Oranje WK outfits

Oranje WK outfits Met het Wereldkampioenschap voetbal (WK) of Europees kampioenschap voetbal (EK) in zicht maak je natuurlijk allerlei gezellige plannen. Of je nou in Nederland kijkt naar voetbal of in het land waar wordt gespeeld: een Oranje WK outfit mag niet ontbreken! Als je voor de buis met je vrienden feest viert, wil je natuurlijk gehuld in oranje kleding er een leuke avond van maken. Met deze kledingtips voor de trendy vrouwelijke supporters zie jij er in ieder geval uit als een oranje fan!

Oranje jurkjes in samenwerking met merken

De mannen dragen vaak hun voetbalshirts met de namen en nummers van spelers. Uiteraard kunnen de vrouwen zulke shirtjes ook aan, maar de fashionista’s willen een trendy oranje outfit. In de WK en EK perioden worden er door verschillende merken oranje kleding aangeboden. Deze merken ontwerpen ook vaak jurkjes ontworpen om de vrouwelijke fans aan te trekken. Het begon in 2010 toen was er speciaal voor het WK een jurk ontworpen door Olcay Gulsen van het Nederlandse merk SuperTrash in opdracht van Bavaria. In 2012 verkocht Blokker een oranje jurk. Over deze jurk was er veel ophef, omdat de jurk veel op de Dutchdress leek. Supertrash kwam in 2014 weer met een WK jurk in een ander ontwerp.

Dutchdress

Sylvie van der Vaart was als echte voetbalvrouw het gezicht van de DutchDress. De jurk was verkrijgbaar in supermarkten bij aankoop van een aantal blikken Bavaria. Het jurkje is van oranje tricot en heeft een rood-wit-blauw koord. Het jurkje is one-size en zo ontworpen dat hij iedereen past door middel van het koordje. De jurk is ook nog eens verstelbaar en kan op een broek worden gedragen als tuniek of met blote benen. De jurk was een hit en wordt tijdens WK perioden aangeboden op marktplaats.

WK Superteam dress

Olcay Gulsen schitterde in de campagne voor de WK Superteam dress. Dit oranje jurkje was op twee manieren te dragen: met de opdruk "WK Superteam 14" aan de voorzijde of aan de achterzijde. Daarnaast was er ook een variant voor meisjes van 4-12 jaar. Die kun je net zoals de vrouwenversie op twee manieren dragen.

Kleine details

Als de WK jurkjes niets voor jou zijn, zijn er natuurlijk genoeg andere oranje kledingstukken in de winkels te vinden. Een simpele oranje tanktop met een spijkerbroek is altijd leuk, dit kun je extra aankleden door gebruik te maken van kleine oranje of rood-wit-blauwe details.

Haarband

Vindt je een oranje shirt of jurk te opvallend? Dan kun je ook voor een zwart jurkje of spijkerbroek met zwart shirtje kiezen. Die kun je opleuken door ‘Oranje accessoires’ te gebruiken. Draag bijvoorbeeld een gevlochten rood, wit en blauw haarbandje om je voorhoofd (in de hippiestijl) of je kiest voor een oranje haarband.

Sieraden

Gevlochten armbandjes van touw zijn helemaal hip. Je kunt ze natuurlijk zelf maken van rode, witte en blauwe touwtjes of je maakt er paar van oranje touwtjes. De armbandjes zijn ook leuk om uit te delen aan je vriendinnen.

Make-up

Van die rood-wit-blauw geschminkte vlaggen op onze wangen kennen we allemaal wel. Als echte fashionista maak je een rood-wit-blauwe creatie op je oogleden. Bij het begin van je ooglid begin je met donkerblauwe oogschaduw, vervolgens met witte oogschaduw en als laatst rode oogschaduw op je wenkbrauwbot. Belangrijk is dat je de kleuren probeert te vervagen met elkaar, maar dat je toch de vlag op je oogleden ziet. Gebruik een nudekleurige lipgloss en zeker geen rode lipstick, want dat is veel te opvallend.

Schoenen

Als je open schoentjes aandoet is het leuk om oranje nagellak op je teennagels te doen, maar een ander leuk idee is om met oranje satijnen linten een strik om je schoen of om je enkel te maken. Je teennagels kun je dan gewoon zwart of blanco lakken.

Nagellak

Als je subtiel wil zijn met de oranjegekte kun je alleen je nagels oranje lakken of je kiest voor de kleuren rood-wit-blauw voor op je nagels. Je kunt per nagel een verschillende kleur kiezen, maar je kunt ook drie strepen maken op je nagels door plakband te gebruiken.

Sjaal of tas

Een oranje sjaal of tas is een erg makkelijk en snelle manier om te laten zien dat je een oranje-fan bent.

Riempje

Met een dun riempje kun je ook een leuke draai geven aan je outfit. Je kunt een zwart of witte trui kiezen en met een dun oranje riempje creëer je een taille. Ook kun je een witte jurk aantrekken een dun rood riempje erover en je trekt er blauwe pumps bij aan. Zo ben je rood-wit-blauw gekleed, maar op een stijlvolle manier.
© 2010 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Koning – Witte inhuldiging door republikeinenKoning – Witte inhuldiging door republikeinenNederland is een koninkrijk, maar niet iedereen in het land is koningsgezind. Republikeinen roepen op om op de dag van d…
Hoe voorkom je kledingmissers?Hoe voorkom je kledingmissers?Het overkomt iedereen wel eens, een te nauwe blouse, kleding in de verkeerde kleur of de verkeerde maat. Het zijn enkele…
Dress for successDress for successDress for success: hoe ga je netjes gekleed naar een sollicitatiegesprek, wanneer je niet de middelen hebt om nieuwe kle…
15 leuke thema's voor feesten!15 leuke thema's voor feesten!Een geschikt thema kiezen voor een feest kan een leuke maar ook een lastige opgave zijn. In dit artikel staan daarom de…

Zo koop je snel een trendy bikiniEen bikini kopen kan een hele opgave zijn. Je gaat tientallen winkels af, op zoek naar de leukste bikini tegen de meest…
Zomer haarmode: sexy vlechtenZomer haarmode: sexy vlechtenMet de zomer in aankomst trekken alle vrouwen hun mooiste kleding uit de kast. Ook het haar heeft aandacht nodig. Een mo…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/DutchDress
  • http://www.kadv.nl/nl/blog/201/100/bavaria-jurkje-van-supertrash-vs-oranje-jurkje-van-blokker
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 14-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.