Een platte buik met Slim Belly: je moet er wel wat voor doen

Slim Belly is een systeem dat gericht is op het platter maken van de buik. De deelnemer draagt een soort korset met daaraan twee buisjes. Die worden vastgemaakt aan cardioapparatuur zoals een crosstrainer, een fiets of de loopband. Alleen het dragen van deze Slim Belly is overigens niet het geheim van het systeem. Hard sporten en op de voeding letten wel. Slim Belly in een notedop.

Centimeters rond de buik verliezen door Slim Belly

Slim Belly geeft aan dat mensen die 4 weken lang het programma volgen 2 kledingmaten afvallen en 2 topt 8 centimeters rond de buik. Daarom worden deelnemers eerst ook opgemeten en wordt hun gewicht genoteerd. Halverwege het proces wordt een tussenmeting gedaan. Als het goed is, is de persoon in kwestie dan al smaller geworden, maar het uiteindelijke resultaat blijkt pas na 4 hele weken hard werken.

Keihard cardiotrainingen doen bij Slim Belly

Naast het apparaat dat de buik als het ware masseert doordat luchtkussens de buik aansnoeren en dan weer laten ontspannen, moet er bij Slim Belly vooral hard gewerkt worden. Het systeem schrijft voor dat er 3 keer in de week een flinke cardio workout moet worden gedaan. Omdat vet pas verbrandt vanaf 30 minuten intensief sporten betekent dit dus ook 30 tot 40 minuten een vetverbrandend programma afwerken. Dit vindt afwisselend plaats op de:
  • Crosstrainer
  • Fiets
  • Loopband

Drie keer per week 30 tot 40 minuten vetverbrandende cardio workout

Vet verbranden gaat het snelst als er een programma wordt aangeboden waarbij de intensiteit van het sporten steeds verandert. De cardiotrainingen verlopen dan ook vaak in een afwisselend tempo waarbij de deelnemer vaak een denkbeeldige berg op moet op fiets of loopband. De zwaarte van het programma wisselt dus gedurende die 30 of 40 minuten voortdurend en dat is voor de meeste sporters redelijk vermoeiend.

Slim Belly: zweten als een gek

Wie aan Slim Belly doet, zal ook merken dat hij of zij enorm zweet. Natuurlijk komt dit door de forse inspanningen die moeten worden geleverd, maar ook door de band die mensen dragen. Deze draagt bij tot een verhoogde lichaamstemperatuur door het materiaal en de beweging die gemaakt wordt door de luchtdruk steeds te veranderen. Ook het materiaal zorgt voor veel warmte rond de buikzone.

Slim Belly en buikspieroefeningen

Slim Belly is gericht op de buik en vooral op een plattere buik. Daarom wordt er naast cardio en het dragen van de Slim Belly gordel ook van de deelnemer verwacht dat hij of zij de nodige buikspieroefeningen doet. Die worden gedaan na het cardio gedeelte en vinden in verschillende varianten plaats. Oefenen op een grote bal of gewoon op een matje om de buikspieren te harden maken daar onderdeel van uit.

Voeding en Slim Belly

Wie aan Slim Belly doet krijgt ook de nodige voedingsadviezen mee. In een apart boekje wordt aangegeven wat er per dag gegeten mag worden. Ook staan er recepten in. Het dieet is niet vreselijk streng, maar gaat wel uit van zo weinig mogelijk koolhydraten op een dag. Om de deelnemer bewust te maken van zijn of haar eetgedrag moet bovendien elke dag worden opgeschreven wat iemand eet. Aan de hand daarvan kan de persoonlijke begeleider dan kijken wat er eventueel niet goed is aan het dieet en dat bijsturen.

Slim Belly: gewoon sporten erna mag niet

Wie aan Slim Belly doet zal na de sessies die hij 3 wekelijks doet niet direct ook nog aan gewichten willen gaan hangen waarschijnlijk, maar dat is maar goed ook. Nadat iemand de cardio- en buikspieroefeningen heeft gedaan mag niet meer op een andere manier worden gesport. Met andere woorden daarna even rust. Voor de Slim Belly mag iemand wel krachtsport doen.

Veel water drinken bij Slim Belly

Doordat er tijdens de Slim Belly sessies enorm veel wordt gezweet is het heel belangrijk dat de persoon in kwestie veel drinkt. Twee bidons water gaan er zo maar doorheen. Wie dat niet doet, kan hoofdpijn krijgen of zich naar gaan voelen.

Niet eten en drinken na Slim Belly

Verder is het van belang dat iemand die het 4-wekelijkse Slim Belly programma volgt een uur na de sessie niets eet. Ook koffie is uit den boze. Dit verstoort het systeem van verbranding aldus het bedrijf dat het systeem heeft uitgevonden.
© 2010 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slim Belly: werkt het?De Slim Belly: het belooft je een platte en strakke buik in slechts één maand. Het bestaat uit een opblaasbare band die…
Slim Belly - Werkt het echt?De Slim Belly is de nieuw trend om mee af te vallen en is al in veel sportscholen te vinden. Het product belooft je dat…
Een slanke taille met de Better BellyEen slanke taille met de Better BellyEen vervelend verschijnsel bij gewichtsverlies is dikwijls dat de resultaten aanvankelijk wel zichtbaar worden op ongewe…
Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Een zweetband voor de buik is een band van een speciaal materiaal, die gedragen wordt rondom de buik met als doel om pla…

X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…
Koolsoepdieet: Val vier tot zeven kilo af in een weekKoolsoepdieet: Val vier tot zeven kilo af in een weekHet klinkt bijna onmogelijk: vier tot zeven kilo afvallen in een week tijd. Het kan ook best lastig zijn, zo'n dieet. Ze…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 31-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.