Babydoekjes zonder parfum

Babydoekjes zonder parfum In veel vochtige babydoekjes zit parfum. Hierdoor kan de tere babyhuid geïrriteerd raken. Daarom is het zeker bij baby’s die last hebben van eczeem of van een snel geïrriteerd huidje aan te raden om babydoekjes zonder parfum te gebruiken. Hierdoor verminder je het risico op een geïrriteerde babyhuid met rode vlekjes en droge, schrale plekjes. Er komen steeds meer parfumvrije babydoekjes op de markt. Genoeg keus dus voor iedereen die liever babydoekjes zonder parfum gebruikt. Maar welke parfumvrije babydoekjes zijn er eigenlijk? En waar zijn ze te koop?

Bumblies Sensitive billendoekjes

Bumblies Sensitive billendoekjesBumblies Sensitive billendoekjes
Naast de standaard, geparfumeerde billendoekjes van Bumblies is er ook een sensitive. Deze sensitive billendoekjes zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige babyhuid. Ze zijn vrij van parfum, parabenen, alcohol en kleurstof. Verder zijn deze billendoekjes dermatologisch getest en pH-neutraal. De lotion in deze billendoekjes is verrijkt met aloë vera, dat de gevoelige babyhuid verzacht en verzorgt. Bumblies Sensitive billendoekjes zijn verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, zoals Hoogvliet en Jumbo.

Dermo Care Toetendoekjes

De Toetendoekjes van Dermo Care zijn vochtige doekjes waarmee je de handjes en het gezichtje van je baby kunt schoonmaken. In deze parfumvrije babydoekjes zitten Aloë Vera lotion en kamille. Aloë Vera verzorgt de huid van je kindje en kamille werkt verzachtend. Dermo Care Toetendoekjes zijn 100% zeepvrij, alcoholvrij, pH huidneutraal, extra mild en verzorgend, hypoallergeen, dermatologisch getest en zonder kleurstoffen.

Dermo Care Toetendoekjes zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen: Woezel & Pip, Nijntje en Sesamstraat. Je kunt deze toetendoekjes o.a. kopen bij Etos en Kruidvat, maar ook online bij webwinkels zoals Wehkamp en bol.com.

Dermo Care Toetendoekjes Nijntje / Bron: InfoteurDermo Care Toetendoekjes Nijntje / Bron: Infoteur
Dermo Care Toetendoekjes Woezel en PipDermo Care Toetendoekjes Woezel en Pip

Earth Friendly Baby Eco Babydoekjes

Met de Earth Friendly Baby Eco babydoekjes kun je de billetjes van je baby schoonmaken. Deze billendoekjes zijn parfum-, alcohol- en chloorvrij en hypoallergeen. Earth Friendly Baby Eco billendoekjes zijn zacht, maar tegelijkertijd ook stevig. Ze zijn gemaakt van 100% biologisch afbreekbare houtpulp en zijn dus vriendelijker voor het milieu dan de meeste andere billendoekjes. In deze billendoekjes zitten milde, natuurlijke ingrediënten zoals kamille en calendula. Dat maakt deze billendoekjes ideaal voor de gevoelige babyhuid. Je kunt de Earth Friendly Baby Eco Babydoekjes online bestellen bij De Knappe Kikker.

Etos Lotion Billendoekjes Gevoelige Huid

Etos heeft ook parfumvrije billendoekjes van het eigen merk. In deze dermatologisch geteste billendoekjes zitten ook geen parabenen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en zorgen voor een extra milde reiniging bij het schoonmaken van babybilletjes.

Aan deze billendoekjes zijn bisabolol en zinkzalf toegevoegd. Bisabolol wordt op een 100% natuurlijke manier uit het hout van de Candeia boom (Vanillosmopis erythropappa) gewonnen. Dit gebeurd door middel van distillatie. Bisabolol heeft kalmerende, onstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het effect van bisabolol op het kalmeren van huidirritaties bij een gevoelige en sterk reagerende huid is wetenschappelijk bewezen. Bisabolol kalmeert en herstelt de huid, geeft verlichting en zorgt dat de huid weer aangenaam aanvoelt.

Zinkzalf beschermt de huid. Het helpt tegen jeuk en heeft een verkoelende werking. De werkzame stof in zinkzalf is zinkoxide. Deze werkt samentrekkend en helpt een beschadigde huid sneller genezen. Ook droogt zinkzalf de huid een beetje in. Vanwege deze eigenschappen wordt zinkzalf vaak gebruikt om luieruitslag en andere huidaandoeningen te behandelen. Bij regelmatig gebruik helpen Etos Lotion Billendoekjes Gevoelige Huid luieruitslag voorkomen.

Etos Lotion Billendoekjes Gevoelige HuidEtos Lotion Billendoekjes Gevoelige Huid
Huggies PureHuggies Pure

Huggies Pure

Naast licht geparfumeerde Huggies Natural Care babydoekjes heeft Huggies ook de Huggies Pure babydoekjes, die ongeparfumeerd en alcoholvrij zijn. Deze babydoekjes maken zacht schoon, zoals katoen en water. In het materiaal waarvan deze babydoekjes gemaakt zijn, zitten natuurlijke vezels. Je kunt deze babydoekjes voor de billetjes, de handjes en het gezichtje van je baby gebruiken.
Huggies Pure babydoekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de Action.

Jackson Reece babydoekjes

Jackson Reece babydoekjes worden geproduceerd in Engeland. Er zijn twee verschillende soorten Jackson Reece babydoekjes:
  • Jackson Reece Natural
  • Jackson Reece Herbal (met ylang ylang)

Je kunt de babydoekjes van Jackson Reece gebruiken om er de billetjes, de handjes en het gezichtje van je baby mee schoon te maken.

De babydoekjes van Jackson Reece zijn ‘kinder by nature’: ze zijn gemaakt van natuurlijke Aloë Vera en gezuiverd water. Deze babydoekjes bevatten geen parfum, alcohol, parabenen, SLS of andere stoffen die de tere babyhuid kunnen schaden. De ingrediënten van alle Jackson Reece babydoekjes zijn voor meer dan 99% afkomstig uit natuurlijke, plantaardige bronnen. Daardoor zijn ze biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Ook zijn de babydoekjes van Jackson Reece hypoallergeen, pH neutraal en dermatologisch goedgekeurd. Bovendien zijn deze babydoekjes niet getest op dieren. Je kunt de babydoekjes van Jackson Reece online bestellen, bij o.a. Green Jump.

Jumbo Billendoekjes Gevoelige huid

Jumbo Billendoekjes Gevoelige huidJumbo Billendoekjes Gevoelige huid
Supermarkt Jumbo heeft ook ongeparfumeerde billendoekjes in het assortiment. Speciaal voor de gevoelige huid is er aan deze billendoekjes geen parfum toegevoegd. Ook zijn deze billendoekjes kleurstof- en alcoholvrij. Verder zijn de Jumbo Billendoekjes Gevoelige huid pH neutraal en dermatologisch getest.

Natracare babydoekjes

Natracare heeft vooral biologisch afbreekbare producten voor vrouwen hygiëne. Daarnaast zijn er ook de biologisch afbreekbare Natracare babydoekjes. Deze babydoekjes zijn zacht, mild en effectief. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik, ook bij baby’s met een extra gevoelige huid.

De babydoekjes van Natracare zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Natracare babydoekjes zijn doordrenkt met biologische, natuurlijke oliën van abrikoos, linden en kamille. Ook zitten er natuurlijke plantextracten in. Deze natuurlijke ingrediënten helpen de babyhuid goed schoon te maken en te verfrissen. Ook houden ze de tere babyhuid lekker zacht. De babydoekjes zijn niet getest op dieren en bevatten ook geen dierlijke ingrediënten.

Natracare babydoekjes zijn vrij van conserveermiddelen die formaldehyde afgeven, zoals sodium lauryl sulphate (SLS), parabenen en SHG. Het materiaal waarvan deze babydoekjes zijn gemaakt en de overige ingrediënten zijn afkomstig van natuurlijke, duurzame bronnen. Daardoor zijn ze biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Natracare babydoekjes zijn online te koop bij o.a. BigGreenSmile en De Online Drogist.

Natusan First Touch reinigingsdoekjes

Natusan First Touch reinigingsdoekjesNatusan First Touch reinigingsdoekjes
De First Touch productlijn van Natusan is speciaal ontwikkeld om de kwetsbare babyhuid optimaal te verzorgen. Alle First Touch producten zijn klinisch bewezen mild. Ze zijn pH-neutraal en er zitten geen zeep, parfum, kleurstof, alcohol of parabenen in.

Natusan Baby First Touch babydoekjes zijn special ontwikkeld voor pasgeboren baby’s. Je kunt ze gebruiken om er de billetjes van je baby mee schoon te maken. Maar er is meer: je kunt deze babydoekjes voor het hele lichaam van je baby gebruiken. In de Natusan babydoekjes zit een lotion die helpt om de kwetsbare babyhuid te helpen herstellen en de huidweerstand op te bouwen. Natusan Baby First Touch babydoekjes hebben een hydraterende werking en ze zijn niet vettig.

De babydoekjes van Natusan zijn verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos en Kruidvat, maar ook bij supermarkten zoals de Albert Heijn. Je kunt deze babydoekjes ook online bestellen bij verschillende webwinkels, zoals bol.com en De Online Drogist.

Naty by Nature Babycare babydoekjes

Naty is een klein bedrijf dat is opgezet door de milieubewuste, Zweedse moeder Marlene Sandberg. De ECO-gecertificeerde babydoekjes van Naty by Nature Babycare zijn niet alleen parfumvrij, maar ook ecologisch verantwoord. Naty by Nature Babycare babydoekjes zijn ook vrij van parabenen, siliconen, chloor en phenoxyethanol.
Er zijn verschillende soorten Naty babydoekjes verkrijgbaar, waaronder een variant die wel licht geparfumeerd is:
  • Eco Sensitive Wipes unscented
  • Eco Sensitive Wipes Ligthly Scented (wel geparfumeerd)
  • Eco Sensitive Wipes with Aloe

Licht geurende Naty babydoekjesLicht geurende Naty babydoekjes
Geurloze Naty babdoekjesGeurloze Naty babdoekjes

Je kunt de babydoekjes van Naty gebruiken voor de billetjes, de handjes en het gezichtje van je baby. Naty babydoekjes zijn gemaakt van 100% viscose, gebaseerd op natuurlijke materialen. Daardoor zijn de Naty babydoekjes 100% biologisch afbreekbaar. Ook zijn de verpakkingen van alle soorten Naty babydoekjes gemaakt op basis van natuurlijke kalk. Naty babydoekjes zijn verkrijgbaar bij Etos en EkoPlaza. Je kunt ze ook online bestellen bij Albert Heijn, Big Green Smile en Wäschbar.

Pampers Babydoekjes

Er zijn vier verschillende soorten Pampers babydoekjes:
  • Pampers New Baby Sensitive Babydoekjes
  • Pampers Natural Clean Babydoekjes
  • Pampers Fresh Clean Babydoekjes (met een vleugje Aloe Vera)
  • Pampers Sensitive Babydoekjes

Met Pampers babydoekjes kun je de billetjes, de handjes en het gezichtje van je baby schoonmaken. De babydoekjes van Pampers zijn gemaakt van een zachte, niet-geweven doekjes die bestaan uit een mengsel van vezels. Het gekozen materiaal zorgt voor zachtheid en flexibiliteit.

Pampers Natural Clean babydoekjesPampers Natural Clean babydoekjes
Alle ingrediënten die in Pampers babydoekjes zitten, zijn getest. De doekjes zijn mild genoeg voor de gevoeligste huidtypes. Alle soorten Pampers babydoekjes zijn vochtig gemaakt met een op water gebaseerde lotion. Deze lotion bestaat uit tot 98% water. Daarnaast zitten er emulgatoren, huidverzorgende stoffen, pH-buffers en conserveringsmiddelen in Pampers doekjes. Emulgatoren zijn nodig om olieachtige viezigheid weg te halen. Met alleen water lukt dat bijna niet. De pH-buffers helpen om de natuurlijke pH-waarde van de babyhuid in stand te houden. Een verstoorde pH-balans, die kan ontstaan door een vieze luier, is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van luieruitslag. De kleine hoeveelheid conserveringsmiddelen in de babydoekjes van Pampers helpen om de babydoekjes fris te houden, ook nadat de verpakking aangebroken is.

WaterWipes babydoekjes

In WaterWipes zitten slechts twee ingrediënten: water (99,9%) en natuurlijk grapefruit extract (0,01%). Deze babydoekjes zijn dus niet alleen parfumvrij, maar ook vrij van chemische conserveringsmiddelen (zoals parabenen), alcohol en andere stoffen die de tere babyhuid kunnen irriteren. WaterWipes zijn geschikt voor het schoonmaken van de billetjes, het mondje en de handjes. WaterWipes zijn te koop bij de meeste drogisterijen en apotheken. Ook zijn ze online te bestellen bij o.a. drogisterij.net en bol.com.

Zwitsal Gevoelig Huidje Billendoekjes

Naast de standaard Zwitsal producten heeft Zwitsal ook de Gevoelig Huidje productlijn. Deze producten bevatten zo min mogelijk ingrediënten die de tere babyhuid kunnen irriteren. Zwitsal Gevoelig Huidje Billendoekjes zijn parfumvrij, kleurstofvrij en hypoallergeen. Dit verkleint de kans op huidirritatie bij baby’s. In deze billendoekjes zitten panthenol en zinkzalfbestanddelen, die de natuurlijke huid barrière ondersteunen. De milde Gevoelig Huidje Billendoekjes van Zwitsal zijn pH-huidneutraal en dermatologisch getest.

Lees verder

© 2014 - 2024 4nna, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Babydoekjes zijn schadelijk voor de gezondheid van je babyBabydoekjes zijn schadelijk voor de gezondheid van je babyVeel ouders gebruiken ze meerdere keren per dag om de billen van hun baby goed schoon te houden. Wel zo makkelijk en hyg…
Alternatieven voor billendoekjesAlternatieven voor billendoekjesBillendoekjes horen bij een van de vele uitvindingen die het leven van een moeder makkelijker hebben gemaakt. Wat veel m…
Schadelijke stoffen in billendoekjesSteeds meer moeders (en vaders!) zijn op zoek naar een alternatief voor de standaard billendoekjes die je in elke superm…
Pampers, voor elke stap in de ontwikkeling van je kindjePampers, voor elke stap in de ontwikkeling van je kindjeMet de komst van de wegwerpluier werd het verschonen veel gemakkelijker. De luiers van Pampers nemen veel vocht op, hebb…
Bronnen en referenties
  • http://waterwipes.nl/product/baby-waterwipes/
  • http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Zinkzalf.aspx?mId=10704&rId=1045
  • http://www.etatpur.nl/index.php/bisabolol-product-blad
  • http://www.jumbo.com/jumbo-billendoekjes-gevoelige-huid-navulling-64-stuks/52533ZK/
  • www.deknappekikker.nl
  • www.dermocare.nl
  • www.huggiesclub.be/nl
  • www.jacksonreece.com
  • www.natracare.com
  • www.natusan.nl
  • www.naty.com/nl
  • www.pampers.nl
  • www.zwitsal.nl
  • Afbeelding bron 1: Infoteur
4nna (55 artikelen)
Laatste update: 05-01-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.