Glycolzuurpeeling - Ervaringen en resultaten

Glycolzuurpeeling - Ervaringen en resultaten Een glycolzuurpeeling wordt vooral in schoonheidsinstituten toegepast. Dat komt omdat het geen gewone peeling is. Een glycolzuurpeeling is vrij sterk en brandt letterlijk de bovenste huidlaag weg. Toch is een glycolzuurpeeling niet pijnlijk en na een drietal behandelingen zie je resultaat. Hieronder vind je onze ervaringen en resultaten.

Wat is een glycolzuurpeeling ?

Glycolzuur wordt gewonnen uit suikerbieten. Het verwijdert de bovenste laag van dode huidcellen waardoor er een nieuwe huidlaag verschijnt die een zachtere structuur heeft en er frisser uitziet. Deze peeling is aangewezen voor het verminderen en vervagen van fijne lijntjes, rimpels, huidverkleuringen, ouderdomsvlekken, littekens en striemen. Er zijn weinig tot geen neveneffecten en de behandeling is zo goed als pijnloos. Meestal wordt begonnen met een vrij lage AHA concentratie van 25% à 30% en vervolgens gaat men over tot een concentratie van 50%. Gewone cosmetica op basis van AHA bevat over het algemeen slechts 3 tot maximum 10% AHA.

Ervaringen met een glycolzuurpeeling

Verloop van een behandeling

Een glycolzuurpeeling verloopt altijd op dezelfde manier. Eerst wordt de huid grondig gereinigd en worden neus-, mond- en ooghoeken beschermd tegen de AHA zuren. Vervolgens brengt de schoonheidsspecialiste het glycolzuur met een penseel aan en geeft ze het product de tijd om even in te trekken. Hoe lang het product op de huid aanwezig blijft, is afhankelijk van de gevoeligheid van de huid en van het aantal behandelingen dat je al gehad hebt. Hoe beter je huid tegen de glycolzuurpeeling kan en hoe meer behandelingen je al gehad hebt, hoe langer de AHA zijn werk mag doen.

Nadat de glycolzuurpeeling zijn werk heeft gedaan, wordt het product met een vochtige doek verwijderd. Nadien brengt de schoonheidsspecialiste een hydraterend masker aan en mag je tien minuten ontspannen. Je mag meteen na de behandeling opnieuw naar huis of gaan werken.

Bij voorkeur moet je een kuur van vijf glycolzuurpeelingen volgen telkens met een tussenpoze van twee weken. Het is aangeraden om de zon en de zonnebank tijdens de kuur te vermijden. Kom je toch buiten, bescherm je huid dan met een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor.

25% AHA concentratie

Voor een eerste behandeling met een glycolzuurpeeling wordt steeds voor een lage AHA concentratie van 25% gekozen. Dat is veiliger, want je weet op voorhand nooit hoe een huid gaat reageren. Een huid die goed op een glycolzuurpeeling reageert, vertoont weinig tot geen neveneffecten. Wel zal de behandelde huid een tijdje bijzonder droog worden, maar dat zijn normale reacties op de glycolzuurpeeling die met een goede hydraterende crème kunnen opgelost worden. Houd er rekening mee dat je enkele dagen lang je huid verschillende keren per dag zult moeten insmeren. Doe je dat niet, dan kan ze beginnen schilferen. Ben je erg gevoelig voor een glycolzuurpeeling, dan kan je huid ook lichtjes rood worden.

50% AHA concentratie

Van zodra je huid aan de 25% AHA concentratie gewend is, zal de schoonheidsspecialiste overgaan op een AHA concentratie van 50%. Voor personen die de glycolzuurpeeling goed verdragen, kan dat al vanaf de tweede behandeling. Heb je daarentegen veel last gehad van neveneffecten, dan zal je eerst nog enkele glycolzuurpeelingen met een AHA concentratie van 25% moeten ondergaan. Normaal mag je huid niet roder worden of nog méér gaan schilferen dan met een glycolzuurpee%. Doet je huid dan toch, dan wijst dit op een extra gevoelige huid.

Pijnlijk of pijnloos?

De meeste mensen ervaren een glycolzuurpeeling als volledig pijnloos. Wel is het mogelijk dat je huid na verloop van een vijftal glycolzuurpeelingen gevoeliger wordt en dus meer kan gaan prikken, vooral op het moment dat de glycolzuurpeeling met water wordt afgewassen. Normaal moet het echter mogelijk zijn om verschillende behandelingen te ondergaan zonder enige prikkeling te voelen.

Resultaten van een glycolzuurpeeling

Een glycolzuurpeeling biedt al na twee tot drie behandelingen zichtbare resultaten: fijne lijntjes vervagen, rimpels worden een beetje minder diep, de huid verstevigt door de aanmaak van nieuw collageen, de gezichtscontouren worden gelift, huidverkleuringen verdwijnen en de huid ziet er een stuk stralender uit. Dat zijn mooie resultaten voor een behandeling die niet veel kost (ongeveer 40 euro) en volledig pijnloos is. Een glycolzuurpeeling is niet zo efficiënt als botox en hyaluronzuur, maar wel een stuk beter dan de meeste andere schoonheidsbehandelingen. Een aanrader, dus.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chemische peelings - Gom je rimpels weg!Wil je een jonge huid zonder rimpels, dan kan je opteren voor een chemische peeling. De opperhuid wordt verwijderd en di…
Inspuitingen met hyaluronzuur - Ervaringen en resultatenInspuitingen met hyaluronzuur - Ervaringen en resultatenCrèmes met hyaluronzuur zijn erg in de laatste tijd. Ze beloven een goed gehydrateerde en volle huid die rimpels geen ka…
Elos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenElos Skin Tightening - Ervaringen en resultatenHuidverslapping uit zich met de jaren wanneer het onderhuids bindweefsel zijn elasticiteit verliest. Crèmes zijn vaak on…
Infraroodcabine - Ervaringen en resultatenDe infraroodcabine Inovo staat vooral bekend om zijn positieve invloed bij het afslanken, draineren, ontgiften en verste…

Borstvergroting (mamma-augmentatie)Borstvergroting (mamma-augmentatie)Veel vrouwen zijn ontevreden over de grootte en/of de vorm van hun borsten. Een borstvergroting kan in die gevallen een…
Permanent ontharen: toestellen voor thuisgebruikPermanent ontharen: toestellen voor thuisgebruikIPL-ontharen, laserontharen of permanent ontharen. Iedereen heeft er de mond vol van. Schoonheidsinstituten slaan je om…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 31-01-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.