Lekker naturel!

Lekker naturel! Lekker naturel is in de zomer sowieso handig, maar naturel is ook een uitstraling, je zegt er iets mee. Wat te doen voor de naturellook, de uitstraling? Weinig, maar wel geraffineerd.

Basisuitgangspunten

Strikt genomen kan je uitgaan van een basislook die gezondheid en weinig opsmuk wil zeggen. Dat hier een filosofie en geraffineerde make-up onder schuil gaat, zal de meeste mensen ontgaan.
De basis wordt gevormd door naturel kleuren, kleuren uit de natuur … opgaan in de natuur. Dus spreken we naast wit over beige, zand, een mengeling van zand, oranje, geel of een basic groen (deze zachtgroene kleur neigt naar beigetinten).
Maar, daar waar iets geaccentueerd moet worden, moet dit ook gebeuren. Alleen nooit te veel van het goede. Subtiel is het toverwoord.

Alles op te delen in:
  • kleding
  • accessoires
  • make-up

Kleding

De naturellook is losjes in kleur, materiaal en model. Dat wil zeggen dat de kleuren in het pallet van de beige, zand, wit en off wit zitten. Combineer twee kleuren voor het beste resultaat. Aangezien het zomerseizoen bij uitstek geschikt is voor de naturellook, is katoen of linnen helemaal prima. Het ventileert prima en enige nadeel is het kreuken van de stoffen. Met name linnen geeft bij het zitten vervelende vouwen in rok of broek. Daarom niet echt geschikt om luxe mee te gaan stappen.

Maar overdag kan linnen of katoen prima. Combineer je het met wat synthetische stoffen dan wordt het kreuken weliswaar minder, maar is meestal wel terug te zien in de stoffen. Geen aanrader dus.

Accessoires

De accessoires zijn er in dezelfde of iets sterkere varianten dan bovengenoemde tinten.
Het schoentje: Voor de vlotte look is de tennisschoen in beige, zand of wit prima geschikt, maar wil je een vrouwelijker schoentje, denk dan aan de linnen of leren pump in beige. Met een open teentje krijgt de schoen een meer zomerse uitstraling.

Een riem om een rok of broek is van naturelleer. Neem de sterkere variant in kleur en dan bijvoorbeeld de gevlochten versie of de eenvoudige versie met niet te veel nagels en met zilverkleurige of bronskleurige sluiting.

Qua sieraden niet te uitbundig werken. Sieraden maken een look snel “aangekleed” en dat is wat je nu net wilt voorkomen met een naturellook. Beperk je tot oorbellen in zilver of brons, niet te groot en dan als kleine ringetjes of stekertjes. Een armband kan ook een eyecatcher zijn, maar bij een naturellook is deze groot en grof van ruw ogend hout. Eventueel gelakt, maar wel in de naturel hout kleur.

Een tas is bij deze look vooral onopvallend. Denk aan een klein wit of zandkleurig linnen of leren tasje. Eventueel passend bij een riem of bij de schoenen (in een afgezwakte kleur). Vooral geen tassen met veel beslag.

Make-up

Basis

De make-up is een ander verhaal. Strikt genomen kan je veel op je gezicht smeren en er toch naturel uitzien. Het gaat erom dat je teint egaal in een relatief matte kleur is en dat doe je door een goede dagcrème te gebruiken (die de huid niet vet laat ogen) en daarna een make-up in de vorm van een crème of een poeder om de huid egaal te maken.
Heb je wat oneffenheden, gebruik dan een concealer in een tint iets lichter dan je eigen tint en laat dit geheel de basis van je gezicht zijn.

Accenten

Dan ga je kijken waar je wat accenten wilt leggen. Dit kan op de ogen zijn door bijvoorbeeld een goudbruine oogschaduw subtiel op het ooglid, uitlopend naar buiten, te plaatsen. Een oogpotlood aan de onderkant in een subtiele bruine kleur en de wimpers in diepbruin. Wil je toch liever zwart gebruiken, laat het dan een laag zijn die alleen de wimpers accentueert. Krul vooraf even de wimpers met een wimpertangetje om die open blik te creëren en bekijk of je wenkbrauwen nog wat aandacht nodig hebben. Wat bijtekenen, niet te donker of wat epileren voor de juiste vorm. De naturellook doet het het best met de open frisse blik.

De lippen mogen een beetje glanzen met een balsem die ook nog eens verzorgend is. Maar een zacht beige/roze lippenstift met niet te veel glans kan ook. Geen harde of diepe kleuren.

Nagels

Wil je de nagels lakken, gebruik dan de kleuren die je voor de lippen gebruikt. Zachte naturelpastel of alleen glans. De glans is niet dusdanig dat het in negatieve zin opvalt op de nagels. Maar de frenchlook kan hier ook prima bij.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een natuurlijke look voor overdagEen natuurlijke look voor overdagNiet iedereen heeft ’s morgens veel tijd of zin om zich uitgebreid op te maken. Maar eventuele foutjes of een huid die n…
Bruidsmake-up aanbrengenBruidsmake-up aanbrengenOp je bruiloft wil je er prachtig uitzien, dit is jouw moment om te stralen. Een make-up die passend is voor deze gelege…
Zijn rijstwafels gezond?Zijn rijstwafels gezond?De uit gepofte rijst gemaakte rijstwafel is een welgezien product bij het middageten in Nederland. Rijstwafels zijn in v…
Nagels, wat is de functie en hoe maak je ze mooiNagels willen we altijd goed verzorgd hebben. Handen zijn vaak blikvangers dus een goed verzorgde nagel is zeer gewenst.…

Muntenketting; dé modetrend voor dit najaarDe muntenketting is dit najaar helemaal hip. Het fashionable sieraad is gespot bij voetbalvrouwen Sylvie van der Vaart e…
Laura Dols, dé vintage winkel in AmsterdamLaura Dols is een fenomeen in de vintage wereld. Het is de bekendste vintage winkel in Amsterdam en omgeving niet alleen…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-08-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.