Scrubben voor een mooie huid

Heb je regelmatig last van een droge huid? Scrubben wordt steeds populairder in Nederland. Het is een goede manier om oude huidcellen te verwijderen en er een nieuwe, zachte huid voor in de plaats te laten komen. Scrubben hoort bij een goede huidverzorging en je kunt dit doen met scrubzout of suikerscrub. Maar wanneer kun je dit het beste doen? En hoe gebruik je de scrub het beste?

Dode huidcellen

Scrubben is het weghalen van dode huidcellen op je lichaam. Deze dode huidcellen worden vervangen door nieuwe huidcellen, waardoor je huid zacht en glanzend wordt. Op deze manier voorkom je oneffenheden, verdwijnen puistjes en pukkeltjes en ga je ingroeiende haren tegen. Bovendien wordt de huid sneller en egaler bruin wanneer je regelmatig scrubt.

Ingegroeide haren

Natuurlijk kan iedereen scrubzout gebruiken. Het is zeker aan te raden voor mensen met een slechte huid. Schilfertjes kunnen makkelijk verwijderd worden en ook pukkeltjes en puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voor mensen die veel last hebben van ingroeiende haren is het ook een uitkomst. Wanneer je haren laat verwijderen bij de schoonheidsspecialist wordt altijd aangeraden om van te voren goed te scrubben. Zodra de haren weer teruggroeien blijven ze niet meer vastzitten in de huid. Door het scrubben voorkom je ingegroeide haren. Natuurlijk werkt dit ook prima als je gewend bent om te scheren, zelf te harsen of epileren.

Scrubzout

Een scrub wordt meestal gemaakt van zout. Daarom noemen veel mensen het scrubzout. Je hebt ook scrubs op basis van ruwe suiker. Het zout of de suiker kan gemengd worden met verschillende soorten olie of boter. Dit zorgt ervoor dat de huid niet alleen gescrubd wordt, maar ook nog eens niet uitdroogt. Wanneer je niks aan het zout of de suiker zou toevoegen, wordt de huid snel droog. Het is dan erg belangrijk om je na afloop goed met bodylotion in te smeren.

Scrubben

Scrubzout wordt meestal verpakt in een potje dat je gemakkelijk mee de douche in kunt nemen. Maak je huid goed nat en neem een beetje zout op je hand. Vervolgens wrijf je met het zout in rustige draaiende bewegingen over je huid. Zorg ervoor dat je niet te vaak over één stuk huid heen gaat, anders kan het gaan irriteren. Het is ook niet de bedoeling om het scrubzout in je gezicht of op andere lichaamsdelen met een dunne huid te gebruiken.

Het kan zijn dat je huid na het scrubben een klein beetje rood is. Dit is niet erg, het gaat vanzelf over! Je zult merken dat je lichaam heerlijk zacht aanvoelt en er stralend uitziet. Scrub niet vaker dan één keer in de week. Vaker is niet nodig en het zal je huid alleen maar irriteren.

Als je klaar bent met scrubben spoel je de huid goed af. Belangrijk is dat er geen zout of suiker meer op het lichaam aanwezig is, dit kan namelijk gaan schuren. Na afloop kun je eventueel een bodylotion of olie gebruiken. Dit maakt je huid nog zachter.

Soorten scrubzout

Er zijn veel verschillende soorten scrubzout. Simpele scrubs bestaan alleen uit zout met een beetje vet. Maar je kunt scrubs krijgen in alle soorten en maten. Zo kunnen er veel verschillende soorten oliën en boters aan de scrub worden toegevoegd. Het is belangrijk dat je een scrub kiest die bij je huidtype past. Heb je bijvoorbeeld een droge huid dan is het aan te raden een scrub te kiezen waar in ieder geval genoeg olie of boter in verwerkt wordt. Dit zijn bijvoorbeeld scrubs met amandelolie, olijfolie of kokosboter. Sheaboter is een hele waardevolle toevoeging die je huid ontzettend zacht maakt.

Omdat gewone scrub niet goed op gevoelige plekken zoals het gezicht te gebruiken is, zijn er ook scrubs die speciaal hiervoor gemaakt zijn. Probeer een keer een gezichtsscrub of een handscrub die wat zachter is dan een normale scrub. Je huid zal er zichtbaar van opknappen!

Lees verder

© 2012 - 2024 Mk92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoonheid: scrubbenSchoonheid: scrubbenVoor een mooie, gezonde huid is scrubben belangrijk, maar als we al gaan scrubben komen de meeste mensen niet verder dan…
Ingegroeide haren en schaamharen bij het scheren: OplossingVandaag de dag is scheren de normaalste zaak van de wereld. Hoe kaler hoe beter, lijkt de trend. Toch brengt dit scheren…
Ingegroeide haren? PFB vanishVeel mensen hebben last van ingegroeide haren. Deze brengen veel irritaties met zich mee, niet alleen lichamelijk maar o…
Beauty: met een gaaf huidje de zomer inBeauty: met een gaaf huidje de zomer inHoewel het weer er nauwelijks naar is, willen we in de zomer allemaal een glad huidje. Geen weg te hoeven werken puistje…

Tips voor een stralende heldere huidTips voor een stralende heldere huidIedereen wil hun uiterlijk verbeteren. Een stralend gezicht en een gezonde huid is van cruciaal belang voor je presentat…
Populaire cosmetische ingrepenPopulaire cosmetische ingrepenDe wereld van de cosmetische ingrepen blijft het goed doen en aan de hand van de getallen zou je zeggen dat iedereen er…
Reactie

J. van Geene, 30-01-2013
Hi!
IK ben een man van 73 jaar en begin zo langzaamaan een behoorlijk ruwe en rullerige huid te krijgen. Mijn lichaam, rug, benen, armen etc.etc. zitten vol met oneffenheden wat niet prettig aanvoelt terwijl mijn gezicht nog steeds glad is.
Komt waarschijnlijk van het scheren, gewoon met mesje, waardoor dit dagelijks 'n beetje automatisch gemasseerd wordt. ik wil echter eens 'n grote scrubbeurt hebben!
Kan ik dat alleen, zijn daar gelegenheden voor of moet ik dit door iemand in m'n omgeving laten doen, ik ben n.l. alleenstaand! Gaarne Uw raad of advies?
Bij voorbaat dank!
J.van Geene. Reactie infoteur, 04-02-2013
Beste J. van Geene,

Scrubben kunt u gemakkelijk zelf doen bijvoorbeeld als u onder de douche staat. Wanneer de huid wat gevoeliger is door ouderdom, raad ik u aan een scrubgel te gebruiken in plaats van scrubzout. Een scrubgel is namelijk zachter voor de huid. Deze gel kunt u kopen bij de drogisterij, ik denk dat ze u daar ook wel kunnen helpen.

De gel kun u met draaiende bewegingen over uw huid smeren en zo kunt u een groot deel van uw lichaam zelf doen. Voor uw rug kunt u eventueel hulp vragen. Veel beautysalons en sauna's bieden dit aan, maar de kosten zijn vrij hoog. Het is dus handiger als iemand in uw omgeving u kan helpen.

Ik hoop dat u hier iets aan heeft!

Mk92 (81 artikelen)
Laatste update: 21-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.