Handverzorging: mooie nagels en handen

Handverzorging: mooie nagels en handen Je handen hebben tijdens de winter veel te verduren. Ze worden droog van de kou en zitten steeds maar weggestopt in dikke handschoenen. Nu de zomer er aan komt, kun je ze weer tevoorschijn toveren. Maar natuurlijk wel nadat je ze goed verzorgd hebt! Het is belangrijk dat je jouw handen gehydrateerd houdt en je nagels goed verzorgt. Hoe je dat op de juiste manier kunt doen, lees je hier.

Droge huid

Veel mensen hebben last van droge handen die na een tijdje zelfs een beetje gaan schilferen. Dat voelt niet prettig en ziet er ook niet verzorgd uit. Je kunt je handen het beste even voorzichtig scrubben met een scrub die speciaal gemaakt is voor je handen. Dit is een milde scrub die geschikt is voor de dunne huid op je hand. Bij het scrubben zullen eventuele losse huidschilfers verwijderd worden. Hierna voelt je huid zijdezacht aan.

Insmeren

Vervolgens smeer je je handen in met een handcrème. Je kunt kiezen voor een stevige vette handcrème of een wat dunnere handcrème die sneller intrekt. Welke crème je nodig hebt, is volledig afhankelijk van het huidtype dat je hebt en wat je zelf prettig vindt. Bij een extreem droge huid is een vette crème zeker aan te raden, maar heb je weinig tijd om de crème in te laten trekken dan kun je beter kiezen voor een dunnere variant.

Nagels

Natuurlijk verdienen ook je nagels de nodige zorg en aandacht. Geef ze met een vijl de goede vorm, dit is mooier dan wanneer je ze knipt. Het beste is als je een vijl hebt met verschillende kanten, die je ook kunt gebruiken om het oppervlak van je nagel te vijlen. Wanneer je dit doet, maak je je nagel namelijk helemaal schoon en blijft nagellak beter zitten. Bovendien kun je het zo mooi egaal aanbrengen.

Witte nagels

Heb je veel last van gele nagels en zou je willen dat ze wat witter werden? Pak een bakje met warm water en doe daar een paar druppels citroensap in. Laat je nagels vervolgens vijf tot tien minuten in het bakje water weken. Citroensap heeft een blekende werking. Hierdoor zullen je nagels mooi wit worden.

Nagelriemen

Nu je nagels goed warm en daardoor wat zachter zijn geworden, kun je mooi tijd besteden aan je nagelriemen. Je nagelriemen moeten één keer in de zoveel tijd omhoog worden geduwd. Bij sommige mensen is dit vaak nodig, anderen doen het nauwelijks. Wel is het goed voor de verzorging van je nagels en het ziet er een stuk beter uit. Je kunt je nagelriemen opduwen met de nagels van je andere hand of je gebruikt er een speciaal apparaatje voor. Heb je veel last van je nagelriemen en is het moeilijk om ze mooi te houden? Koop dan een olie die hier speciaal voor gemaakt is. Deze olie maakt je nagelriemen zacht en heeft een verzorgende werking.

Nagellak

Nagellak maakt je nagels helemaal af. Als je van simpel houdt, is een transparante nagellak altijd goed. Je nagels zijn zo niet opvallend, maar zien er wel mooi en verzorgd uit. Wil je wel dat je nagels opvallen? Kies dan voor een echte knalkleur zoals rood, roze of paars. Als je de nagellak aanbrengt, kun je dit het beste alleen in het midden van de nagel doen. Laat aan de buitenkant twee klein stroken over zonder nagellak. Op deze manier lijkt het alsof je nagels dunner en langer zijn. Zorg ervoor dat de eerste laag nagellak die je opbrengt niet te dik is anders krijg je snel deukjes en krasjes. Als de eerste laag droog is kun je een tweede dekkende laag aanbrengen. Zo zien je nagels er netjes en verzorgd uit en zijn ze klaar voor de zomer.
© 2012 - 2024 Mk92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mooie handen, hoe doe je dat?Mooie handen, hoe doe je dat?Waarom is goede huidverzorging noodzakelijk voor mooie handen? Hoe kan je de gezondheid van de nagels bevorderen? Zijn m…
Kapotte, gebarsten nagelriemen wat doe je eraan?Kapotte, gebarsten nagelriemen wat doe je eraan?Het is weer winter en veel mensen hebben er last van: Kapotte nagelriemen, pijnlijk en het ziet er onverzorgd uit. Doorm…
Nagelstyling: nagelriemen verzorgenNagelstyling: nagelriemen verzorgenBij een goede verzorging van handen en nagels hoort ook de verzorging van de nagelriemen. Gezonde nagelriemen zorgen erv…
De verzorging van je nagelriemenDe verzorging van je nagelriemenIedereen wil wel prachtige nagels. Dan is het ook noodzaak om je nagelriemen goed te verzorgen. Veel mensen slaan juist…

Verzorgen van de huidEen gladde, gave huid is een sieraad. Er is gelukkig een heleboel te doen om een droomhuid te krijgen. Maar wat moet u d…
Verantwoord bruin worden in de zonVerantwoord bruin worden in de zonVeel mensen willen graag bruin worden in de zomer. Ze vinden het heerlijk om in de zon te liggen en vinden een bruine kl…
Mk92 (81 artikelen)
Laatste update: 31-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.