Fabienne Chapot oprichtster van Fab

Fab is het frisse, vrouwelijke en vrolijke tassenmerk van de Nederlandse Fabienne Chapot. Met een hoop mazzel heeft ze na een vakantie op Bali haar droom kunnen waarmaken: een eigen bedrijf waar ze haar creativiteit in kwijt kan. Prachtige handgemaakte producten van echt leer voor de jonge modebewuste vrouw. Nationaal en internationaal zijn de Fab tassen een groot succes: ze zijn een trend en betaalbaar.

Fabienne Chapot

Fab is opgezet door Fabienne Chapot. Zij komt uit een ondernemers familie: het ondernemen zit in haar bloed. Ze heeft een creatieve moeder en een ondernemende vader. Als jong meisje droomde ze over zelfgemaakte mode creaties die op de catwalk geshowd werden. Een creatieve ondernemerschap zat wel in de lijn van de verwachtingen.

Communicatie

In 2004 studeerde ze af in de Communicatiewetenschappen aan de universiteit van Amsterdam. Het was de bedoeling dat Fabienne zou beginnen onderaan de ladder en zou starten met een kantoorbaantje. Om ervaring op te doen. Om te leren wat de risico´s van het vak zijn. Na haar studie wilde Fabienne eerst reizen: ze ging naar het Indonesische eiland Bali.

Indonesische eiland Bali

Op Bali ontdekte Fabienne dat ze haar creativiteit kon laten omzetten in mode producten. Dit inzicht veranderde haar toekomstplannen: Wat nou kantoorbaantje? Na een paar maanden keerde ze terug naar Bali. Een handel beginnen in lederproducten vanuit Bali was haar toekomst. Ze liet in verschillende leerateliers en fabrieken samples maken van haar creatieve ideeën. Op Bali regelde ze de papieren die nodig zijn om vanuit Bali leren artikelen te exporteren. Ze maakte, dank zij de hulp van haar vader, een financiële prognose en maakte een afspraak bij de bank om geld te lenen.

Persoonlijke assistente

Fabienne Chapot heeft mazzel, ze ontmoet op Bali een lokaal meisje dat goed Engels spreekt. Aangezien zij de cultuur op Bali goed kent en goed Engels spreekt, besluit Fabienne haar als persoonlijke assistente aan te nemen. Een gouden zet. Deze persoonlijke assistente doet alles voor Fabienne op Bali en houdt iedere nieuwe collectie scherp in de gaten.

Tassen

Het tassenlabel en mode accessoires Fab is in het jaar 2008 begonnen, eigenlijk als hobby. Fabienne maakte tassen vooral voor haar zelf. Een mooie tas voor iedere seizoen die modebewust is en betaalbaar. Ze maakte tassen voornamelijk voor haar zelf. Mooie leren tassen die betaalbaar zijn voor iedere vrouw die graag ieder seizoen een nieuwe tas willen hebben. Dat Fabienne verliefd is op haar eigen creaties spat van de ontwerpen af.

Accessoires

Kenmerkend voor het tassenlabel en accessoires van Fab is de vrolijke en frisse stijl. De producten zijn gemaakt van mooi, echt leer. Opgestikte gekleurde harten en sterren, franjes en noppen geven alle producten een leuke en moderne draai. De tassen, accessoires en andere producten van Fab zijn allen vrouwelijk, modebewust en een trend die gezien mag worden! Een prachtig Nederlands merk!

Waarom een eigen bedrijf oprichten

Fabienne Chapot wilde graag haar eigen bedrijf oprichten, omdat ze iets voor haar zelf wilde. Het liefst iets voor haar zelf waar ze haar ei kwijt kan. Een combinatie van:
  • Reizen,
  • In contact komen met andere culturen,
  • Een product creëren,
  • Handelen en waar
  • Commercieel inzicht nodig is.
Fab heeft het als bedrijf allemaal voor Fabienne Chapot.

De Bijenkorf

De eerste winkel die de mode accessoires en tassenlabel Fab verkocht, was Raak aan de Prinsengracht in Amsterdam. Fab had mazzel – alweer – toen heel snel De Bijenkorf grote interesse toonde in de producten van Fab. Fabienne is toen direct op zoek gegaan naar een eigen fabriek en naai atelier in Bali en maakte haar eerste collectie van drie modellen. Inmiddels werken er 150 mannen in de leer fabrieken van Fab op Bali.

Leer

Fabienne is gek op mooi leer. Echt leer. Zodra zij mooi leer ziet, bruist het haar van de inspiratie en moet ze er mooie dingen van maken. Mooie handgemaakte leren tassen met gekleurde harten er op. Ze laat mooie handgemaakte leren portemonnees maken, of leren beschermhoezen voor de iPhone of iPad. Allemaal in vele kleuren en verschillende maten. Schoenen, parfums en leren agenda´s zijn tegenwoordig ook te krijgen bij Fab.

Internationaal

Het gaat goed met het merk Fab: er zijn 370 verkooppunten in Nederland waar het merk Fab te koop is en internationaal blijkt Fab een gat in de markt te zijn, een trend. Wereldwijd wordt Fab verkocht in 22 landen. De wens van Fabienne om in 25 landen wereldwijd Fab te verkopen is bijna bereikt.

Fab store

Fab heeft haar eerste flagshipstore geopend in Amsterdam in de Negen Straatjes. De Fab store in Amsterdam heeft de gehele Fab collectie in de winkel hangen, in meer dan 50 verschillende stijlen. De Fab store is te vinden aan de Hartenstraat 7 te Amsterdam.

Tassenmuseum

In het tassenmuseum in Amsterdam zijn vele tassen te bewonderen van ontwerpers van grote modenamen als Chanel. Er zijn tassen te bewonderen van enkele eeuwen oud. Maar ook een tas van Fab is er te bewonderen!

Toekomst

Het merk Fab heeft een zonnige toekomst, wereldwijd zijn de producten van Fab een schot in de roos voor de modebewuste vrouw die een betaalbaar nieuwe leren tas wil kopen. Fabienne bruist van de inspiratie en alles wat zij maakt verandert in een trend.
© 2013 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Herfst tassentrendsHerfst tassentrendsDe zomer is plezierig: zon, zee, lekkere cocktails en een mooie bruine huid. Maar de zomer is ook casual en comfortabel…
Heb ik aanleg voor tassen maken?Heb ik aanleg voor tassen maken?Je eigen tas maken geeft veel voldoening. Tassen maken kan op allerlei niveaus. Voor een professionele, goed afgewerkte…
Get the look: vintageDe vintage look is weer helemaal hip en happening. Celebraties worden gespot met vintage op de rode loper, de vintagewin…
Schouder- en handtassenSchouder- en handtassenVoor veel vrouwen geldt, hoe groter de tas hoe meer rotzooi er mee gaat en we krijgen de tas iedere keer weer vol. Wat v…

Verschillende fijne wolsoorten gebruikt in kledingZodra het koud is, groeit de behoefte aan warme, wollen kleding. Fijne wolsoorten in kleding voelen zacht aan en vallen…
The Style Outlets - Sugar City, Halfweg: outlet shoppenHalfweg -nabij Amsterdam- wordt een outlet rijker: The Style Outlets. Een deel van terrein en gebouwen van de bekende vo…
Bronnen en referenties
  • http://fab.nl/
  • http://fab.nl/blog
  • http://www.fashionscene.nl/p/129413/interview:_fabienne_chapot_van_fab._
  • http://www.fashionunited.nl/Content_by_Mail/Received_content/'Risico_nemen_zit_er_gewoon_in'_2008121219139/
  • http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/2011/07/05/interview-fabinne-fab-chapot
  • http://www.ilovefashionnews.nl/2010/05/07/new-exposition-item-fab-krijgt-een-ereplaatsje/
  • http://www.tassenmuseum.nl/
  • http://fabiennechapot.hyves.nl/#
  • http://fab.nl/about-fab
  • http://www.zook.nl/blog/artikel/fabienne-chapot
  • http://cultuurgids.avro.nl/front/detailcultuur.html?item=8244509
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 13-03-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.