Verzorging van het gezicht, van binnen en buiten

Verzorging van het gezicht, van binnen en buiten Een mooie stralende huid die goed gehydrateerd is, zacht en flexibel aanvoelt. Geen plekje te bekennen. Voor wie is dit nou geen droombeeld. Niet iedereen is gezegend met een perzik huid. Alleen gelukkig valt er wel veel aan te doen. Zo zijn er een aantal simpele dingen die je kunt toepassen waardoor je huid echt kan gaan stralen!

Voeding

Echte schoonheid komt van binnen uit. Als je gezond eet is dit meestal ook te merken aan je huid. Zo zijn er een aantal dingen die je zou kunnen eten of drinken wat ook goed is voor je huid.

Water

Juist, water. Overal kun je het lezen en iedereen roept het. En het is een feit, water is goed voor je. Het zorgt er namelijk voor dat er goed gezuiverd kan worden. Drink rond de 8 glazen per dag, als je sport kun je er iets meer van maken. Thee is ook goed, en dan met name de groene thee.

Groente en fruit

Ook dat is overal te lezen, eet gezond. Laat zo veel mogelijk kant en klaar eten staan en ga voor het echte verse eten. De richtlijn is om ongeveer 5 keer per dag groente en fruit te eten. Als je wilt opletten of je goed gevarieerd fruit eet let dan op de kleur, als je genoeg van verschillende kleuren eet is het gevarieerd.

Vezels

Voor een goede huid zijn ook vezels onmisbaar. Om die binnen te krijgen kun je kijken naar volkoren producten, bruine/groene/witte bonen en erwten.

Onverzadigde vetten

Ook de onverzadigde vetten zijn heel belangrijk. Eet dus regelmatig vis. Als je dit niet eet kun je ook omega-3 capsules halen bij de drogist, die zorgen dan dat je ook genoeg onverzadigde vetten binnen krijgt.

Verzorging

De verzorging van de huid begint al als je net uit je bed komt rollen. Gebruik een milde reinigingsmilk. Ookal draag je geen make-up is dit wel nodig, als je slaapt is de kans namelijk groot dat je ook een beetje gezweet hebt. En als je op je buik slaapt heeft je gezicht de hele nacht op het kussen gelegen.

Als je gezicht gereinigd is kun je er een dagcrème op smeren. Dit beschermt je gezicht voor de invloeden van buiten af waar je huid dagelijks mee te maken zou krijgen. Ook zorgt het dat je huid voldoende gehydrateerd en gevoed blijft. Als je gezicht niet gereinigd is heeft het geen nut om dagcrème op te doen, omdat het dan niet voldoende de kans krijgt om te werken. Eventueel kun je na de dagcrème make-up op doen. Als je foundation gebruikt let dan op de stoffen die erin zitten.

Het is wel heel belangrijk dat je een dagcrème hebt die bij je huid type past, mocht je niet goed weten welk huidtype je hebt, vraag het dan in de drogisterij. Daar kunnen ze je adviseren welke crème goed past bij je huid.

Dan ga je s'avonds weer verder. Eerst haal je de make-up van je gezicht door middel van een milde make-up reiniger. Daarna gebruik je nog een keer de milde reinigingsmilk. En mocht je het willen kun je een tonic of nacht crème gebruiken.

Dan heb je ook nog dingen die je naast je dagelijkse ritueel kan gebruiken. Alleen niet te vaak, denk aan 1 a 2 keer per week. Zoals het scrubben, veel mensen denken dat hard scrubben goed is. Helaas doe je daarmee meer fout dan goed. Het is beter om gewoon voorzichtig te scrubben en langer scrubben heeft een beter effect als hard scrubben.

En een maskertje, dit is heel goed voor je huid. Zo word het weer gehydrateerd en alle dode huid cellen worden verwijderd.
© 2011 - 2024 Akira, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Gezichtsverzorging en huidtypeGezichtsverzorging en huidtypeBijna alle vrouwen gebruiken wel eens make-up. Door gebruik van make-up kun je je ogen, vorm van gezicht, jukbeenderen e…
Make-up tips voor de donkere of getinte huidOp internet zijn heel veel tips te vinden over make-up en haar. Vaak zijn deze tips het meest geschikt voor mensen met e…
Verzorging gezichtshuidDe huid in uw gezicht is delicaat en hoewel we steeds meer bezig zijn met dag- en nachtcrèmes, de reiniging van het gezi…

Dr. Fish: knabbelende visjes als beautybehandelingDr. Fish: knabbelende visjes als beautybehandelingSinds een korte tijd is Dr. Fish razend populair. Je komt het in verschillende beautyprogramma's op tv tegen en is ook u…
Ontharen, (g)een kunstOntharen, (g)een kunstOntharen is iets waarmee een vrouw wekelijks, of misschien wel dagelijks bezig is. Op het eerste gezicht lijken scheren,…
Akira (7 artikelen)
Gepubliceerd: 26-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.