Apps om gezonder door het leven te gaan

Apps om gezonder door het leven te gaan Apps zijn applicaties die je kan downloaden op je smartphone. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar steeds meer duiken apps op die iets te maken hebben met gezondheid. Zo heb je onder andere apps die je helpen om af te vallen en apps die je begeleiden om gezonder te leven. In diëten via apps worden verschillende apps besproken die je helpen om af te vallen. Hieronder vind je enkele apps die je helpen om gezonder door het leven te gaan.

Eetwijzer app

Veel mensen willen graag gezonder gaan eten, maar weten niet goed hoe ze daar moeten aan beginnen. De eetwijzer applicatie kan daarbij helpen. De app scant je agenda en afhankelijk van de gevonden activiteiten (vergadering, fitness, …) zal je persoonlijk voedingsadvies krijgen. Gedurende 2 weken ontvang je acht tips die aangepast zijn aan je activiteiten. Na deze twee weken wordt je agenda opnieuw gescand en ontvang je nieuwe voedingstips. De app geeft ook informatie over hoe je je leefstijl kan verbeteren.

Etikettenwijzer app

De etikettenwijzer van het Voedingscentrum is bedoeld om te weten wat je precies koopt. Je kunt er bvb alle E-nummers terugvinden. Als je voedingsmiddelen koopt, vind je heel wat informatie terug op het etiket, maar wat betekent al deze informatie? Wanneer moet er vermeld worden dat er cafeïne in een product zit? Is een product biologisch of niet? Met deze app beslis je slimmer wat je koopt.

Viswijzer app

De Viswijzer beoordeelt vis, schaal- en schelpdieren uit Nederland op duurzaamheid. Er worden 4 categorieën onderscheiden: MSC-ecolabel, groen, oranje, en rood. Koop je vis uit de groene categorie of met het MSC-ecolabel, dan ben je zeker dat hij op een duurzame wijze gekweekt en gevangen is. Vis uit de rode categorie is waarschijnlijk overbevist of werd gevangen op een manier die schadelijk is voor de natuur. Je kunt dus eenvoudig opzoeken welke vis je met een gerust hart kan aankopen.

BMI calculator app

Met de BMI calculator app bereken je op eenvoudige wijze je BMI (Body Mass Index) door je gewicht en lengte in te vullen. Je hebt de mogelijkheid om de berekening te doen in cm of inches en kg of lbs. Het resultaat van de berekening toont je of je gewicht goed zit, of je onder- of overgewicht hebt. Er bestaat eveneens een berekeningsformule voor kinderen, je kunt alle resultaten bewaren en weergeven in een grafiek.

Crunch Fu app

Is diëten voor jou niet voldoende, maar wil je ook strakke buikspieren trainen, dan kan je CrunchFu downloaden tegen een geringe bijdrage. Deze app geeft je aanwijzingen hoe je de voorgestelde oefeningen goed kan uitvoeren en houdt eveneens bij hoeveel buikspieroefeningen je al gedaan hebt. Je hebt de keuze tussen de voorgeprogrammeerde oefeningen van de app of je doet je eigen oefeningen. Je kunt zelfs wedstrijden houden met andere beoefenaars.

Fitness Pro app

De Fitness Pro app laat je toe een volledig gepersonaliseerd fitnessprogramma op te stellen voor jezelf. In een bibliotheek met meer dan 350 foto’s kan je een keuze maken uit de voor jou meest interessante oefeningen. Je kunt ook kiezen uit vooraf ingestelde trainingsschema’s. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam (buikspieren, armspieren, …) trainen, dan kan je via de tab ‘Anatomy’ zien welke oefeningen hiervoor het meest geschikt zijn.

Runkeeper app

Runkeeper app is een applicatie die je looptijden registreert op basis van GPS en een systeemklok in je smartphone. Naast de looptijd, kan je ook de afstand, hartslag, snelheid, looproute en verbruikte calorieën opslaan. Het is ook mogelijk om muziek te draaien terwijl je sport en je kunt vooropgestelde trainingsschema’s volgen. Runkeeper kan je ook voor andere sporten dan hardlopen gebruiken. Je kunt eveneens je tijden, afstanden, snelheid, … tijdens het fietsen, roeien, skiën, steppen, … bijhouden. Voor zwemmen zou de app iets minder geschikt zijn. Via de website kan je al je tijden bijhouden en je vooruitgang opvolgen. Via Facebook en Twitter deel je je resultaten met je vrienden.

Sleep cycle app

De Sleep Cycle app analyseert je slaapcyclus en wekt je op een voor jou gunstig moment. Je legt je iPhone naast je hoofdkussen en stelt het tijdstip in waarop je wilt wakker worden. De verschillende slaapfasen worden geregistreerd aan de hand van de bewegingen die je maakt in je slaap. Een halfuur voorafgaand aan de door jou ingestelde wektijd, begint de app te analyseren of je in een lichte slaapfase bent. Is dit het geval, word je gewekt met een zacht muziekje. De applicatie houdt je slaapgegevens ook bij in een grafiek.

Zonkracht app

Te veel en te lang blootgesteld worden aan krachtige zonnestralen is niet goed voor je huid. Het vergroot de kans op huidkanker. Daarom werd er een app ontwikkeld die je waarschuwt als je huid door sterke zonkracht extra risico loopt te verbranden. De app bepaalt je huidtype aan de hand van 6 vragen die je moet beantwoorden. Naast jezelf kan je het huidtype van nog 9 andere personen vastleggen in je iPhone. Vervolgens plaats je je iPhone in de zon en druk je op een knop om de zonkracht te meten. Je krijgt dan advies, aangepast aan de door jou opgeslagen huidtypes.

Nivea Sun zonwijzer app

Deze app is gelijkaardig aan de Zonkracht app: je krijgt informatie over de intensiteit van de zonnestralen. Het verschil zit hem in het feit dat je een locatie dient op te geven (via je GPS of de plaats waar je naartoe wil gaan) en aan de hand van deze locatie krijg je te zien met welke factor van zonnecrème je je moet insmeren. De Nivea Sun zonwijzer ontvangt de zonkracht via MeteoVista. Je dient uiteraard je huidtype in te geven, samen met dat van andere personen die je vergezellen. De applicatie waarschuwt je ook hoe lang je mag zonnen vooraleer het gevaarlijk wordt. Via een timer kom je te weten wanneer je de schaduw moet opzoeken.

Lees verder

© 2012 - 2024 Wapiti, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen met je smartphoneHardlopen met je smartphoneTegenwoordig zijn steeds meer mensen in het bezit van een smartphone. Een telefoon waarmee je niet alleen kunt bellen, m…
Fitness-armbanden, de Jawbone UprecensieFitness-armbanden, de Jawbone UpIn 2015 kwam er een steeds groter markt voor fitness-armbanden, waarbij steeds meer fitness-armbanden op de markt kwamen…
Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play Store werkt niet meer, wat te doen?Google Play, voorheen de Android Market, is de tegenhanger van de App Store. Het gebeurt helaas met enige regelmaat dat…
Applicaties voor de smartphoneApplicaties voor de smartphoneIn Nederland heeft bijna iedereen een smartphone, een handige mobiele telefoon met vele mogelijkheden tot communicatie,…

Sauna: gluurders, te warm, vies: misverstandenSauna: gluurders, te warm, vies: misverstandenSauna: er zijn mensen die het heerlijk vinden, en er zijn mensen die er niet aan moeten denken. Maar als dat komt door m…
Stress en lichaam en geestOp het herkennen van de relatie tussen lichaam en geest heeft zeer lang een taboe gerust. Bij de ontwikkeling van kalmee…
Bronnen en referenties
  • http://www.iphoneclub.nl
  • http://www.gezondheidsnet.nl
  • http://www.vetvrij.com/
  • http://www.elsevier.nl/
Wapiti (39 artikelen)
Gepubliceerd: 02-03-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.