Afvallen met heerlijke groene ontbijt smoothies

Afvallen met heerlijke groene ontbijt smoothies Zoals veel rages en gewoontes door filmsterren in Hollywood populair worden gemaakt, is ook het ontbijten met een groene smoothie vanuit Hollywood naar andere landen overgeslagen. Het is niet voor niets dat filmsterren en masse aan de groene smoothie zijn gegaan. De ontbijt smoothies smaken namelijk verrassend lekker. Bovendien zijn ze ook erg gezond, en geven ze je een vol gevoel dat lang aanhoudt. Ideaal dus als je je fit wilt voelen en tegelijkertijd een paar kilootjes wilt afvallen. De kans is groot dat als je eenmaal een echt lekkere smoothie als ontbijt hebt gehad, je nooit meer iets anders voor ontbijt wilt. Wat zijn nu de voordelen van het ontbijten met een groene smoothie? En hoe maak je een groene ontbijt smoothie?

Inhoud:


De voordelen van groene ontbijt smoothies

  1. Met een smoothie voor het ontbijt val je op een natuurlijke wijze af; met groene smoothies is het gemakkelijker om nadat je bent afgevallen op gewicht te blijven.
  2. Je krijgt ongemerkt meer groenten en fruit binnen; door de zoete smaak van het fruit wordt de relatief bittere smaak van groenten verbloemd.
  3. Het maken van een smoothie neemt niet veel tijd in beslag.
  4. Groene smoothies zijn een goede bron van antioxidanten die je lichaam tegen ziekten beschermen.
  5. De (vruchten)suikers in groene smoothies zorgen niet voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel, waardoor je meer energie hebt.

Het geheim van een lekkere groene smoothie

Je kunt diverse groene (blad)groenten gebruiken (bijvoorbeeld spinazie, boerenkool, sla). Om te voorkomen dat je smoothie bitter smaakt, moet je niet te veel groenten in de blender doen; hooguit een kleine hand.

Als je wat zoet fruit (bijvoorbeeld banaan, mango, papaja, aardbeien, dadels etc) toevoegt, dan heb je geen suiker of zoetstoffen nodig. Als je een echte zoetekauw bent, en je vindt de smoothie nog niet zoet genoeg, voeg er in het begin dan een klein beetje honing, stevia en agavestroop aan toe, en bouw dit geleidelijk af.

Voor een langdurig vol gevoel doe je er ook eiwitten in, te weten melk, noten en een eetlepel eiwitpoeder. Bovendien zijn eiwitten goed zijn voor de spiervorming. En hoe meer spieren je ontwikkelt, hoe meer vet je verbrandt, en dus afvalt.
Voor de liefhebbers kunnen er eventueel noten, Chia zaden of lijnzaad aan worden toegevoegd.
Let op: Als je je smoothie met eiwitpoeder bereidt, dan moet je deze wel binnen 20 minuten na bereiding opdrinken. Volgens de verpakking is dit namelijk de houdbaarheidstermijn.

Basisingrediënten van een groene smoothie

  • Groene (blad)groenten;
  • Zoet fruit;
  • Melk (rijste-, soja-, amandelmelk);
  • 1 eetlepel eiwitpoeder.

Recepten

Recept voor een ontbijt smoothie spinazie/banaan

Ingrediënten

  1. 1 hand spinazie
  2. 1 bevroren banaan
  3. 200 ml rijstemelk
  4. 2 eetlepels notenpasta, bijvoorbeeld amandelpasta of pindakaas (100% pinda's)
  5. 1 eetlepel eiwitpoeder (ook wel bekend als whey protein)

Bereidingswijze

Pel een banaan, snijd deze in een paar stukken, en doe deze de avond van tevoren in een afgesloten glazen bakje in de vriezer.
's Ochtends doe je alle ingrediënten in een blender, mix je deze tot een gladde massa en schenk je de smoothie over in een hoog drinkglas.

Recept voor een ontbijt smoothie babyspinazie/mango

Ingrediënten

  1. Een halve mango, vers of uit de diepvries
  2. Een handje babyspinazie
  3. Een half kopje ongezoete (biologische) sojamelk
  4. Een eetlepel eiwitpoeder (whey protein) vanillesmaak

Bereidingswijze

Vries de verse mango de avond tevoren in. Als je een verse mango gebruikt, is het lekker om wat ijsblokjes in de blender te doen.
's Ochtends doe je alle ingrediënten in de blender en meng je ze totdat je een gladde massa hebt. Schenk de smoothie in een hoog glas en geniet van dit heerlijk voedzame drinkontbijt.
© 2014 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Groene spinazie smoothieGroene spinazie smoothieEr zijn talloze recepten voor overheerlijke smoothies, maar heb jij de spinazie smoothie al geprobeerd? Alle ingrediënte…
Groene smoothies, lekker en gezondGroene smoothies, lekker en gezondSteeds meer mensen maken ze, de groene smoothies. Ze zorgen voor meer energie, ze zijn gezond en als je ze regelmatig dr…
Superfood: SmoothiesSuperfood: SmoothiesSteeds meer mensen gaan dagelijks superfood smoothies gebruiken. Een smoothie met superfoods is erg gezond en kan een vo…
Hoe maak je een groene smoothie?Hoe maak je een groene smoothie?Hmmm, smoothies zijn lekker én gezond. Smoothies die net iets beter voor je zijn, zijn groene smoothies. Hierin verwerk…

Snel afvallen, het kwarkdieetSnel afvallen, het kwarkdieetVoor wie snel gewicht wil verliezen is het kwarkdieet ideaal. De eiwitten uit kwark zorgen voor een langdurig verzadigd…
Weight Watchers: de voor- en nadelenWeight Watchers: de voor- en nadelenBijna iedereen is bekend met het dieet-programma Weight Watchers. Het programma helpt al jaren mensen in meerdere landen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Evitaochel, Pixabay
  • Foto´s: Flickr.com: Shekhar Mehta, Vegan Green Smoothie Recipe - healthy smoothie recipes
  • http://thehealthyfoodie.com/mango-green-monster-and-other-smoothies
  • http://www.rawsmoothierecipes.com/the-top-5-health-benefits-that-green-smoothies-have-to-offer
  • Foto: Flickr.com: imelda, Before: Spinach, banana, almond butter, soy milk, and agave nectar.
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 20-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.