Welke lingerie past het best bij mij?

Iedereen is anders, sommige mensen zijn lang en slank, anderen kort en vol. Dus, bij iedereen past ook andere lingerie het beste. Wat de een geweldig staat, ziet bij de ander niet uit. Hier vind je een aantal tips om te zien welke lingerie het beste bij jou past. Let er wel op dat het belangrijkste is dat je je er prettig in voelt, hou je niet van strings draag dan ook geen strings.

Beha's

Ik heb kleine borsten

Vrouwen met kleine borsten hebben geen beugel-beha's nodig. Het beste zijn zachte, naadloze beha's, mogelijk met een push-up effect om de borsten iets meer te accentueren.

Ik heb grote borsten

Grote borsten hebben veel ondersteuning nodig. Een beugel-beha is dus geen overbodige luxe en ook een stevige achterkant en dito bandjes kunnen het dragen van de beha des te prettiger maken. Beha's in grote maten zijn vaak wat suffer, maar als je goed zoekt kun je ook in de grotere maten leuke beha's vinden.

Ik weet niet welke maat ik heb

Vooral bij het kiezen van beha's gaat het vaak mis, heel veel vrouwen dragen de verkeerde maat beha. Maar, de juiste maat bepalen is lang niet eenvoudig. Neem een meetlint en meet je onderwijdte (de omtrek van je lichaam net onder de borsten) en bovenwijdte (de omtrek van je lichaam over je borsten). Met deze twee getallen kun je eenvoudig bepalen wat je maat is. Neem bijvoorbeeld een kijkje op http://www.bhmaat.nl/ waar je snel te zien krijgt wat de maat in je beha is.

Belangrijk is het dat je een beha past voordat je hem koopt. Omdat in andere landen vaak andere maatvoeringen gelden, kunnen twee beha's van dezelfde maat toch andere afmetingen hebben. De enige manier om hier achter te komen is door ze te passen. In de betere lingeriezaken kan het personeel je vaak ook helpen met het vinden van de beste maat. Twijfel je, vraag dan gerust voor hulp.

Onderbroeken

Ik draag graag strakkere broeken of rokjes

Veel ondergoed is zichtbaar door strakkere kleding. Vooral de lijnen van de onderbroek bij de billen zijn erg oncharmant. De oplossing hiervoor is natuurlijk een tanga of naadloos ondergoed.

Ik heb dikke billen

Vrouwen met dikkere billen kunnen de strings en tanga's beter mijden. Deze laten je billen nog voluptueuzer lijken. Hipsters of "normale" onderbroekjes zijn dan een betere keus.

Ik heb kleine billen

Vrouwen met kleine billen kunnen tanga's of strings gebruiken om de billen vorm te geven en ze iets groter te laten lijken.

Algemene tips

Ik ben bang dat mijn ondergoed door mijn bovenkleding schijnt

Witte of fel gekleurde lingerie kan vrij snel door de bovenkleding schijnen. Als je dit niet prettig vindt kun je het best ondergoed dragen dat het meest bij je huidskleur past en de rode lingeriesetjes voor de juiste gelegheid bewaren.

Ik heb kleding met een blote rug of schouders

Bandjes die zichtbaar zijn, zijn absoluut ongewenst. Wanneer je kleding draagt waarbij de bandjes van een normale beha zichtbaar zijn heb je dus ook een aparte beha voor nodig. Er zijn beha's op de markt met multifunctionele bandjes, je kunt de bandjes gekruist dragen, normaal, of helemaal weglaten, waardoor het ook geschikt is voor kleding met een blote rug of schouders.
© 2009 - 2024 Newton, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leren Lingerie - Iets Voor Jou?Leren lingerie is een van de meeste provocatieve lingerie die je ooit zult dragen. Ben je bescheiden of terughoudend? Da…
In vijf stappen succesvol lingerie voor vrouwen kopenIn vijf stappen succesvol lingerie voor vrouwen kopenHet kopen van lingerie voor je vriendin of vrouw is voor sommige een lastige opgave. Zo lastig dat het geven van lingeri…
Lingerie: Sexy én corrigerendLingerie: Sexy én corrigerendDe tijd dat de vrouw in een grote corrigerende onderbroek moest vanwege een buikje is voorbij. Ze zijn er nog wel, maar…
Hunkemöller, gespecialiseerd in lingerie en badmodeHunkemöller, gespecialiseerd in lingerie en badmodeZoek je nieuw ondergoed, een lingerie setje of een bikini? Dan is de kans groot dat je ook een kijkje gaat nemen in een…

Ralph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren polo, kleding en accessoiresRalph Lauren is een merk dat sinds 1967 bestaat en is uitgegroeid tot een groot kledingmerk in onder andere de Polo. Het…
Newton (27 artikelen)
Gepubliceerd: 10-11-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.