De juiste bikini voor jouw lichaam

Zoals niet alle kleren even mooi staan bij de verschillende lichaamsvormen, staan ook niet alle bikini’s even mooi. Wat wel mooi is en hoe u dat kunt accentueren leest u hieronder. De tips zijn voorlichaamsvormen zoals: kleine/grote borsten, (vol)slank, kort bovenlichaam, korte benen en een lichte huid. Voor elke lichaamsvorm bestaat wel een geschikte bikini of badpak (evenals meer en minder geschikte kleding), dus geen reden om ons zorgen te maken over een melkflessen als benen of die kilootjes die eraan zijn gekomen.

Wat is ‘in’ in de wereld van de zwemkleding in 2014?

Er zijn vijf soorten trends: bloemenprints, geometrisch, retro, one piece en fringe / franjes / roesjes.

Wat te doen om het juiste model bikini/badpak te vinden?

Het is handig om jezelf voor het shoppen eens kritisch te bekijken voor de spiegel. En een lijstje te maken van je goede en minder goede kanten. Om je vervolgens te helpen met je keuze zijn hieronder verschillende lichaamsvormen beschreven met de do’s en don’ts!

Kleine Borsten

Een bescheiden decolleté komt mooi uit in een triangel topje. De bandjes kunnen makkelijk naar de zijkant worden geschoven om een mooie bruine teint te vangen en hierdoor lijk je een vollere boezem te hebben. Maar tegenwoordig zijn er ook bikini’s met voorgevulde cups en zijn deze algemeen geaccepteerd om je meer rondingen te geven, dus niet laten maar doen! Of je kan kiezen voor een zeer sportief topje, dit accentueert namelijk je atletische figuur.

Grote borsten

Je zal je waarschijnlijk fijner voelen in een stevige bikini, want grotere borsten hebben meer ondersteuning nodig. Maar als je wilt pronken, kun je kiezen voor een iets kleiner topje. Het is belangrijk om een bikini te dragen met goed gevormde cups, die je borsten kunnen omvatten en ondersteunen. Een gedrapeerd bikinitopje kan de aandacht van je borsten afleiden (mocht je dat willen).

Zeer slank

Je lichaam komt waarschijnlijk het beste uit in een recht topje en een broekje dat niet te hoog is opgesneden. Dit zorgt namelijk voor een vollere look. Je kan hierbij denken aan bikinibroekjes met pijpjes (culottes) en een strapless bikinitopje of een bandeautopje.

Volslank

In een bikini of badpak van stevig materiaal voelt u zich waarschijnlijk het meest comfortabel. Er bestaan ook badpakken/bikini’s met een correctie. Om het geheel niet saai of te verhullend over te laten komen, kunt u accenten leggen op uw pluspunten, bijvoorbeeld een laag decolleté of een mooie laag uitgesneden ruglijn. Als accessoires kunt u een fleurig rokje of een mooie shawl om uw middel binden.

Kort bovenlichaam

Om je bovenlichaam langer te laten lijken kun je een badpak nemen met verticale strepen. Dit kan natuurlijk ook gelden voor de bikini. En als je een bikini neemt, neem dan een super kleine. Hoe meer afstand er tussen het topje en je bikinibroekje zit des te langer je bovenlichaam lijkt.

Korte benen

Om je benen langer te laten lijken kun je een super hoog opgesneden badpak of bikinibroekje dragen. Wat je juist niet zou moeten doen is bikinibroekjes dragen met pijpjes (culottes), hierdoor lijken je benen namelijk korter.

Een lichte huid

Als je ene lichte huid hebt of als je voordat je op vakantie ging niet de tijd hebt gehad om onder de zonnebank te gaan, zou je bikini’s of badpakken moeten dragen met felle, uitgesproken kleuren. En juist badkleding met pasteltinten of de combinatie geel/bruin vermijden.
© 2008 - 2024 Brigitte_, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke bikini bij wat voor lichaamstypeHet wordt weer steeds warmer in Nederland. Dit betekend dat het tijd is om zwemkleding te gaan kopen en heerlijk op het…
Welke bikini past bij mijn figuur?Bikini's zijn er in alle soorten en maten. Daarom kan het moeilijk zijn om een bikini te vinden die er mooi uitziet en g…
Welk lichaamstype heb ik en welke bikini past daarbij?Welk lichaamstype heb ik en welke bikini past daarbij?Wanneer de zomer voor de deur staat, is het weer tijd om na te denken over een mooie bikini. Natuurlijk wil je er in bik…
Geschiedenis van de badkleding van de oudheid tot hedenGeschiedenis van de badkleding van de oudheid tot hedenDe oude Romeinen droegen meestal geen badkleding. Zij baadden naakt. Pas vanaf de 17e eeuw begint men in Europa badkledi…

Louis Vuitton luxe mode merkLouis Vuitton luxe mode merkLouis Vuitton Malletier, of soms afgekort tot LV, is een Franse luxe mode en lederwaren merk en bedrijf. Één van de bela…
Achter de schermen van GucciAls we aan Gucci denken, dan denken we aan luxe, glitter & glamour. Maar hoe is Gucci ontstaan? Wat is Gucci eigenlijk b…
Reacties

Jessica, 29-05-2008
Ik zit met hetzelfde probleem :-( Reactie infoteur, 31-05-2008
Hoi Jessica,
Ik schrijf voor jou hetzelfde stukje als voor Funda. Jullie kunnen namelijk het beste kiezen voor een tailleslip in een donkere kleur, zonder opvallende prints. En door middel van een leuk bovenstukje met felle prints/kleuren de aandacht naar boven verschuiven.
Succes met een bikini kopen!
Groetjes Brigitte

Funda, 27-05-2008
Hallo, Ik heb een vraagje. Ik voel mijzelf altijd dik in een bikini. En badpak vind ik niet zo mooi dus ik blijf uiteindelijk toch wel altijd bij bikini`s. Alleen weet ik niet welk bikini het best bij mijn lichaam zou passen. Ik zal even mijn lichaam beschrijven. De grootte van mijn borsten vind ik echt prima! Maar wat ik minder vind zijn mijn heupen en taillen. Ze zijn behoorlijk breed :( Zou u zo vriendelijk willen zijn om op mijn mail te reageren. Moet het slipje van mijn bikini laag zijn of hoog. Is het beter om bikini met touwtjes te nemen of juist niet? Wat is het beste? Reactie infoteur, 31-05-2008
Hoi Funda,
Je kan het beste kiezen voor een tailleslip in een donkere kleur, zonder opvallende prints. En door middel van een leuk bovenstukje met felle prints/kleuren de aandacht naar boven verschuiven.
Succes met een bikini kopen!
Groetjes Brigitte

Brigitte_ (94 artikelen)
Laatste update: 24-06-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.