Weleda Baby: natuurlijke babyverzorging met Calendula

Weleda Baby: natuurlijke babyverzorging met Calendula Weleda Baby op basis van Calendula bevat naast babyshampoo nog acht babyproducten voor de verzorging en milde reiniging van de tere babyhuid. Omdat Calendula of goudsbloem in alle Weleda babyproducten zit, heet de serie babyproducten Weleda Calendula. Welke babyproducten bevat Weleda Calendula en hoe gebruik je ze? Welke ingrediënten bevat Weleda Baby en wat is hun werking? Waar kun je Weleda Baby kopen en wat is de prijs van de producten?

Welke babyproducten bevat de Weleda Calendula?

Weleda Calendula Baby bestaat uit acht babyproducten:
  • Calendula Gezichtscrème
  • Calendula Bodycrème
  • Calendula Billenbalsem
  • Calendula Bodymilk
  • Calendula Crèmebad
  • Calendula Haar- en Bodyshampoo
  • Calendula Verzorgende Olie
  • Calendula Weer Windbalsem
  • Calendula Welterustenbad

Bron: Esudroff, PixabayBron: Esudroff, Pixabay
Bron: Esudroff, PixabayBron: Esudroff, Pixabay
Bron: LisaRigoniPhotography, PixabayBron: LisaRigoniPhotography, Pixabay

Calendula Gezichtscrème

Calendula Gezichtscrème bevat sesamolie, amandelolie, bijenwas en extract van biologische Calendula om de tere gezichtshuid van je baby te beschermen, verzorgen en hydrateren. De crème geurt zacht naar lavendel, sinaasappel en ylang-ylang.

Zo gebruik je het: wrijf iedere morgen het gezichtje, de oortjes en het halsje van je baby in met een beetje gezichtscrème. Adviesprijs 50 ml € 7,99 (2016)

Calendula Bodycrème

Calendula Bodycrème is een rijke crème waaraan naast Calendula, sesamolie en bijenwas verzachtende kamille en beschermende wolwas zijn toegevoegd voor de verzorging van je baby’s lijfje en om rode billetjes te voorkomen.

Zo gebruik je het: wrijf je kindje ’s ochtends na het wassen of het badje zachtjes in met een dun laagje crème. Adviesprijs 75 ml € 7,99 (2016)

Calendula Billenbalsem

Calendula Billenbalsem is een verzorgende en beschermende balsem met zinkoxide, die rode billetjes en schrale plekjes helpt herstellen. De balsem activeert de vorming van nieuwe huidcellen en verkort op deze manier de tijd die de huid nodig heeft om te herstellen. Je baby heeft vaak al bij de volgende luierverschoning geen rode of schrale plekjes meer.

Zo gebruik je het: wrijf de billetjes van je baby na het reinigen in met een laagje billenbalsem, zodat de rode huid helemaal bedekt en dus goed beschermd is. Adviesprijs 75 ml € 7,99 (2016)

Calendula Bodymilk

Deze zacht geurende hydraterende milk met amandelolie is geschikt voor de milde verzorging van het gezichtje en lijfje van je baby en voor de reiniging van de billetjes. Aangenaam verfrissend in de zomer. De milk trekt snel in.

Zo gebruik je het: breng na het badje een beetje Calendula Bodymilk op de huid van je baby aan en masseer je deze zachtjes in. Voor de reiniging van de billetjes doe je wat milk op een watje en wrijf je hiermee zachtjes de verontreiniging weg. Adviesprijs 200 ml € 11,99 (2016)

Calendula Crèmebad

Een romige badmelk met amandelolie die de tere babyhuid mild reinigt en het natuurlijke beschermlaagje ondersteunt. De badmelk droogt de huid niet uit en is daarom geschikt voor dagelijks gebruik in het babybadje.

Zo gebruik je het: voeg twee scheutjes toe aan het badwater en vermeng dit met ronddraaiende bewegingen met het water. Adviesprijs 200 ml € 11,99 (2016)

Calendula Haar- en Bodyshampoo

Weleda Baby shampoo reinigt huid en haar op een milde manier en zonder uit te dogen. De shampoo bevat uiterst milde tensiden van kokosolie en suiker. Deze natuurlijke zepen reinigen mild en zijn zacht voor de huid. Door toevoeging van amandelolie droogt het haar en de hoofdhuid van je baby niet uit. Fijn is dat de shampoo niet in de ogen prikt.

Zo gebruik je het: neem een beetje shampoo ter grootte van een euro in je hand en laat deze schuimen door er een beetje water toe te voegen en in je hand te wrijven. Breng de shampoo dan aan op het hoofdje en masseer de huid zachtjes met ronddraaiende bewegingen. Spoel dan uit. Adviesprijs 200 ml € 7,99 (2016)

Calendula Verzorgende Olie

Een baby kan zijn eigen warmtehuishouding nog niet reguleren en raakt bij warmteverlies energie kwijt die hij nodig heeft om te groeien. Calendula Verzorgende Olie bestaat uit verwarmende sesamolie en Calendula-extract. Als je je kindje inwrijft of masseert met deze natuurlijke babyolie, geef je hem een extra warmtelaagje. Ook geschikt voor een milde reiniging van de billetjes.

Zo gebruik je het: giet een beetje olie ter grootte van een euro in je hand, maak de olie warm door je handen tegen elkaar aan te wrijven en masseer je baby zachtjes. Voor de reiniging van de billetjes doe een beetje olie op een tissue en maak je hiermee het luiergebied voorzichtig schoon. Adviesprijs 200 ml € 11,99 (2016)

Calendula Weer en Windbalsem

Regen, wind en kou tasten het natuurlijke beschermlaagje van onze huid aan, waardoor ze uitdroogt en ruw en schraal kan aanvoelen. De tere babyhuid is vijf keer zo dun als de huid van een volwassene en daarom extra gevoelig voor weersinvloeden. Calendula Weer en Windbalsem met bijenwas en wolwas is een watervrije crème die de tere babyhuid extra bescherming geeft bij koud en guur weer.

Zo gebruik je het: wrijf vlak voordat je naar buiten gaat het gezichtje van je baby en eventueel zijn handjes dun in met Calendula Weer en Windbalsem. Adviesprijs 30 ml € 6,99 (2016)

Calendula Welterustenbad

Calendula Welterustenbad helpt onrustige en huilerige baby’s tot rust komen en ontspannen. De badmelk bevat sleedoornbessensap, extracten van Calendula, kalmoeswortel en wilde tijm en etherische oliën van onder andere lavendel. Ideaal voor een rustgevend bad na een dag vol indrukken. Ook kinderen met een gevoelige huid en baby’s die veel huilen hebben er baat bij. Ze komen beter in evenwicht en hun huid komt tot rust.

Zo gebruik je het: voeg als het badje gevuld is met niet te warm badwater twee à drie dopjes Calendula Welterustenbad toe. Badder je kindje gedurende tien minuten en voeg geen zeep of andere schuimende badproducten toe, want hierdoor vermindert de heilzame werking. Adviesprijs 200 ml € 11,99 (2016)

Bron: 422737, PixabayBron: 422737, Pixabay
Bron: Cocoparisienne, PixabayBron: Cocoparisienne, Pixabay
Bron: Abdecoral, PixabayBron: Abdecoral, Pixabay

Welke ingrediënten bevat Weleda Baby?

Weleda Baby bestaat uit oliën uit zongerijpte vruchten en zaden, natuurlijke wassen, plantenextracten die de gezonde processen in de huid stimuleren en etherische oliën die zorgen voor een natuurlijke geur en die de gezondheid van de babyhuid ondersteunen. Doordat deze natuurlijke ingrediënten huidverwant zijn, sluiten ze goed bij het lichaam van je baby aan. De ingrediënten komen uit zoveel mogelijk biologische teelt of gecertificeerde natuurgebieden. Weleda Baby is vrij van synthetische stoffen.

Calendula

Calendula of goudsbloem bevat tal van gezondmakende en genezende stoffen voor de tere en gevoelige huid. Om die reden is de plant in alle producten van Weleda Baby verwerkt en geeft ze Weleda’s babyverzorgingslijn haar naam. De tripterpeenverbindingen in Calendula hebben samen met etherische oliën, saponinen en flavonoïden een ontstekingsremmende werking op de huid. De laatste twee hebben bovendien samen met caroteen, slijmstoffen, oleanolzuur en tocoferolen verzachtende en jeukstillende eigenschappen. Het in Calendula aanwezige salicylzuur is gunstig voor een droge huid. Zo ondersteunt de plant de tere huid en bevordert ze de genezing van lichte huidbeschadigingen, zoals rode billetjes.

Kamille

Net als Calendula gaat kamille ontstekingen en huidirritatie tegen. Ook heeft de plant een reinigende, helende werking op de huid. De aanwezige flavonoïden en oliën herstellen en verzachten bij een rode, schrale babyhuid.

Sesamolie

Sesamolie is een verwarmende en voedende olie uit de zaadjes van de sesamplant. De olie bevat de vitamines B1, E en F en daarnaast de mineralen calcium, ijzer, fosfor, magnesium, koper en silicium. De olie heeft een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 3-4.

Wolwas

Wolwas is zeer licht en wordt uitgescheiden door de talgklieren van schapen. De was bevat stoffen die vocht van buiten aantrekken en dit doorgeven aan de huidcellen. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat er niet te veel vocht uit de huid ontsnapt.

Bijenwas

Bijenwas legt een zeer fijn beschermlaagje om de tere huid dat zuurstof doorlaat en de huid laat ademen.

Amandelolie

Amandelolie uit zoete amandelen en heeft een kalmerende invloed op een gevoelige huid. De olie voedt en verzacht de huid en brengt haar tot rust.

Rozemarijnolie

Rozemarijnolie verzacht de huid en werkt bij een droge, schilferende huid. De etherische olie heeft een antibacteriële werking en stimuleert de doorbloeding van de huid.

Lavendelolie

Lavendelolie werkt verzachtend en genezend op de huid en heeft een ontsmettende werking vanwege het hoge gehalte aan linalol. Ook bevat de olie ketonen, die nieuw huidweefsel aanmaken en ontstekingen verminderen.

Waar koop je Weleda Baby?

Weleda Baby is te koop in veel natuurwinkels, reformzaken en drogisterijen. Ook kun je de babyproducten online bestellen. Vaak zijn deze dan voordeliger in prijs.

Lees verder

© 2016 - 2024 Annemiekkrogt, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Natuurlijke babyverzorgingNatuurlijke babyverzorgingBaby´s moeten vaak in bad. Niet eens zozeer om het vuil weg te wassen, meer om de huidfunctie en de inwendige organen te…
Gezichtsreiniging, basis van een gezonde huidGezichtsreiniging, basis van een gezonde huidDe gezichtsreiniging van het natuurcosmetica merk Weleda staat garant voor een goed begin van een gezonde gezichtshuid.…
Weleda elixers en extracten voor een natuurlijke gezondheidDe natuurlijke Weleda elixers en Weleda extracten kunnen uitstekend gebruikt worden tegen voorjaarsmoeheid, tijdens de z…
Weleda: producten en verkooppuntenWeleda: producten en verkooppuntenWeleda produceert natuurlijke geneesmiddelen en producten voor de verzorging van lichaam en gezicht. De producten van he…

Kokosolie tegen berg bij baby'sKokosolie tegen berg bij baby'sAls je baby last heeft van schilfers op de hoofdhuid spreekt men veelal van berg. Deze aandoening kan weinig kwaad en je…
Depressie bij kinderenDepressie bij kinderenDat jongeren en volwassenen met een depressie kunnen kampen is algemeen bekend, maar een depressie kan ook bij jonge kin…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TawnyNina, Pixabay
  • http://www.weleda.nl/product/babyverzorging/
  • Weleda Berichten nummer 208
  • Weleda Berichten nummer 190
  • Weleda Berichten nummer 202
  • Afbeelding bron 1: Esudroff, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Esudroff, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: LisaRigoniPhotography, Pixabay
  • Afbeelding bron 4: 422737, Pixabay
  • Afbeelding bron 5: Cocoparisienne, Pixabay
  • Afbeelding bron 6: Abdecoral, Pixabay
Annemiekkrogt (30 artikelen)
Laatste update: 10-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Kinderen
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.