Drink je slank met wijn

Drink je slank met wijn Afvallen en een lekker wijntje 's avonds bij het eten. Dat kan heel goed, mits het rode wijn is. Er wordt beweerd dat het nuttigen van alcohol niet bevorderlijk is voor de lijn. Dit is echter niet helemaal waar, je kunt namelijk afvallen door rode wijn te drinken. Hoe werkt deze manier van afvallen en kun je het combineren met andere diëten?

Antioxidanten

Als je wilt afvallen kun je het beste rode wijn drinken. De hoeveelheid calorieën van witte en rode wijn is nagenoeg gelijk. In rode wijn zitten wel meer antioxidanten. Deze antioxidanten zijn in staat om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. De radicalen kunnen leiden tot de ontregeling van de celdeling en dus tot kanker. Door het nuttigen van antioxidanten kan dit worden voorkomen. Verder zijn deze stoffen belangrijk voor een gezonde stofwisseling van het lichaam. Als je genoeg groente, fruit en noten nuttigt is het gebruik van antioxidanten als voedingsupplementen overbodig en zelfs af te raden. Antioxidanten zijn te vinden in groenten, fruit, noten en rode wijn. Als dit allemaal voldoende genuttigd wordt heeft het een levensverlengend effect.

Het wijndieet

Vind je wijn en chocola lekker en kun je dit echt niet laten staan voor een dieet. Dan is dit het ideale dieet voor jou. Je eet gewoon drie maaltijden op een dag, namelijk ontbijt, lunch en diner. Daarnaast mag je maximaal 3 stukjes pure chocola per dag eten en 125 ml rode wijn drinken. Je kunt het beste rode wijn nemen die jonger is dan 3 jaar, de Cabernet Sauvignon, Bordeaux of Merlot zijn aan te raden. Als tussendoortjes kun je het beste een appel, gedroogde bessen of walnoten eten. Ook is het aan te raden om twee of drie keer per week vis te eten tijdens het diner. Er is ook een richtlijn waar je, je aan kunt houden:
  • Ontbijt Muesli met bessen en kaneel of notenbrood met bessen
  • Lunch Een salade met bijvoorbeeld avocado, tonijn, witte bonen, sla, vinaigrette, kiwi, bessen, kip, venkel, sinaasappel, sardines, tomaat en basilicum. Hier kun je een hoop variaties mee maken.
  • Diner Wokschotel met scampi's, bruine rijst, pak choi, broccoli, lever of gestoomde groene groenten. Bonenesoep, gebakken makreel, bulgur en waterkers zijn een goede optie. Ook hier zijn een hoop variaties mee mogelijk.
  • Tussendoortjes Appel, gedroogde bessen of walnoten. Daarnaast de aan te raden rode wijn en chocola. Je mag deze tussendoortjes naar eigen keus indelen.

Hoe werkt dit dieet

Wijn en chocola bevatten de stof procyanidine. Procyanidine staat ook wel bekend als vitamine P. Deze stof verbeterd de functies van de bloedvaten, het voorkomt dichtgeslibde aders en het vermindert het slechte cholesterol. Hierdoor wordt de kans op hart- en vaatziekten een stuk kleiner, ook de kans op diabetes wordt door deze stof verkleint. Daarnaast zorgt deze stof ervoor dat vitamine C opgenomen kan worden door het lichaam. Dit zijn alle eigenschappen op een rijtje:
  • Zeer goede antioxidant, resulteert in:
    • Lagere vatbaarheid voor ziekte
    • Een langere levensduur
  • Ontstekingsremmend en wondhelend
  • Tegen virussen, vooral het herpes simplex virus
  • Werkt tegen kanker
  • Behandeling allergieën
  • Kan intreden cataract uitstellen
  • Vergroot insulineafscheiding: goed tegen diabetes
© 2011 - 2024 Cabelona, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vrouwen: waarom een glaasje wijn goed voor je isVrouwen: waarom een glaasje wijn goed voor je isDe effecten van een glaasje wijn op het lichaam van vrouwen zijn volgens wetenschappelijk onderzoek zo gek nog niet. Wat…
Hoe verwijder ik snel en gemakkelijk rodewijnvlekken?Hoe verwijder ik snel en gemakkelijk rodewijnvlekken?Het gebeurt ons allemaal wel eens, per ongeluk stoot je je rode wijn om. En zit er een rodewijnvlek op uw kleren of op v…
Welke wijn bij welk gerecht?Welke wijn bij welk gerecht?Welke wijn moet je kiezen bij een gerecht of voorgerecht? Een diner of lekker etentje en alcohol gaan prima samen. De ju…
Wijnvlekken verwijderenWijnvlekken verwijderenGezellig met een glas wijn op de bank en dan hups daar gaat het geestrijke vocht. Op de blouse, de bank, de broek, het k…

Motivatie om je dieet vol te houdenMotivatie om je dieet vol te houdenEen dieet volhouden is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Na verloop van tijd gaat het afvallen steeds langzamer, en de…
Platte buik dieetPlatte buik dieetWat is een platte buik dieet? Is het een streng dieet of zijn het enkele voeding adviezen? Wat zijn de resultaten van he…
Reacties

M. Harten, 11-02-2017
Kun je afvallen door relatief heel weinig te eten en matig droge witte wijn te drinken? Reactie infoteur, 27-02-2017
In principe kun je op die manier gewicht verliezen, maar of dit een goed idee is is een tweede. Het beste is natuurlijk om je eetpatroon aan te passen. Bij een gezond eetpatroon is het ook niet erg om af en toe een glaasje wijn of een stukje chocola te nuttigen.

Jeanne, 21-02-2014
Beste lezer,
Het dieet spreekt mij wel aan, maar heb alleen de vraag of je hiernaast 2 kopjes koffie mag drinken.
In afwachting van uw reactie.
M.vr.gr.Jeanne Reactie infoteur, 25-02-2014
Beste Jeanne,

In principe kunnen koffie en thee geen kwaad, mits er geen melk en suiker worden toegevoegd.

Met vriendelijke groet,
Cabelona

Cabelona (43 artikelen)
Gepubliceerd: 19-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.