Het Shangri-La Dieet

Het Shangri-La Dieet Het Shangri-La dieet is het eenvoudigste en ook gelijk de zoetste. Het is wetenschappelijk getest en kost niets extra. Veel beroemde sterren hebben het geprobeerd, met enorm succes. Het is vandaag de dag het zoetste geheim van Hollywood. Iedereen zweert bij het nieuwe Shangri-La dieet. Het is een sensationeel afvalprogramma, waarbij men zonder honger en zonder calorieën tellen zijn gewenste gewicht bereikt. Het dieet is bij meer dan 10.000 deelnemers getest.

Eigenlijk is Shangri-La een plek in de Himalaya, waar de mensen het geluk vinden. Professor Seth Roberts heeft daarom zijn dieet naar dit paradijs vernoemt, omdat daarmee iedereen heel eenvoudig slank kan worden. Bij onderzoekingen heeft Roberts ontdekt dat elk lichaam een zogenaamde waarde heeft. Daarbij gaat het om een soort signaal, dat ons vertelt hoeveel voeding wij werkelijk nodig hebben. Hoe hoger deze waarde ligt, hoe meer wij eten en hoe zwaarder het is om af te vallen.

Suiker maakt slank

Onderzoekers in Amerika stelden vast dat voedingsmiddelen met veel aroma de ingestelde waarde in ons lichaam laat stijgen. Hamburgers en chocolade maken niet dik omdat zij veel vet of suiker bevatten, maar omdat onze hersens de smaak ervan verbindt met veel calorieën. Gevolg: Onze trek naar deze voedingsmiddelen wordt steeds groter. Uit resultaten van diverse onderzoeken bleek dat smaakloze voedingsmiddelen (voedingsmiddelen zonder bijzondere aroma) deze vicieuze cirkel doorbreken kunnen. En tot grote verrassing blijkt dat suiker en neutrale oliën de optimale levensmiddelen zijn. Zij zijn alleen zoet.

Wie regelmatig olie en suiker eet, laat zijn persoonlijke waarde dalen. Daardoor verandert de gedachten van de calorieën en valt men af. De trek vermindert automatisch en men eet minder.

Tot 30 kilogram vielen testpersonen af



Het Shangri-La principe

Er zijn maar 2 regels:

  • 1. Neem dagelijks 100 tot 400 calorieën in vorm van suikerwater en/of neutrale olijfolie.
  • 2. Neem het suikerwater of de olijfolie minimaal 1 uur vóór de maaltijd in.

Suikerwater is wel zoet, de hersens registreren het toch als neutraal. Zuiver suikerwater wordt zo gerangschikt, dat zij gerechten zonder smaak eten. De waarde in uw lichaam daalt en u valt af.

Recept suikerwater: 1 eetlepel suiker op 0,2 liter water

Neutraal olijfolie is bijna smaakvrij. Ook hier worden kleine massa’s van de hersens als neutraal gewaardeerd. De waarde daalt en u valt af.

U wilt…

… minder dan 9 kilo afnemen

Suikerwater: 1 eetlepel per dag. Calorieën in suiker: 45 kcal
Olijfolie: 1 eetlepel per dag. Calorieën in olijfolie: 120 kcal

… 9 tot 18 kilo afnemen

Suikerwater: 2 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 90 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal

… meer dan 18 kilo afnemen

Suikerwater: 3 eetlepels per dag. Calorieën in suiker: 135 kcal
Olijfolie: 2 eetlepels per dag. Calorieën in olijfolie: 240 kcal



Recepten voor meer effect

’s Morgens – Muesli met honing en appel

Ingrediënten voor 2 personen
  • 50 gr gedroogde haver en tarwe
  • 400 ml melk
  • 1 appel
  • 1 el honing
  • 1 el gekonfijte kersen, in reepjes gesneden
  • munt voor garnituur

Was de appel, halveer het, verwijder het klokhuis en rasp de appel grof. Meng het met het haver, tarwe, melk, honing en gekonfijte kersen en laat het 20 minuten staan. Tot slot garneert u het met munt.

’s Middags – Salade met kippenborst

Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 kippenborst
  • 200 gr gemengde sla naar keuze
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 el gemengde, gehakte verse kruiden (peterselie, tijm, rozemarijn)
  • 3 el olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 100 gr feta
  • zout en peper

Maak de kippenborst schoon, dep het droog en kruid het met zout en peper. Braad het per kant ongeveer 4 minuten, in 1 eetlepel niet te hete olie. Neem het uit de pan, bedek het met aluminiumfolie en laat het rusten.
Was de sla en verdeel het over de borden. Was de tomaten en snijd in partjes. Was de paprika, halveer het, verwijder de zaadkernen en snijd in reepjes. Voeg bij de salade. Drup wat azijn en olie over de salade, strooi er wat zout over en leg de in reepjes gesneden kip erop.
Plet de fetakaas met een lepel en roer de gehakte kruiden erdoor. Strooi het over de salade en serveer het.

’s Avonds – Spaghetti met walnotenpesto

Ingrediënten voor 4 personen
  • 400 gr spaghetti
  • 1 bosje peterselie
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr parmezaan
  • 90 ml olijfolie
  • 100 gr spinaziebladeren
  • zout

Kook de spaghetti in kokend zout water gaar. Voor de pesto wast u de peterselie, schud het droog en trek de blaadjes van de steeltjes. Pel de knoflook en hak het fijn. Maak de peterselie, knoflook en walnoten klein in de mixer. Meng dit daarna met parmezaan en 80 milliliter olijfolie. Breng het op smaak met zout.
Leg de spinaziebladeren in de overige olijfolie en fruit het. Voeg de spaghetti toe en neem het van het vuur. Roer de pesto erdoor en serveer meteen.

Succes!
© 2008 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dressings met olijfolie: 3 simpele receptenDressings met olijfolie: 3 simpele receptenOlijfolie vormt de basis voor veel overheerlijke dressings. Want een salade smaakt pas echt lekker als hier een goede dr…
Het Shangri-La DieetAfvallen is niet makkelijk. Als je een dieet volgt, moet je streng zijn voor jezelf. Het dieet beperkt je in wat je mag…
Dr. Frank dieet - werkt dr Frank dieet echtDr. Frank dieet - werkt dr Frank dieet echtMet het dr. Frank dieet kunt u minimaal een kilo per week afvallen. Te veel vet kwijt raken is eenvoudig mogelijk met de…
Afvallen met het DASH dieet (beste dieet 2017)Afvallen met het DASH dieet (beste dieet 2017)Het beste dieet van 2017 is wederom het DASH dieet. In 2017 is dit dieet in Amerika voor het zevende jaar (2011, 2012, 2…

Mannen met een maatje meerZwembandjes, een buikje, een zitvlak dat ver van vlak is, ontwikkelende borstklieren, ook bij mannen leten overtollige k…
Waarom is een goed gewicht zo belangrijk?Waarom is een goed gewicht zo belangrijk?Het is belangrijk om een goed gewicht te hebben, maar waarom? Mensen met een goed gewicht lopen minder risico op bepaald…
Reacties

Gwen, 18-04-2009
Hallo,
Ik ben woensdag met dit dieet begonnen ik gebruik 3xdgs 1 eetl milde olijfolie een uur ervoor en erna alleen water. Ik ben 32jr weeg 86,4 kg mijn ideale gewicht zou gezien mijn lengte 63 kg moeten zijn mijn streefgewicht is 65 kg hoop zo dat het gaat lukken. Ben erg benieuwd. Ik merk wel dat ik minder snack, mijn broek zit al wat wijder maar ik ben wel meer gaan roken. Ja dat probleem pak ik na het afvallen wel aan! Iniedergeval ga ik vlgnde week woensdag weer wegen en hoop dat er minstens 2 kilo af is! Hahahaha ik hou jullie wel op de hoogte. Reactie infoteur, 19-04-2009
Gwen, heel veel sterkte!

Groetjes, Jootje

Kisses (infoteur), 28-03-2009 #50
Ik vraag me af, wat werkt beter, olie of suiker? Ik zie dat iedereen olie drinkt, zijn er geen ervaringen met suiker? Ik dacht steeds dat je allebei moest nemen en zie nu pas onderaan de lijst met reacties dat ik me daarin vegist heb. En is er ook een recept voor suikerwater, de verhouding water suiker, bedoel ik… Reactie infoteur, 30-03-2009
Hey Kisses,
Ik denk niet dat er een verschil in resultaat is tussen suiker en olie. Je kiest óf suiker óf olie, maar hoeft niet allebei te nemen.
Het recept voor suikerwater staat in het artikel:

Recept suikerwater: 1 eetlepel suiker op 0,2 liter water

Succes,
Groetjes Jootje

Lynne, 12-03-2009
Ik wil in totaal zo`n 30 kilo afvallen en ben vanaf begin dit jaar bijna 6 kilo kwijt ( met veel pijn en moeite en vooral hongergevoel)
Ik kwam dit dieet tegen en de resultaten bij veel mensen was toch behoorlijk stimulerend moet ik zeggen.
Het leek me prima om te doen dus ben ik ook begonnen met dit dieet en ik moet zeggen dat het me reuze meevalt om de olijfolie te gebruiken.
Is het nou zo dat ik omdat ik veel will afvallen ik 4 x per dag een lepel olijfolie moet nemen en verder normaal 3 x per dag moet eten?

Ik wens jullie allen heel veel succes en hoop dat we met z`n allen veel kilo's mogen kwijtraken.

Liefs, Lynne Reactie infoteur, 12-03-2009
Dag Lynne,

Goed om te horen dat je al 6 kilo kwijt bent en nu zo fanatiek door gaat! Top.
Als je veel wilt afvallen, neem je 2 eetlepels olijfolie per dag en eet je 3 keer per dag.

Succes ermee en houd ons op de hoogte!
Groetjes, Jootje

Shorty, 09-02-2009
Ik wil graag afvallen, maar haalt dit dieet me honger gevoel weg? of me trek weg? Reactie infoteur, 10-02-2009
Dag Shorty,

Lees het artikel en de reacties hieronder en je zult zien dat je minder honger krijgt tijdens het dieet.

Succes!
Groetjes, Jootje

Roanne, 25-01-2009
Hallo,

Ik ben nu een weekje bezig en ik heb het gevoel dat ik al een stuk slanker ben geworden (ik gebruik geen weegschaal).

Ik wil dat het wat sneller gaat dus is het oke als ik 3 lepels olijf olie per dag neem? Ik ben 75 kilo en wil graag 10 kilo afvallen.

Liefs Reactie infoteur, 25-01-2009
Dag Roanne,

Fijn om te horen dat je al een stuk slanker bent geworden! Als je 10 kilo wilt afvallen, dien je volgens het dieet in principe 2 eetlepels olijfolie/ suikerwater per dag in te nemen.
Wil je dit naar 3 eetlepels per dag veranderen, kan je dit doen. Je zult alleen meer gaan afvallen. Of dit verantwoordelijk is, kan ik geen uitspraak over doen, ik ben geen arts.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Lcks, 13-01-2009
Hallo Jootje, Dank je voor je succes. Kun jij me zeggen of de Arachideolie die ik gebruik ook zal werken of dat het echt olijfolie moet zijn? Vanzelfsprekend zal ik jullie op de hoogte houden, ik heb de link bij mijn favorieten gezet :-) Reactie infoteur, 13-01-2009
Dag LCKS,

Bedankt voor je reactie! En leuk om te horen dat je de link bij de favorieten hebt staan!
Wat ik overal lees over het Shangri-La Dieet, is dat het niet uitmaakt, wélke olijfolie je neemt. Persoonlijk ken ik Arachideolie niet, dit is een plantaardige/ notenolie en geen olijfolie.

Als je deze olie speciaal voor het dieet hebt gekocht, probeer het een paar weken. Merk je geen resultaat, kun je misschien beter overstappen op olijfolie.

Sorry dat ik niet echt advies kan geven, omdat ik met deze olie geen ervaring heb.

Succes!
Groetjes, Jootje

Lcks, 13-01-2009
Ik ben vandaag (13-01-2009) begonnen met het Shangri La Dieet. Ik neem op nuchtere maag 2 eetlepels Arachideolie omdat ik meer dan 18kg wil afvallen. Ben benieuwd of het werkt, want ik lees hier veel over olijfolie en de olie die ik dus speciaal heb gekocht is volgens mij notenolie maar staat wel op internet onder de noemer smaakloze olie. Wish me luck ;-). Reactie infoteur, 13-01-2009
Beste LCKS,

Heel veel succes! En houd ons op de hoogte over de ontwikkelingen.

Groetjes, Jootje

Monica, 31-10-2008
Hey even een vraagje, welke olijfolie moet je dan innemen? Er zijn veel verschillende olieën & ik weet alleen dat je de olijfolie zonder vegine moet innemen :-) Kan iemand me helpen? Reactie infoteur, 05-11-2008
Dag Monica,

Het maakt niet uit welke olijfolie je neemt.


Succes!
Jootje

Jolanda, 15-09-2008
Hoi ook even een update. Ik ben nu 17 kilo afgevallen in totaal. Ben in de vakantie ook weer aangekomen en heb ook weer meer trek in lekkere dingen. Neem wel de olie nog, maar ben op mijn streef gewicht dus neem het niet meer zo fanatiek. De knop moet weer om voor de trek in lekkere dingen heb ik gemerkt maar als je er weer voor gaat, komt dat helemaal goed. Hoop dat ik op mijn gewicht blijf, en hoop voor alle anderen dat het ook gaat lukken. Groetjes Jolanda :-) Reactie infoteur, 16-09-2008
Dag Jolanda,

Fijn om te horen dat je op je streefgewicht zit! Het kan natuurlijk altijd zijn dat je weer een beetje aankomt, maar dit zal nooit extreem zijn als je oplet wat je eet/ drinkt.

Succes met het volhouden!
Groetjes, Jootje

Kiyu, 08-09-2008
Update… helaas ben ik weer 3 kilo aangekomen tijdens en na mijn vakantie. Op dit moment wil het helemaal niet meer, de olie neem ik nog wel netjes maar het wil totaal niet meer. Ik heb nu ook constant weer lekkere trek en eet ook meer dan voor de vakantie.
Ik blijf wel volhouden maar kom alleen maar aan, wat kan ik doen behalve:-( janken!? Het ging juist zo lekker en zonder enige moeite…

Gr. Kiyu Reactie infoteur, 16-09-2008
Dag Kiyu,

Het komt wel weer. Even volhouden! Het zal wat moeilijk zijn, maar de aanhouder wint :)

Succes en sterkte!
Jootje

Nicolette, 26-08-2008
Hoi ik ben 1 dag bezig met de olie. Ik neem hem 3 keer per dag zoals voorgeschreven wordt zeg maar. Maar de volgende dag was ik aangekomen joh. Terwijl ik dus tussendoor niks gesnackt heb ofzo. Dat doe ik sowieso zelden. Dus kunt u mij verklaren hoe het kan dat ik dan ben aangekomen? IK gebruik de clasic olijfolie van bertolie, dus dat kan het het probleem ook niet zijn.

gr Nicolette Reactie infoteur, 31-08-2008
Dag Nicolette,

Wat vervelend dat je bent aangekomen. Hoe dit mogelijk is in 1 dag, weet ik ook niet. In principe kan dit niet te maken hebben met het recept, zo snel een verandering is niet mogelijk.

Probeer het vol te houden en je zult zien dat je op een gegeven moment af zult vallen.
Succes!

Groetjes, Jootje

Corien, 21-08-2008
Vandaag 21 augustus zijn mijn man en ik begonnen met dit dieet, hoewel de olijfolie van Bertolli niet erg lekker is smaakt het nog beter dan de levertraan van vroeger. We wachten af wat het worden zal, over 2 weken kom ik hier op terug en dan vertel ik wat onze ervaringen zijn. Groetjes van Corien Reactie infoteur, 31-08-2008
Dag Corien,

Heel veel succes met het dieet en leuk dat je ons op de hoogte houdt!

Groetjes, Jootje

Marieke, 08-08-2008
Hallo,

Ik ben nu 2 weken bezig en ben nog niets afgevallen. Ik gebruik Becel Dieet olie. Is dit soms niet de goede?

Gr Marieke Reactie infoteur, 31-08-2008
Dag Marieke,

Het gaat om olijfolie, welke maakt niet uit.

Succes!
Groetjes, Jootje

I. Toepoel, 05-08-2008
Ik las in een tijdschrift over dit dieet en ik wil het gaan proberen ben benieuwd, in het artikel stond niets over suikerwater alleen over olijfolie, ik heb becel plantaardige olie heeft dit hetzelfde effect of moet het perse olijfolie zijn? Reactie infoteur, 31-08-2008
Dag I Toepoel,

Het is belangrijk dat je olijfolie gebruikt. Qua merk, geen verschil.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Sandra, 04-08-2008
Is het erg als je de eetlepel olijfolie een dagje overslaat in de eerste week dat je begint. Morgen ben ik namelijk de hele dag van huis en heb niet de mogelijkheid de eetlepel olijfolie te nemen. Alvast bedankt! Sandra Reactie infoteur, 04-08-2008
Dag Sandra,

Nee, dat is niet erg als dat een keertje gebeurd.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Iti, 06-07-2008
Ook ik ben begonnen maar ik heb toch nog een vraag. steeds wordt er gezegd; neem de olie een uur voor de maaltijd. Elders lees ik dat je een uur voor en een uur na het nemen van de olijfolie niet mag eten. Hoe zit dit?

grtjs Iti Reactie infoteur, 10-07-2008
Dag Iti,

Hiervan heb ik nog niets gehoord. Je kunt gewoon tussendoortjes nemen. Probeer het wel bij fruit/ gezonde tussendoortjes te houden.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Jolanda, 18-06-2008
Ben nu een paar maanden bezig en ben ruim 12 kilo afgevallen. Het gaat geweldig dus. Nog een paar kilo en ben op mijn streef gewicht. Heerlijk en dat voor de zomer. Groetjes jolanda :-) Reactie infoteur, 18-06-2008
Hoi Jolanda,

Wat heerlijk! Veel succes nog met de laatste kilo'tjes :)

Groetjes, Jootje

Kiyu, 13-06-2008
Update… ook ik stond lang stil bij 6 kilo maar ben elke avond de Wii Fit gaan doen, ideaal! Ben nu in totaal 10 kilo kwijt in 18 weken. Heerlijk gevoel! Nog 8 kilo te gaan en zonder moeite wat betreft hongergevoel of extra snoepzin. Het perfecte dieet!
Houden jullie ons allemaal een beetje op de hoogte?
Groetjes Kiyu Reactie infoteur, 18-06-2008
Hoi Kiyu,

Lekker dat je al zoveel kwijt bent!
Succes met de overige 8 kilo.

Groetjes, Jootje

Edith, 14-05-2008
Hi, ga ook beginnen denk ik. Maakt het nog wat uit welke suiker je gebruikt? Moet dit kristalsuiker zijn of mag dit ook rietsuiker zijn? Suc6 allemaal.
Groetjes Reactie infoteur, 14-05-2008
Dag Edith,

Het maakt niet uit wat voor suiker je gebruikt. Succes ermee en houd ons op de hoogte!

Groetjes, Jootje

Ingirid Lambers, 08-05-2008
Hoi, ik ga ook beginnen aan het dieet en ik hoop echt dat het werkt. Heb nu al zoveel geprobeerd en echt niks helpt. Ik moet 20 kilo kwijtraken dus ik hoop echt met heel mijn hart dat dit echt gaat lukken. Groetjes Ingrid Reactie infoteur, 09-05-2008
Heel veel succes ermee en houd ons op de hoogte!
Groetjes, Jootje

Astrid Senten, 08-05-2008
Hallo mag je de olijfolie ook gelijk met water vermengen Reactie infoteur, 09-05-2008
Dag Astrid,

Helaas mag je de olijfolie niet mengen met water.
Het smaakt niet erg lekker pure olijfolie, maar de aanhouder wint :)

Succes!
Groetjes Jootje

Nelleke, 23-04-2008
Hoi,

Zojuist heb ik mijn eerste lepel met olijfolie genomen, niet erg lekker maar je moet er wat voor over hebben he! Nu is mijn vraag, mag je nadat je de lepel met olijfolie hebt doorgeslikt wel gelijk water drinken of is dat niet goed? Hopelijk gaat het bij mij net zo snel als bij jullie allemaal:-)

Groetjes Reactie infoteur, 27-04-2008
Dag Nelleke,

Je mag na het innemen van de olijfolie gewoon water drinken, geen probleem.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Jolanda, 15-04-2008
Hoi allemaal.
ik ben 6 weken geleden begonnen met dit dieet, ik gebruik de bertolli classico olie.ik ben tot nu toe 5 kilo afgevallen, ik vind dat het niet erg snel gaat.(ik val de laatste 2 weken niets af)misschien doe ik wel iets fout ofzo, ik eet niks meer tussendoor, heb er gewoon geen trek meer in.maar is het nu de bedoeling dat je verder ook heel erg op je voeding moet letten?
ik ga er wel mee door, het kost totaal geen moeite en hoop eigenlijk dat ik nog meer afval
groetjes jolanda Reactie infoteur, 27-04-2008
Dag Jolanda,

Vele hebben tijdens het afvallen even een 'dipje', dus dat is normaal. Gewoon volhouden, dan zal je wel weer afvallen!

Succes ermee!
Groetjes Jootje

Kiyu, 20-03-2008
Hallo allemaal. Even een resultaat… Ben 7 weken bezig en 6.2 kilo afgevallen :-) Ben erg blij natuurlijk maar ook ik blijf nu al een tijdje steken op dit gewicht. Ik blijf gewoon door gaan want het is geen prestatie, toch? Even voor diegene die er mee zitten welke olie je kunt gebruiken (dit omdat je de lightversie bijna nergens kunt kopen) ik gebruik de Bertolli Delicato. Ik eet tussendoor best wel eens een gebakje of pecto`s (voor de smaak) maar val toch nog af, geweldig dit dieet en heb het ook al veel aan anderen verteld. Resultaten horen jullie nog!

Succes allemaal, Kiyu Reactie infoteur, 20-03-2008
Kiyu,

Wat heerlijk dat je zoveel bent afgevallen, gefeliciteerd! Een ieder heeft even een 'dipje' tijdens het dieten, is normaal. Wil je nog meer afvallen, gewoon doorgaan, vanzelf val je weer af.

Bedankt voor je reactie en ik ben benieuwd naar de andere resultaten!

Groetjes, Jootje (auteur artikel)

Siem, 16-03-2008
Hoi
ik ben nu twee weken geleden begonnen met dit dieet en ben intussen 1,5 kilo afgevallen.de olie werkt prima voor het honger gevoel.ik heb totaal geen trek in dingen.ik eet dus alleen maar 3 keer per dag mijn maaltijd.
maar ik blijf tot nu toe steken op die 1,5 kilo… ik had er meer van verwacht eigenlijk.
weet iemand wat de resultaten zijn na langer gebruik?ik ga er wel gewoon mee door.
groetjes Reactie infoteur, 16-03-2008
Dag Siem,

Bedankt voor je reactie!
Fijn om te horen dat je bent afgevallen en geen trek meer hebt in andere dingen.

Het is vrij normaal tijdens dieten dat je op een gegeven moment even blijft 'steken'. Ga gewoon door en je zult zien dat je weer af zult vallen.

Succes!
Groetjes, Jootje

Dikkertje, 14-03-2008
Hey hey,

Is het ook mogelijk om slaolie te gebruiken? deze is erg licht of een andere licht uitziende olie die nergens naar ruikt en smaakt? Als dat niet zo is, waarom moet je dan perse olijfolie gebruiken?

Liefs Reactie infoteur, 14-03-2008
Met dit dieet is het belangrijk dat je olijfolie gebruikt. Ik kan je helaas niet uitleggen waarom.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Eline, 04-03-2008
Hoi, Het is nu precies 2 weken geleden dat ik begonnen ben met het Shangri La-dieet (zie een paar reacties hieronder).

Ik begon met een gewicht van 69.4 kilo en mijn doel is om ongeveer 8 kilo af te vallen. Een hulpmiddel hierbij is het Shangri La-dieet, verder wil ik om dit gewicht te bereiken ook wat meer gaan sporten. Ik volleybal elke week, maar wil daarbij weer gaan hardlopen voor mijn conditie (dat zeg ik al 3 maanden).

Anyways, de resultaten:
Ik heb mijzelf vanochtend gewogen en ik weeg 67.0 kilo. Ik was na een week 2,7 kilo afgevallen (66.7 kilo), maar dit was na 1 dag niet eten (kater.), dus niet helemaal eerlijk.

Dus afvallen ging vrij snel, maar nu na 2 weken zit ik op ongeveer hetzelfde als een week geleden. Ik denk dat het nu wat langzamer gaat. Ik heb afgelopen weken mij niet bewust onthouden van lekker eten en snoep, vaak had ik er niet eens zin in.

Ik heb 1 keer de lepel 's middags niet genomen en had gelijk ontzettend zin in iets lekkers.

Mijn eetgewoonte is nu:

's Ochtends ontbijt
- 2 rijstwafels met kaas (30+)
- banaan-sinasappel shake (zelf geperst)
- cappuchino met 1,5 lepel suiker

Na een uur een lepel Bertolli Classico, een uur erna niets eten (wel heet water gedronken).

Lunch
-2 donkerbruine boterhammen met boter en chocoladepasta
-2 kiwi's
-cappuchino
-beker karnemelk

Na een uur een lepel Bertolli Classico, een uur erna niets eten (wel heet water gedronken).

Avondeten
Vaak groente-aardappels-vlees of pasta.
Geen toetje, daar hou ik gewoon niet van.

Tussendoortjes:
- 2 mandarijntjes
- een paar chocoladerozijnen (6 stuks of zo, dan hoef ik écht niet meer)
- 6 bekers water
- 2 koppen thee

Conclusie: een makkelijk te doen dieet voor mij, ookal is het slikken soms erg goor (kwestie van 10 seconden huiveren). Ik mis geen snoep of tussendoortjes en heb aan minder eten genoeg. Ik heb geen hongergevoel en ik ben in 2 weken 2.4 kilo afgevallen, van 69.4 naar 67.0 kilo. Ik heb een jaar lang rond de 68/69 kilo gehangen dus ik ben blij met dit resultaat.

Ik houd jullie op de hoogte!

Eline Reactie infoteur, 10-03-2008
Dag Eline,

Ontzettend bedankt voor je uitgebreide reactie! Leuk om te lezen hoe het bij jou ontwikkeld. Denk dat andere kandidaten het ook fijn vinden om te lezen wat je zoal eet en dat je ook af en toe snoept, maar niet veel.

Heel veel succes met het dieet en nogmaals bedankt!

Groetjes, Jootje

Kiyu, 22-02-2008
Is hier al iemand met resultaat? Reactie infoteur, 22-02-2008
Kiyu, kijk eventjes bij Wendy met haar reactie op 05.02.2008. Daar zie je een resultaat.

Verder is het dieet nog vrij nieuw, dus zullen de officiële resultaten nog even duren.

Groetjes, Jootje

Anoniempje, 21-02-2008
Heej, Ik wil dus 10 kilo afvallen! Ik wil het proberen met dat suikerwater. Het klopt dat je 3 lepels suiker doet in een flesje van een halve liter toch?

Gelijk 3 x per dag maar :-p dan he. Ik vroeg me eigenlijk af hoe snel het ongeveer gaat? Natuurlijk snap ik wel dat het bij iedereen anders gaat hoor, maar meestal heb je wel zo'n percentage. Dat je bijv 1 kilo per week kwijt ben enzo! Reactie infoteur, 21-02-2008
Dag Anoniempje,

Helaas zijn er nog geen officiële statistieken bekend, maar als je even de reacties afleest hieronder, lees je dat iemand een week bezig is en 3 kilo is afgevallen (met olijfolie 2 keer per dag).

Ga je suikerwater maken, doe je 1 eetlepel in 0,2 liter water. Dus als jij een flesje van 0,5 liter water neemt, doe je hier iets minder dan 3 eetlepels suiker in.

Heel veel succes ermee en houd ons op de hoogte met de resultaten!

Groetjes, Jootje

Eline, 20-02-2008
Hoi, Ik ben vandaag begonnen met het Shangri-La dieet. Ik heb alleen de verkeerde olie gekocht: Becel Dieet-olie. Dit is geen olijfolie. Morgen begin ik met Bertolli Classico, dat schijnt beter te zijn.

Ik ben 24 jaar en heb tot 2 jaar terug altijd constant 61 kilo gewogen, een net gewicht voor iemand van 1.73 lang. Hierna is mijn gewicht gestegen tot 69 kilo en op echte dieptepunten een enkele keer tot 70 kilo. Ik voel mij niet lekker in mn vel met dit gewicht. Mensen merken het ook op, het verschil tussen 2 jaar terg en nu is ook duidelijk te zien.

22 maart ben ik jarig, dit is dus over een maand. Ik ga elke week mijn gewicht checken. Ik houd jullie op de hoogte!

Groetjes, Eline Reactie infoteur, 20-02-2008
Eline, heel veel succes! Het gaat je vast en zeker lukken.
Bedankt voor je reactie mbt Becel Dieet olie, ik ken het product niet, maar wist dit niet.

Nogmaals succes en houd ons op de hoogte!

Groetjes, Jootje

Bep, 14-02-2008
Die twee eetlepels olijf moet ik die over de dag verdelen? Reactie infoteur, 14-02-2008
Dag Bep,

Eén lepel olijfolie neem je 1 uur voor het ontbijt en de andere lepel neem je óf vóór de lunch, óf vóór het diner. Wil je het niet voor het ontbijt nemen, neem je de lepels vóór de lunch en diner.

Succes!

Jo, 14-02-2008
Ik heb milde olijfolie van ah merk is dat de goede? Reactie infoteur, 14-02-2008
Dag Jo,

Dit is prima. Het merk olijfolie maakt niet uit.
Succes ermee!

Groetjes, Jootje

Lianne, 14-02-2008
Hallo, ik heb gehoord dat je ook zonnebloemolie kunt innemen. Klopt dit of kun je het toch beter bij olijfolie houden. Groetjes Lianne Reactie infoteur, 14-02-2008
Beste Lianne,

Eerlijk gezegd heb ik hier nog niks over gehoord. Ik denk dat je dus het beste olijfolie kan nemen, ipv zonnebloemolie.

Groetjes, Jootje

Jeroen, 13-02-2008
Er staat een fout in dit bericht:
Je moet niet een eetlepel suikerwater nemen, dat is veel te weinig. Jer moet volgens dit dieet een eetlepel suiker vermengen met water en dit rustig verspreid over 30 minuten opdrinken. Het rustig opdrinken voorkomt een unsilnestoot.
Kijk voor meer informatie op de volgende link: http://boards.sethroberts.net/index.php#1 Reactie infoteur, 14-02-2008
Beste Jeroen,

Ik weet niet hoe je aan dit nieuws komt, maar ik heb er nog niet van gehoord. Het kan zo zijn.

Wat hier beschreven staat, lees ik verder overal zo.

Mvg,
Jootje

Maartje, 12-02-2008
Jootje, er wordt alleen gepraat over '1 uur VOOR de maaltijd'; betekent dat dat je het uur voor de lepel suiker of olie wel gewoon mag eten en drinken?

En kan ik de lepel ook 's avonds laat nemen voordat ik naar bed ga of moet de lepel olie of suikerwater echt een relatie hebben met eten erna?

Ik ga het proberen met suikerwater, want olie is erg vies (vind ik).

Groetjes, Maartje Reactie infoteur, 12-02-2008
Dag Maartje,

Je neemt de lepel olijfolie/ suikerwater 1 uur vóór de maaltijd in. Wil je tussendoor wat eten, houd het bij fruit en gezonde tussendoortjes. Drinken is geen probleem.
De lepel kan je 's avonds voordat je naar bed gaat níet innemen. Het heeft inderdaad een relatie met het eten wat daarna wordt ingenomen.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Jacqueline, 12-02-2008
Hallo, als je met olijfolie wil doen moet je dat net zo maken als de suiker, 1 lepel olijfolie in 100 ml water? Reactie infoteur, 12-02-2008
Dag Jacqueline,

Als je olijfolie neemt, neem je gewoon 1 eetlepel olijfolie. Je hoeft het niet met water aan te mengen.

Succes!
Groetjes, Jootje

Sanne, 09-02-2008
Heey ik vroeg me af of; becel dieetolie ook goed is om dit dieet uit te voeren?
alvast bedankt
mvg Sanne. Reactie infoteur, 11-02-2008
Hey Sanne,

Becel Dieetoliee is goed als dit olijfolie is. Geen probleem.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje

Suusje, 07-02-2008
Mag je dit ook doen als je zwanger bent/wilt worden? Reactie infoteur, 11-02-2008
Dag Suusje,

Zoals mevrouw de Metz al aangeeft is het niet goed als je zwanger bent/ wilt worden om te gaan lijnen. Dit dieet is dus ook niet geschikt daarvoor.

Succes!
Jootje

Tessa, 06-02-2008
Ik ben nu een aantal dagen bezig met de olijfolie maar vind het eigenlijk te smerig voor woorden. Nu lees ik de hele tijd dat je ook suikerwater mag gebruiken. Moet ik hier nu speciale suiker voor kopen of mag het ook gewoon kristalsuiker zijn. Dit lijkt me namelijk wat beter weg te krijgen :-)

Groetjes Tessa Reactie infoteur, 11-02-2008
Tessa,
Je hoeft hier geen speciale suiker voor te gebruiken, het kan gewoon kristalsuiker zijn.

Succes ermee!
Groetjes Jootje

Esther, 06-02-2008
Mijn vraag is als je olie inneemt a 240 cal en dit 3x heb je dan nog ruimte om te eten? En een 1000c is al bijna niets. Aangezien je volgens mij minder cal in mag nemen als je wilt afvallen. Je zou zeggen dat er dan een crashdieet naast zou moeten staan. Graag zou ik je mening ontvangen. Groetjes Esther Reactie infoteur, 11-02-2008
Dag Esther,

Je maakt suikerwater van 1 eetlepel suiker in 0,2 liter water. Een uur voor de maaltijd neem je 1 eetlepel van dit mengsel en dat is niet zoveel dat je niet meer kan eten.
Suiker zorgt ervoor dat je minder gaat snaaien, dat je minder trek hebt, je krijgt dus minder calorieen binnen.

Succes!
Jootje

Jo, 05-02-2008
Hoi,

Wat ik me nu eigenlijk afvraag of je van die olie niet aan de diaree gaat? Ik werk 5 dagen per week en dat zou ik dan geen pretje vinden. Ik hoor graag van jullie! Hoe is dat bij jullie?

Ik ben maandag maar begonnen met suikerwater, 1x smorgens en dan rond 11.00 uur nog een keer… dus ben wel benieuwd.

Groetjes Jo Reactie infoteur, 11-02-2008
Dag Jo,

Ieder lichaam reageert anders op voedingsmiddelen of andere dingen die je inneemt. Dit is dus niet te zeggen of je aan de diarree gaat of niet. Je lichaam moet er zeker aan wennen, maar dat betekent niet dat je aan de diarree raakt.

Succes ermee!

Wendy, 05-02-2008
Hoi hoi, ik ben nu sinds 28 januari bezig en al 3 kilo afgeslankt gaat dus top, 2x per dag de olie, wel smaakloze olijfolie (bertolli classico) Reactie infoteur, 11-02-2008
Hoi Wendy,

Leuk om te horen!
Succes met de verdere ontwikkelingen.

Groetjes, Jootje

Bietje, 05-02-2008
Hoi, Lees alles met veel verbazing door en vraag me een aantal dingen nog af. Mag je nu suikerwater bv. in de ochtend nemen en dan in de middag olijfolie. Of moet je als je de dag bent begonnen met suikerwater de hele dag suikerwater doen, dus dan 3 eetlepels…

En het is dus voor de maaltijd (minstens 1 uur) 1 eetlepel suikerwater. En dit maak ik dus aan door 200 ml water en 1 eetlepel suiker op te lossen en dit zet ik dan dus in de koelkast en hier kan ik dan wel 3 of 4 dagen van nemen of niet? Want 200 ml is veel als je maar 1 eetlepel mag per keer.

En wat is nou beter dus olijfolie of suikerwater?

Kijk mijn voorkeur zou uitgaan naar suikerwater want dat lijkt me beter te verteren voor mijn gevoel dan. Ik ben erg benieuwd, hoor het graag

Alvast bedankt, Gr. Bianca

PS. zijn er nu al meer mensen met resultaten? Reactie infoteur, 11-02-2008
Dag Bietje,

Probeer het bij suikerwater of olijfolie te houden.
Suikerwater maak je door 1 eetlepel suiker in 0,2 liter water te mengen. Dit kan je gewoon in de koelkast bewaren voor paar dagen, geen probleem.

Het maakt geen verschil uit of je nu olijfolie of suikerwater inneemt. Het is net wat je zelf het liefste wilt.

Succes ermee!
Groetjes, Jootje auteur artikel

Karin, 02-02-2008
We zijn gisteren samen begonnen en eigenlijk meteen een opgeblazen gevoel. Als je de methode leest dan is het een kloppend verhaal :-) Alleen vind ik het erg vreemd dat er nog erg weing reacties zijn met resultaat. Ik ben nu al de hele maand januari bezig met lijnen en ik heb weinig resultaat tewijl bij mijn man de kilo"s er af vliegen. Dus een paar geode resultaten zouden bij mij echt welkom zijn. Om de moed er in te houden.
en daar wil ik dan best dagelijks 2 lepels olie voor slikken. Al druist het tegen elk principe in :-p Reactie infoteur, 08-02-2008
Beste Karin,

Het resultaat komt vanzelf, heb geduld! En het is bewezen dat het werkt, bij de een duurt het wat langer dan bij de andere.

Succes!
Groetjes, Jootje

Yvonne, 30-01-2008
Beste Jootje, Ik ben gestart met 2 maal daags 1 eetlepel olie. Heb niet het idee dat mijn trek minder wordt. Hoelang duurt het gemiddeld voor je resultaat boekt?
Is het beter om nu over te stapppen naar het suikerwater of maakt dat geen verschil?
Vr. gr. Yvonne Reactie infoteur, 30-01-2008
Beste Yvonne,

Hoe lang ben je al met het dieet bezig? Dit kan natuurlijk even duren, gemiddeld duurt het ongeveer 1 tot 2 weken dat je trek wat mindert. Maar dit kan ook langer zijn.
Het maakt niet uit of je nu suikerwater of olijfolie gebruikt, het is net wat je zelf 'lekkerder' vindt.

Succes en gewoon volhouden!
Met vriendelijke groet,
Jootje

Paaltje, 29-01-2008
Kan iemand mij precies vertellen wat de juiste olijfolie (merk) is en waar ik deze kan kopen? Reactie infoteur, 29-01-2008
Beste Paaltje,

Het merk olijfolie is niet belangrijk, dus je kunt de olijfolie gebruiken die eventueel in de kast staat.

Groetjes, Jootje
(auteur artikel)

Braker, 29-01-2008
Wanneer je suikerpatient bent, mag je dit dieet dan ook volgen? Vr gr, Catrien Reactie infoteur, 29-01-2008
Dag Catrien,

Indien je suikerpatiënt bent, kun je eventueel de olijfolie gebruiken i.p.v. het suikerwater. Let er wel op dat de benodigde voedingsmiddelen binnenkomen!

Veel succes ermee!
Mvg, Jootje (auteur artikel)

Natascha, 28-01-2008
Beste Jootje, Ik heb ff een vraagje ik zit aan de schildklier pillen en die moet ik precies een half uur voor het ontbijt innemen. Kan ik dan bijv. om 7.00 een eetlepel suikerwater doen en dan een half uur later die pil innemen met wat water of wat anders? Groetjes Natascha Reactie infoteur, 29-01-2008
Beste Natascha,

Dit kan je zeker doen, geen probleem.
Succes ermee!

Mvg,
Jootje

Johan, 25-01-2008
Mag je nou wel of niet tussendoortjes erbij eten? Omdat ze zeggen je mag gewoon alles eten… Reactie infoteur, 25-01-2008
Beste Johan,

Tussendoortjes prima, probeer het bij fruit te houden, is altijd beter. Het schijnt wel zo te zijn dat je minder trek krijgt in tussendoortjes…

Heel veel succes!
Groetjes, Jootje auteur artikel

Anita, 25-01-2008
Als je elke dag olie of suikerwater inneemt kom je dan niet heel erg van aan de diarree? Als je het gewicht hebt bereikt wat je af wilt vallen kun je dan gewoon stoppen of moet je het langzaam afbouwen? Als je stopt kom je dan niet weer op het oude gewicht? Reactie infoteur, 25-01-2008
Dag Anita,

Olijfolie staat bekend voor het bevorderen van de stoelgang. Het hangt per persoon af van hoe gevoelig iemand reageert, dus kan ik hier geen antwoord op geven.
Heb je je gewicht bereikt, bouw je langzaam af, net als alle andere diëten. Het spreekt voor zich dat je niet meteen moet gaan snoepen, wil je op je gewicht blijven.
Gebruik een aantal ingrediënten van de recepten hierboven vermeldt.

Veel succes!
Jootje, auteur artikel

Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 21-01-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.