Kies de juiste handtas en draag hem op een goede manier

De handtas, een mode accessoire waar veel vrouwen dol op zijn, vooral als het gaat om een echte designer handtas. Vrouwen hebben het liefst meerdere handtassen in allerlei verschillende kleuren en maten. Vroeger werd een handtas voornamelijk gebruikt om zijn praktische kant maar tegenwoordig wordt er voornamelijk gelet op kleur, model en niet te vergeten het (mode)merk. Maar welke tas kies je en hoe draag hem op de juiste manier? Lees onderstaand artikel en draag je tas lekker casual, als een zakenvrouw of als een echte diva.

Handtas

Een handtas is voor de meeste vrouwen erg belangrijk, het is niet alleen een accessoire maar er worden ook veel persoonlijke spullen in opgeborgen. De handtas van een vrouw is absoluut heilig, zo is absoluut taboe om in een vrouw haar handtas rond te neuzen en zo haalt een echte gentlemen niets uit de tas van zijn vrouw of vriendin zonder haar nadrukkelijke toestemming.
Een vrouw kiest haar handtas(sen) altijd zeer zorgvuldig uit, er wordt gelet op model, kleur en vooral op merk. Er wordt uitgebreid "gepast" en in de spiegel gekeken hoe haar de tas "staat". Na een paar rondjes door de winkel te hebben gelopen, wordt bepaalt of hij ook lekker "zit". Na aanschaf wordt hij zorgvuldig gevuld met allerlei verschillende persoonlijke spulletjes. Eenmaal op pad met de nieuwe handtas zal de vrouw zich een ware diva of zakenvrouw voelen.

Schoudertas
De meeste vrouwen dragen hun handtas rondom hun schouder, de tas hangt dan rechts of links langs het lichaam. Het is per persoon sterk afhankelijk of dit wel of niet stijlvol is. Sommige vrouwen letten namelijk niet zo op hun tas en laten hem maar wat bungelen of slingeren, men kan dan niet echt spreken van "stylich". Andere vrouwen daarentegen, dragen hem gecontroleerd door de riem met de duim vast te haken of houden hun hand (duim) nabij de sluiting of rits en oefenen op deze manier controle uit. Wat betreft kleur en model kan het bij een schoudertas niet echt fout gaan mits het bij je outfit past. Er kan gekozen worden voor een échte kleur match, ton sur ton of color blocking. Maar ook printjes, studs en overige versieringen zijn mogelijk bij een schoudertas.

Rond de elleboog

Het is heel trendy om je handtas rond de elleboog dragen. Men ziet heel veel "celebs" zoals Victoria Beckham, Sylvie van der Vaart en Paris Hilton, hun designertas op deze manier dragen. Voel jezelf ook een ware celeb en neem je handtas mee rond je elleboog. Zorg tevens voor een goede combinatie met je schoenen (het liefst pumps) en je kleding en bent een echte diva.

Zakelijk

Steeds meer vrouwen hebben, voor hun werk, een hoge of belangrijke functie en kleden zich zakelijk met een vrouwelijk tintje. Handtassen met met franje, glitters en bloemetjes zijn hierbij "not done". Kies liever een strakke leren tas, die qua kleur goed bij je outfit past. Indien je schoenen en eventueel riem dezelfde kleur hebben als je tas, is het zakelijk plaatje helemaal compleet. Draag je tas niet over je schouder maar hou hem vast bij de hengsels, dit straalt controle en dus macht uit. Zit er ook een schouderriempje aan? Haal die er af, een rondslingerend riempje staat erg slordig. Zakentassen zijn over het algemeen lekker groot waardoor je, je mappen, agenda, notitieblokken en zelf je laptop er in kwijt kunt. Je hoeft dus slechts één tas mee te nemen naar je afspraak.

Lekker casual
Dagje shoppen met je beste vriendin of ga je op vakantie? Kies een handtas die gemakkelijk is: goed draagbaar, eenvoudig (voor jou) te openen en voldoende ruimte voor je spullen biedt. Het leuke aan "casual tassen" is dat ze allerlei gekke kleur combinaties en printjes mogen hebben en niet beslist bij je outfit hoeven te passen. Je kunt kiezen voor leer, kunststof of textiel met franje, studs of leuke teksten. en tekeningen Je kunt deze tassen aan de hand dragen of rondom een schouder.

Draag hem echter niet schuin over het lichaam, bijvoorbeeld riem over linker schouder, tas aan rechterzijde. Meestal trekt de riem door je boezem wat geen charmant beeld oplevert en de tas kan gemakkelijk op je buik gaan hangen, waardoor alle aandacht op je buik wordt bevestigt. Ook wordt er erg aan kleding "getrokken" wat je outfit niet veel goeds doet.
Kerst en gala
Een echte must have voor de kerstdagen, gala of eindexamenfeesten is een clutch, dit is een tasje die je in je hand draagt. "Clutch" is engels voor "vastpakken en/of vasthouden", wat alles over deze handtassen zegt. Er zijn ook exemplaren die zijn voorzien van een klein polsriempje of kettinkje. Het is voornamelijk een accessoire die gebruikt kan worden om kleine persoonlijke spulletjes in mee te nemen. Een clutch kan men krijgen in veel verschillende soorten en maten, "envelop", "brillenkoker" of een "etui". Men kan kiezen voor een rustige variant maar er zijn ook exemplaren die versiert zijn met franje, glitter en studs. Deze tas hoeft, wat betreft kleur, niet bij je schoenen te passen maar juist wel bij je kleding.

Een clutch mag op tafel liggen: op een ronde tafel legt men hem achter een glas (water) en bij een rechthoekige tafel hoort hij aan de zijkant te liggen (de kant waar men niet bedient wordt). Maar het is ook prima om hem op schoot te leggen. Draag hem echter nooit onder je oksel om bijvoorbeeld even je handen vrij te hebben.

Rugzak

Een rugzak is ideaal op reis, voor naar school of op de fiets maar een handtas die men als rugzak moet dragen is absoluut niet vrouwelijk of charmant. Ze zijn absoluut niet modieus maar handig zijn ze zeer zeker wel! Ook zijn de rugzakjes het meest vriendelijk voor je lichaam, "normale" handtassen kunnen met hun gewicht behoorlijk aan je nek, schouders en armen "trekken", bij een rugzak is deze belasting aanzienlijk minder.

Hobo tas
Een hobo tas wordt of aan de hand, of rond de schouder gedragen waarbij hij vervolgens onder de arm wordt geklemd. Een hobotas geeft een beetje een rommelige indruk want het is een eigenlijk een vormloze tas. "Hobo" is het engelse woord voor "zwerver" en er wordt met deze tassen verwezen naar de knapzak die zwervers in vroegere tijden met zich mee droegen: een vormloos buideltje. Een hobo tas is echter zeer modern en kan bij allerlei verschillende outfits worden gedragen.

Meerdere tassen

Meerdere tassen tegelijkertijd dragen is misschien wel heel erg indrukwekkend maar geeft een vermoeiende indruk. Er zijn vrouwen die met wel drie handtassen lopen te sjouwen. Indien men zoveel opbergruimte nodig heeft, is het veel modieuzer om één groot exemplaar aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er hele mooie grote trendy handtassen, denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde "cowboybag".

Muurbloempje

Dikwijls ziet men oudere vrouwen, met hun handtas op schoot, angstvallig hun tas met twee handen vasthouden. Maar vergis je niet, er zijn ook jonge dames die op deze manier met hun tas op schoot gaan zitten. Indien je zo met je tas zit, kom je heel onzeker over en lijkt het alsof je je wilt verstoppen achter je eigen handtas. Probeer te voorkomen dat je een muurbloempje wordt en plaats je tas naast je op een stoel of klem hem zelfverzekerd onder je arm.

Mannen handtas

Steeds vaker zien we mannen met een zogenaamde "manbag", een (leren) schoudertas waar ze hun spullen in meenemen. Veel mannen zullen zich waarschijnlijk totaal niet op hun gemak voelen als ze met een schoudertas lopen maar het is erg hip en langzamerhand wordt het steeds gewoner. Zakenlieden zien we al vrij lang met een aktentas of pilotentas aan de hand en ook de sportieve varianten zijn niet ongewoon. Enkele mannelijke beroemdheden zoals Kiefer Sutherland, Ryan Reynolds en David Beckham zijn al gespot met een "manbag". Mannen let op: een heuptasje is een regelrechte modeflater, dit wordt niet bedoeld met een "manbag".

Lichaamsklachten

De meeste handtassen zijn erg zwaar, er zit namelijk een heel scala aan spullen in. Denk bijvoorbeeld aan sleutels, portemonnee, make-up, snoepgoed en een mobiele telefoon. Het dragen van een schoudertas kan door zijn gewicht nek- en schouderklachten geven. Er kunnen zelfs klachten aan de rug ontstaan omdat men onbewust het lichaam aanpast bij het dragen van een handtas. Indien men vaak en langdurig met een (handt)as loopt, is het verstandig om regelmatig van soort tas te wisselen. Draag de ene dag je tas rondom de schouder, de andere dag rond de elleboog en pak de daarop volgende dag een tas bij de hengsels vast. Loop je een hele dag met je tas? Wissel regelmatig van schouder, elleboog en/of hand om klachten (deels) te voorkomen.
© 2013 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Herfst tassentrendsHerfst tassentrendsDe zomer is plezierig: zon, zee, lekkere cocktails en een mooie bruine huid. Maar de zomer is ook casual en comfortabel…
Kledingaccessoires maken de outfit afSommige kleding is tijdloos en sommige is sterk aan mode onderhevig, maar voor beide geldt dat het plaatje door accessoi…
Tassenmodellen: Belgische sjakos, rooftas, aktetas en meerEen tas is volgens het woordenboek een zak of buidel die je meeneemt om erin te bergen wat je bij je wilt hebben. Meesta…
Tien tips om je handtas te organiserenTien tips om je handtas te organiserenEen zware handtas is niet gezond voor je elleboog. Ook kan een zware tas leiden tot spierproblemen in de nek en rug. Een…

Exclusieve sneakers kopen in AmsterdamSneakers zijn erg populaire schoenen die te vinden zijn in vrijwel alle schoenenwinkels. Maar waar koop je nou die bijzo…
Leer lopen op hakken met deze tips!Leer lopen op hakken met deze tips!Sommige outfits vragen om een goed paar hakken die je benen twee keer zo lang laten lijken. Leren lopen op hakken kan ec…
Bronnen en referenties
  • www.elsevier.nl
  • www.ad.nl
  • www.telegraaf.nl
  • www.viva.nl
  • www.travelbags.nl
  • www.vd.nl
  • www.desigual.nl
  • www.ilovefashionnews.nl
  • www.purseblog.com
El-ja (113 artikelen)
Gepubliceerd: 17-02-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.