Niet-eetbare producten met honing

Honing is vooral bekend als zoet boterhambeleg en als toevoeging aan allerlei recepten. Maar honing wordt ook verwerkt in talrijke niet-eetbare producten. De goede eigenschappen van honing geven die producten juist dat extra’s waardoor ze door veel gebruikers zo geliefd zijn. Maar voor anderen is het niet zo bekend dat er honing in de producten is verwerkt omdat het lezen van toelichtingen niet altijd gebeurt. Een goede kwaliteit van die producten is dan gewoon in de praktijk bewezen door het regelmatige gebruik zonder bewustzijn van welke ingrediënten zich er allemaal in bevinden.

Honing en verwerving

Honing is een natuurproduct dat gemaakt wordt door bijen. Zeer veel bijen verzamelen daarvoor in eerste instantie nectar uit bloemen. Die nectar wordt in bijenkassen omgezet in honing door toevoeging van enzymen en door indikking doordat de nectar gedeeltelijk verdampt. Bijenhouders (imkers) winnen de honing, die zich uiteindelijk in ramen bevindt, door de ramen in een centrifuge te plaatsen en de honing uit de raten te slingeren. Daarna wordt de honing gezeefd. Het grootste deel van de honing wordt aangewend als zoetstof maar een deel wordt gebruikt om aan niet-eetbare producten toe te voegen.

Niet-eetbare producten met honing

Een aantal meest voorkomende niet eetbare producten waar honing in is verwerkt zijn:

Badolie

Badolie of bodypolish bestaat uit een bodybutter met een zachte korrel. De toevoeging van honing zorgt voor een heerlijke geur die uren later nog op de huid merkbaar is.

Bodycrème

Bodycrème kan evenals dagcrème honing bevatten naast plantenextracten en natuurlijke oliën. Bodycrème kan het best op de huid worden aangebracht na het douchen en dan ingemasseerd worden tot de crème in de huid is opgenomen.

Bodyzeep

Honing in zeep staat volgens de reclamemakers voor zoetheid, romigheid en voeding. De zeep zorgt voor een reinigende werking en hydrateert de huid met anti-oxidanten met een uiteindelijk heerlijk naar honing geurende huid.

Dagcrème

Dagcrème kan een groot aantal ingrediënten bevatten zoals olijfolie, shea butter, olie van duindoorn, avocado en rozenbotel, groene thee-extract en aloë vera. Maar ook wordt aan dagcrème soms honing toegevoegd. Het gebruiken van de crème kan het best ’s morgens op de gereinigde huid van het gezicht en de hals door ronddraaiende masseerbewegingen.

Douchegel

Ook douchegel is een van de producten waar honing in verwerkt kan zijn. Zo bestaat er douchegel met hydraterende en verzachtende biologische lavendelhoning die er mede voor zorgt dat de huid gevoed wordt. Douchegel kan gebruikt worden nadat de huid onder de douche nog nat is. Daarna kan met een beetje gel in de hand of op een spons het lichaam worden gemasseerd en vervolgens worden afgespoeld.

Geurkaarsen

Voor de liefhebbers bestaan er kaarsen met allerlei geurtjes en ook honinggeur. Soms is die geur gecombineerd met nog een andere geur zoals vanille.

Handzeep

Handzeep heeft uiteraard als eerste doel om bij het handen wassen de vuile handen schoon te krijgen. Maar het is zeker zo prettig als de zeep lekker ruikt wat bijvoorbeeld kan als er honing aan is toegevoegd.

Saunageur

Saunageur is een vloeistof die gebruikt kan worden in de sauna-emmer of waarvan enkele druppels toegevoegd kunnen worden aan de volle sauna-lepel. Naast honing kunnen zich ook bepaalde kruiden in de vloeistof bevinden die voor een aangename geur in de sauna zorgen.

Scrubcrème

Deze crème is verzorgend en herstellend voor de huid en kan onder meer gebaseerd zijn op bijenhoning. De crème is ook heel geschikt voor de gevoelige en herstellende huid.

Shampoo

De verwerking van honing in shampoo zorgt voor zachtheid van het haar en omhult het met een heerlijke geur.

Wondzalf

Wondzalf is een zalf op basis van honing en etherische oliën met ook ingrediënten als cetostearyl-alcohol, natrium-laurylsulfaat, isopropyl-meristaat, paraffine, witte vaseline en cardiospermum.

Lees verder

© 2015 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Grahams Badolie: verkooppunten en prijsvergelijkingGrahams Badolie behoort tot het productassortiment van het snelgroeiende Australische merk Grahams Skincare. Grahams bad…
Douchegel: populair badproduct en ook voor andere doeleindenHet gebruik van vaste zeep wordt steeds meer verdrongen door vloeibare producten. Een van die producten is douchegel dat…
Parfum: Coco Mademoiselle van ChanelParfum: Coco Mademoiselle van ChanelIn 2001 kwam het beroemde cosmetica merk met een nieuw parfum. Met dit parfum richtte Chanel haar pijlen vooral op de je…
Bijenwas als bouwmateriaal en voor diverse productenBijenwas als bouwmateriaal en voor diverse productenBijenwas is een belangrijk bouwmateriaal voor bijen. Sommige onderdelen in bijenkasten bestaan voor het grootste deel ui…

Naakt slapen zonder pyjama: zeven voordelenNaakt slapen zonder pyjama: zeven voordelenNaakt slapen is even wennen. Indien je steeds in een warme zachte pyjama hebt geslapen, dan is de omschakeling naar slap…
Diarree: oorzaken en hoe je er vanaf komtDiarree: oorzaken en hoe je er vanaf komtAls je diarree hebt is dit ontzettend vervelend, vooral als het onverwachts komt of als je niet in je eigen huis bent. D…
Bronnen en referenties
  • https://www.geurenzeepshop.nl/nieuws/53-Jummy_Producten_met_honing
  • http://www.koopjesdrogisterij.nl/products/display/cattier-douchegel-lavendlhonin
  • https://www.deonlinedrogist.nl/loving-blends-shampoo-honinggo-p-67428.html
  • http://www.bol.com/nl/p/garnier-loving-blends-masker-honinggoud-300-ml/9200000046386089/
  • http://www.bol.com/nl/p/najel-collection-honing-zeep/9200000042222187/
  • http://www.bol.com/nl/p/honing-en-kruiden-50ml-sauna-geur/9200000049899310/
  • http://www.bol.com/nl/p/olijfolie-honing-dagcreme/9200000046768938/
  • http://www.bol.com/nl/p/olijfolie-honing-bodycreme/9200000047154868/
  • http://www.bol.com/nl/p/bad-douchecreme-olijfolie-honing-780-ml-douchegel/9200000046753671/
  • http://www.koopjesdrogisterij.nl/products/display/wondzalf-honing-pot
  • https://www.deonlinedrogist.nl/golden-honing-scrubcreme-p-55832.html
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 09-04-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.