Maak een statement met accessoires

Iedereen weet dat grote, opvallende en gekleurde sieraden en accessoires je outfit op kunnen leuken, maar moeilijk zijn te combineren. Een luipaardprintje of een felle kleur kunnen bijvoorbeeld niet samen gaan. Wil jij je outfit toch opleuken met wat accessoires? Met deze gouden tips maak je met allerlei accessoires trendy outfits. De oplossing is dat je het beste één of twee opvallende stukken kunt laten opvallen in je outfit. Hou de rest van je look neutraal en je kunt de trendy accessoires van elk seizoen makkelijk combineren.

Printjes en kleuren

Ruitjes
Statement ketting / Bron: Estall, PixabayStatement ketting / Bron: Estall, Pixabay
Een geruite petje laat je opvallen tussen de grijze massa. Helemaal als het een gekleurd geruit petje is. Hou voor de rest je outfit rustig. Een witte T-shirt en jeans staan erg mooi bij een geruit petje. Als je een gekleurd geruit petje hebt, kun je één van de kleuren terug laten komen in bijvoorbeeld je riem. Onthoud dat een of twee stukken opvallend mogen zijn om je look er geslaagd uit te laten zien.

Luipaard- of zebraprint

Een luipaard- of zebraprint broek of rokje kunnen snel ordinair staan. Helemaal als je dit soort printjes combineert met zuurstokroze kledingstukken. Een sjaaltje of dun riempje in luipaard- of zebraprint kunnen echter wel chique staan als je het combineert met een zwarte broek en zwart truitje.

Felle kleuren

Een tas in een felle kleur geeft je dagelijkse outfit net wat extra’s. Doe er voor de rest niet veel opvallende accessoires bij. De tas spreekt namelijk voor zichzelf. Het is ook mooi om een gekleurde tailleriem te combineren over een zwarte of grijze cardigan.

Bloemenprints

Bloemenprintjes in een sjaal kun je aandoen als het net lente begint te worden. Je kunt dan wel warme kleding aandoen, maar je maakt je kleding ‘zonniger’ door een bloemensjaal aan te doen. Ook is het mooi om een neppe bloem in je haar te doen als het zomer is. Als je je haar in een rommelige staart doet staat een bloem mooi en lijkt het alsof je zo van een tropisch strand bent weggelopen.

Sieraden

Strass-stenen

Of je een armband koopt met echte kristallen of eentje met strass-stenen maakt niet zozeer uit. Als je jezelf maar niet volhangt met allemaal glimmende sieraden. Het is mooi om op een feestje een little black dress aan te doen met een ring die opvalt of juist een armband, maar hou de rest dan simpel.

Goud en zilver

Het is erg mooi om goud en zilver bij elkaar te dragen als je het op de juiste manier doet. Zilveren oorbellen met een gouden ketting is daar niet een voorbeeld van. Probeer zilveren en gouden sieraden te mixen die dezelfde stijl hebben. Draag bijvoorbeeld meerdere dunne kettingen in het goud en zilver. Of draag aan een hand dezelfde soort bangles in het zilver en goud.
© 2008 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sieraden voor de vrouwSieraden voor de vrouwAls we de geschiedenis in duiken komen we al ver voor Christus sieraden tegen. Sieraden hebben altijd een verfraaiende f…
Festival outfits voor fashionista’sZodra de zomer nadert, zien we weer allerlei festivals voorbij komen. Lekkere muziek en gezellig samen zijn met vrienden…
Hoe draag je een V-hals shirt?Als de zomer aanbreekt en het warmer begint te worden, halen we de slippers uit de kast, onze rokjes beginnen korter te…
Band-it: Loom Bands, de Zomerrage van 2014Band-it: Loom Bands, de Zomerrage van 2014Met Band-it kun je zelf sieraden, haarspelden en overige accessoires maken van kleurrijke rubberen bandjes. De zomerrage…

Van je werk naar een feestje met de juiste kledingVan je werk naar een feestje met de juiste kledingEr is niets vervelender dan je haasten om trendy gekleed te zijn. Soms krijg je een last-minute uitnodiging voor een fee…
Waarom moet je een cardigan aanschaffen?Waarom moet je een cardigan aanschaffen?Cardigans zijn erg veelzijdig. De cardigans heb je in allerlei kleuren, lang, kort, met leuke knoopjes of prints. Je loo…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: Estall, Pixabay
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 11-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.