InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Gezonde voeding: Pagina 9
Artikelen 81 - 90 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Kan je knoflook beter rauw of gekookt eten?

Kan je knoflook beter rauw of gekookt eten?

Lekker en gezond, een ideale combinatie! Knoflook kan beide toetsen moeiteloos doorstaan. De medicinale plant voorkomt onder andere hart- en vaatziekten. Maar kan je nu knoflook beter rauw of gekookt… Serkozy, 14-07-2016
Hartnupziekte: Stofwisselingsziekte met huiduitslag

Hartnupziekte: Stofwisselingsziekte met huiduitslag

De Hartnupziekte is een erfelijke stofwisselingsziekte waarbij een afwijking ontstaat aan het aminozuurmetabolisme. Aminozuren zijn essentiële bouwstenen voor de eiwitproductie in het lichaam. De ziek… Miske, Syndromen, 12-07-2016
Kosher: eten Joden kosher uit gezondheidsoverwegingen?

Kosher: eten Joden kosher uit gezondheidsoverwegingen?

Niet-Joden hebben veel problemen om de kosher wetten van de Joden te begrijpen c.q. te verklaren. Of ze wijzen de kasjroet regels totaal van de hand omdat die ouderwets of onzinnig zijn of ze gaan onj… Etsel, Jodendom - voeding, 12-07-2016
Detoxen met een sapvastenkuur

Detoxen met een sapvastenkuur

Een populaire methode om te detoxen is de sapvastenkuur. Gedurende een periode van ongeveer zeven dagen neem je geen vast voedsel in maar leef je op groente- en fruitsap, aangevuld met bouillon, thee,… Dessal, 11-07-2016
Nectarine: gezond en lekker

Nectarine: gezond en lekker

De nectarine is een vrucht die nauw verwant is aan de perzik. Waar de perzik nog dat super zachte velletjes heeft, is de nectarine in het gladde en glanzende schilletje gemakkelijker te eten en in stu… Annastaal, 11-07-2016
De rode biet, Beta vulgaris vulgaris - voedsel en medicijn

De rode biet, Beta vulgaris vulgaris - voedsel en medicijn

De rode biet, Beta vulgaris vulgaris, is een wortelgewas dat behoort tot de familie der Amaranthacaea, subfamilie Betoideae. Er bestaan diverse variëteiten, waarvan sommige gekweekt worden om hun blad… Vazzie, Rode biet, 05-07-2016
Nut en noodzaak van voedingsvezels

Nut en noodzaak van voedingsvezels

Je kunt niet over gezonde voeding praten zonder het woord ‘voedingsvezels’ in de mond te nemen. We weten dat voedingsvezels onderdeel uitmaken van een gezond voedingspatroon. Dit neemt echter niet weg… Annastaal, 29-06-2016
Voedingsmiddelen die beschermen tegen vrije radicalen

Voedingsmiddelen die beschermen tegen vrije radicalen

Wie regelmatig bezig is met zijn gezondheid, stoot vroeg of laat op het begrip vrije radicalen. Daarbij gaat het niet om een nieuwe politieke beweging maar om kortlevende maar zeer agressieve zuurstof… Serkozy, 29-06-2016
Voeding voor een goede stoelgang: voedsel om goed te poepen

Voeding voor een goede stoelgang: voedsel om goed te poepen

Voeding voor een goede stoelgang of voedsel om goed te kunnen poepen, bevat veel vezels die de darmen stimuleren om goed te werken. Er zijn verschillende soorten vezels. Het Voedingscentrum adviseert… Tartuffel, Ontlasting, 25-06-2016
Schadelijke stoffen bij het barbecueën

Schadelijke stoffen bij het barbecueën

Barbecueën is voor velen een geliefde bezigheid bij mooi weer in de zomer. Het is een gezellige en smakelijke manier van het bereiden van eten. Maar barbecueën kan ongezond zijn. Door het grillen bij… Mrst, 20-06-2016