Maak je eigen gezichts- en haarmaskers

Organiseer een gezellige en rustgevende verwendag voor jezelf en/of voor je vriendinnen! Maak er een unieke en nog leukere middag van door al je maskers en crèmes zelf te maken. Speel je eigen schoonheidsspecialist en ervaar hoe je huid en haar zullen stralen na de behandeling! De gezichts- en haarmaskers zijn eenvoudig te maken en alle ingrediënten zijn geheel natuurlijk! Wat is er fijner dan jezelf (en je vriendinnen) te verwennen met een heerlijk gezicht- of haarmasker. Niet alleen is het een heerlijk moment om tot rust te komen, of om lekker bij te praten met je vriendinnen, het komt je huid en haar ook zeker ten goede. Om het middagje nog wat unieker, gezelliger en goedkoper te maken kun je je eigen maskers maken! Dat betekent veel plezier met mengen en lekker knoeien en geen toegevoegde chemische stoffen!

De volgende gezichtsbehandelingen worden in het artikel besproken:

De volgende haarbehandelingen worden in het artikel besproken:

Peeling met amandelen

De amandelen in deze peeling verwijderen dode huidschilfers. De andere ingrediënten reinigen en verzorgen de huid en maken je gezicht zijdezacht.

Benodigdheden

  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 theelepel goudsbloemenextract
  • 1 theelepel honing

Meng alle ingrediënten tot een papje. Smeer de pasta royaal op je gezicht. Masseer het nog een beetje in en laat het vervolgens tien minuten rusten. Spoel de pasta ten slotte van je gezicht met lauwwarm water.

Kwarkmasker

Het kwarkmasker zorgt voor een schone en stralende huid.

Benodigdheden

  • 3 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 15 druppels olijfolie
  • 1 eigeel

Meng de kwark, yoghurt en het eigeel tot een glad papje. Als deze drie ingrediënten goed gemengd zijn kun je de olijfolie toevoegen. Roer ook nu weer goed door. Breng het masker aan op je gezicht en laat het tien minuten inwerken. Gebruik na deze tien minuten watten om je gezicht mee schoon te maken. Restanten kun je met lauwwarm water afspoelen.

Gezichtsmasker van avocado

Dit masker zal je gezicht fluweelzacht maken.

Benodigdheden

  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel volle yoshurt
  • ½ theelepel honing

Pureer de avocado. Meng de honing met de yoghurt en voeg vervolgens één eetlepel van de avocadopuree toe. Meng alles nogmaals goed door elkaar. Smeer het avocadomengsel uit op je gezicht en laat het tien minuten intrekken. Spoel je gezicht vervolgens af met lauwwarm water.

Amandelcrème

Deze crème verzorgt en reinigt de normale huid.

Benodigdheden

  • 10 gram bijenwas
  • 15 gram cacaoboter
  • 60 ml amandelolie
  • 40 ml distelolie
  • 40 ml gedestilleerd water

Verwarm de amandelolie, distelolie, bijenwas en cacaoboter au bain marie. Zorg ervoor dat het water niet kookt, een temperatuur van 60°C is ideaal. Meng de ingrediënten door tot alles gesmolten is. Verhit vervolgens het gedestilleerde water en meng het water lepel voor lepel door het oliemengsel. Blijf daarbij roeren tot de lepel water volledig in het mengsel is opgenomen. Dan pas voeg je de volgende lepel toe. Indien je de crème te dik vindt kun je deze altijd verdunnen door wat extra gedestilleerd water toe te voegen. Laat de crème 15 minuten afkoelen.

Haarmasker van avocado

Dit haarmasker verzorgt en versterkt droog haar en maakt het gemakkelijk te doorkammen.

Benodigdheden

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 druppels citroensap

Pureer de avocado. Meng er vervolgens de zonnebloemolie en de druppels citroensap doorheen. Maak je haar vochtig en smeer het masker in je haar. Laat het masker 15 minuten intrekken. Spoel je haar vervolgens grondig uit. Was je haar daarna ook nog met shampoo om er zeker van te zijn dat je alles eruit gespoeld hebt.

Haarbehandeling met honing

Gebruik deze behandeling om gespleten haarpunten te voorkomen. Het honingmasker zal ook helpen tegen stroachtig en weerbarstig haar.

Benodigdheden

  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ei

Meng eerst de honing en olijfolie met elkaar. Als deze ingrediënten goed gemengd zijn klop je het ei erdoor. Maak je haar vochtig en masseer het honingmengsel in. Laat het mengsel een half uur intrekken. Spoel je haar vervolgens uit met water. Was meteen je haar met shampoo en was indien nodig nog een tweede keer zodat er zeker geen resten achterblijven.
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Peel off gezichtsmaskers voor de manElke huid is anders, en elke huid heeft verzorging nodig. Ook de huid van de man. Het is al lange tijd geen taboe meer d…
Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Wat is jouw huidtype en de juiste verzorging daarvan?Er bestaan verschillende huidtypes. Welk huidtype heb jij? Kom erachter en gebruik de juiste producten voor jouw huid. Z…
Vitamine gezichtmaskersDe vitaminen A, B en E worden het meest verwerkt in gezichtsmaskers, heerlijk om uw huid eens extra te verwennen.

Wellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness: sauna, kuuroord, stoombadWellness arrangement en weekend. Wellness betekent ontspannen. Overal in het land is wel een wellness-centrum te vinden.…
Australian Gold Tanning LotionsAustralian Gold Tanning LotionsAustralian Gold behoort tot de nummer 1 van de wereld op het gebied van de zogeheten tanninglotions. Ze produceren lotio…
Bronnen en referenties
  • http://german.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=german&cdn=education&tm=690&f=00&tt=14&bt=1&bts=1&st=38&zu=http%3A//www.livingathome.de/
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 15-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.