerhand een bacteriënkolonie heeft genesteld op een tandenborstel met antiekwaarde. Uit onderzoek van TNO blijkt dat op een tandenborstel na drie maanden gemiddeld een 'bevolking' van 7 miljoen bacteriën te vinden is. Belgen zijn minder eigenwijs, en minder kleine-levensorganismen-vriendelijk. Zij vervangen hun tandenborstel vaker. Op aanraden van hun tandarts vaak, dat dan weer wel.

De mooiste monden van Nederland

  • Doutzen Kroes 15 %
  • Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen 15%
  • Chantal Janzen 14%
  • Sylvie van der Vaart 13%
  • Carice van Houten 10%
  • Arie Boomsma 8%
  • Sven Kramer 6%
  • Mark Rutte 5%
  • Eva Jinek 5%
  • Renate Verbaan 4%
Bron: Directresearch.nl

Nederland, poetsland

Twee minuten, dat is de standaard die wordt aangeraden voor het tandenpoetsen. Als je zonder timer c.q. elektrische tandenborstel poetst, moet je jezelf maar eens timen. Dan zie je hoe lang twee minuten duren! En dan ben je alweer niet de enige die zich een beetje tekort voelt schieten. Want zowel Nederlandse als Belgische poetsers, poetsen te kort. Bijna de helft van de Nederlanders ofwel 48 procent komt niet aan de voorgeschreven twee minuten. Belgen komen zelfs op 58 procent. Het is een kleine meerderheid, maar je kunt het ook zo bekijken: meer dan de helft van Nederland, ofwel 51 procent, poetst twee minuten of zelfs langer. Dat kunnen de Belgisch ondervraagden niet waarmaken. Slechts 42 procent geeft de poetsbeurt de aanbevolen twee minuten.

Twee maal per dag

De ouderwetse standaard van poetsen is drie maal daags. Zeker in een tijd van tanderosie-veroorzakende zure drankjes en hapjes, is dat advies door veel tandartsen teruggebracht naar: twee keer daags een zorgvuldige poetsbeurt. De meerderheid van de respondenten houdt zich daar wel ongeveer aan. Bij de Belgen is er 57 procent die minimaal twee keer per dag poetst, zij het dat de Nederlanders een percentage van 71 procent halen. Eén keer per dag of minder (oei) poetst 43 procent van de Belgische deelnemers aan het onderzoek, en 29% van de Nederlanders.

Het onderzoek: wie en wat?

Het Aquafresh-poetsonderzoek werd gehouden onder ruim 1.000 Nederlanders en Belgen van 18 jaar en ouder. De uitvoerder van het onderzoek is DirectResearch.nl.
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Help, mijn kind weigert tanden te poetsen!Help, mijn kind weigert tanden te poetsen!Met name bij peuters komt het veel voor dat ze op een gegeven moment weigeren om tanden te poetsen. Tijdens de nee-fase…
Mijn tandvlees bloedt, hoe komt dat?Mijn tandvlees bloedt, hoe komt dat?Bloedend tandvlees kan plotseling de kop opsteken, maar bloedend tandvlees kan ook chronisch zijn. Hoe komt het dat je t…
Tandenpoetsen bij kinderenTandenpoetsen bij kinderenTandenpoetsen bij kinderen. Het is belangrijk om bij kinderen regelmatig hun tanden te poetsen. Maar wanneer begin je nu…

Pigmentvlekken: oppassen met de zon met pigmentvlekkenPigmentvlekken ontstaan veel eerder onder invloed van de zon. Maar ook hormonen hebben invloed op pigmentvlekken. De don…
Hoe voorkom je een 'bad hair day'Hoe voorkom je een 'bad hair day'Heb je krullend haar, dan wil je graag stijl haar. Heb je stijl haar dan wil je graag een krullenbol. Vaak zijn we dus n…
Bronnen en referenties
  • Persbericht Aquafresh
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 21-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.