Hoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tips

Hoe geef je jezelf een pedicure? Inclusief handige tips Een pedicure bij een salon kost al snel veel geld. Je kan dit ook heel gemakkelijk thuis doen. Je heb niet heel veel spullen nodig en het kost ook niet veel geld. Thuis jezelf een pedicure geven is dus voordelig en bovenal leuk om te doen. Voeten zijn belangrijk en het dragende deel van ons lichaam. Ze voeren ons overal heen en dragen de hele dag ons gewicht. Het is daarom ook belangrijk om je voeten goed te verzorgen. In de zomer loop je vaak op blote voeten of slippers en dan wil je ook dat je voeten er mooi uitzien, maar niet alleen in de zomer moet je je voeten verzorgen, ook in de winter.

Een pedicure of voetverzorging is een behandeling van de voeten. Het is raadzaam om dit zeker eenmaal per maand te doen, liefst elke week voor mooie en verzorgde voeten. Bij een pedicure kunnen voetproblemen zelfs opgespoord worden en in veel gevallen ook verminderd worden. Als je last hebt van je voeten is het raadzaam om bij een salon te gaan, omdat deze mensen gespecialiseerd zijn hierin. Heb je nergens last van dan kun je prima thuis aan de slag. Het is heel simpel.

Wat heb je nodig?

Veel van deze producten kun je voor weinig geld kopen bij de Action.
  • een teiltje met lauwwarm water
  • badolie, badzout, bruisbal of iets dergelijks naar keuze
  • scrub / voetscrub
  • eventueel eeltschraper
  • handdoek
  • voetencrème
  • nagelvijl
  • nagellak naar keuze

De pedicure

  1. Je begin al eerste met je voeten te weken in het teiltje met lauwwarm water. Je doet hier de badolie (of het product wat jij hebt gekozen) in en laat je voeten ontspannen. Je hebt niet veel nodig hiervan van de badolie want het is maar een kleine hoeveelheid water. Als je voeten ontspannen zijn zul je merken dat de rest van je lichaam zich ook meer ontspant. Dit klopt, want je voeten staan in verbinding met de rest van je lichaam.
  2. Als je voeten ontspannen zijn neem je een beetje scrub en masseer je je voeten hiermee, vooral je hielen en je onderkant van je voet. Je kunt als je durft en wilt nu ook het eelt wegschrapen van je voeten. Doe dit wel heel voorzichtig.
  3. Maak je voeten nu schoon en droog ze goed af. Het is nu tijd om je voeten in te smeren met een voetencrème voor heerlijk zachte en verzorgde voeten.
  4. Als je je voeten hebt ingesmeerd en de crème is ingetrokken is het tijd voor je teennagels. Vijl je teennagels kort en recht. Vijl teennagels nooit rond, hierdoor is de kans groot dat ze ingroeien en dat is erg pijnlijk en in de ergste gevallen moet je dan geopereerd worden aan je teen. Duw zachtjes je nagelriemen terug.
  5. Als laatste kan je je nagels lakken met een leuk kleurtje naar keuze. Van het merk Essence hebben ze tegenwoordig speciale nagellak voor teennagels. Deze blijft goed zitten, werkt fijn en is goedkoop. Het is te koop bij het Kruidvat.

Tips

  • Voor zachte voeten kun je een paar druppels amandelolie in je voetenbad doen.
  • Als je last hebt van kloven en/of eeltvorming en je houdt van de sauna? Smeer je voeten voor je saunabezoek in met vaseline. Daarna goed schoonmaken, afdrogen en een verzorgende creme gebruiken en je hebt verzorgde en zachte voeten.
  • Vind je je teennagels lakken lastig omdat je tenen zo dicht op elkaar staan? Gebruik dan een tenenspreider.
  • Als je voeten snel droog aanvoelen en je snel last van kloofjes hebt, smeer je voeten dan 's morgens en 's avonds in met een verzorgende voetencrème.
  • Heb je snel last van zweetvoeten? Was je voeten elke dag en droog ze goed af. Strooi er vervolgens wat talkpoeder over. Talkpoeder neemt vocht op en vermindert de kans op vieze geurtjes.
  • Wintertenen ontstaanbij grote verschillen in temperatuur. Veel beweging en wisselbaden (warm en koud) zijn goed voor de bloedsomloop en ook de ouderwetse wollen sokken houden je voeten droog en warm.
  • Voorkom schimmelinfecties door je schoenen eens in de vriezer te zetten of in de winter als het vriest buiten te zetten. Bacteriën kunnen hier niet tegen en zullen verdwijnen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor voetverzorging naar de pedicureVoor voetverzorging naar de pedicureVeel mensen verzorgen de voeten zelf, waarbij je jezelf bij een deel van de mensen af kunt vragen in hoeverre het “verzo…
Een opleiding tot pedicureEen opleiding tot pedicureHeb je altijd graag pedicure willen worden of is dit een recente wens van je? Je kunt bij diverse opleidingsinstituten e…
Pedicure - De voordelen van een voetverzorgingPedicure - De voordelen van een voetverzorgingVoeten kunnen tegen een stootje, en als je toevallig extra gewicht op je frame moet meenemen, krijgen de voeten er de vo…
Thuiswerk als pedicureVanuit huis kun je gemakkelijk als pedicure werken. Hier zijn diverse opleidingen voor en je klanten komen bij je aan hu…

De zomerlook vasthoudenDe zomerlook vasthoudenNa de vakantie vinden veel mensen het prettig om het ontspannen en eventueel gebruinde wat vast te houden. Enerzijds is…
Voedsel voor een mooie huidVoedsel voor een mooie huidEen mooie huid krijgen door voedsel. Het is mogelijk. Maar welk voedsel moet je eten om een mooie huid te krijgen? De hu…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 24-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.