Spijkerbroek kopen

Spijkerbroek kopen Een spijkerbroek, ook wel jeans genoemd, is een kledingstuk dat haast iedereen wel in zijn/haar kast heeft liggen. Het kopen ervan kan alleen nog wel eens voor problemen zorgen. Een spijkerbroek zit namelijk snel niet lekker of niet mooi. De keus tussen verschillende modellen is ook heel groot. Genoeg punten om op te letten tijdens het kopen dus. Hier zijn een aantal tips om het overzicht niet te verliezen:

Verschillende modellen

Voor je op zoek gaat naar de perfecte spijkerbroek is het handig te bedenken wat je wilt. Je kan je oriënteren door op internet te kijken of in een tijdschrift. Voor een spijkerbroek is het alleen niet erg nuttig te veel op 'trends' te letten, een spijkerbroek is al meer dan honderd jaar in de mode en ieder model blijft weer terug komen. De vier basismodellen op een rij:

Rechte pijpen

Dit is het klassieke model spijkerbroek met pijpen die even breed beginnen en eindigen. Dit model is vooral mooi als je lange benen hebt.

Bootcut

Dit model is strak tot de knieën en loopt hierna wijd uit. Het staat eigenlijk goed bij ieder figuur maar zeker als je brede heupen hebt.

Skinny

Een gevreesd model: deze broek zit van heupen tot enkels strak. Als je wat kortere benen hebt kan deze broek erg mooi staan. Dit model staat ook vooral mooi bij smallere heupen.

Flared legs

De wijde pijpen. Dit model is al een paar keer 'in de mode' geweest maar weet toch nooit echt door te breken. Toch kan dit model erg mooi staan bij lange benen. Brede heupen/bovenbenen komen ook mooi uit in dit model.

Tips bij het winkelen

Ontspannen winkelen

Ten eerste: neem de tijd! Een goede spijkerbroek kan soms wat kosten dus neem zeker de tijd om je keuze te maken. Probeer op een doordeweekse dag te gaan winkelen. Dan zijn de winkels rustiger en kan je eventueel hulp vragen aan een verkoper. Daarnaast is het ook handig iemand mee te nemen met een goed oordeel. Het is namelijk niet altijd makkelijk jezelf helemaal te zien in de spiegel.

Kwaliteit

Geef niet veel geld uit aan:
  • Een gekleurde spijkerbroek
  • Een broek met strechstof
  • Een broek met slijtplekken
  • Een broek die erg licht is(gewicht)
Natuurlijk kan je deze broeken wel kopen maar het is belangrijk te weten dat dit soort broeken waarschijnlijk niet van hoogwaardige kwaliteit spijkerstof zijn en dus niet veel hoeven te kosten. Je kan beter naar een goedkoop alternatief zoeken.

Passen

Pas je spijkerbroek altijd goed. Hij moet er namelijk niet alleen goed uitzien maar ook lekker zitten. Let er op dat je de goed maat pakt, voor een spijkerbroek moet je twee maten weten:
  • De 'with': de omtrek van je taille
  • De 'length': de afstand van kruis tot enkel

Let er op dat je de spijkerbroek makkelijk dicht kan doen en je nog kan zitten zonder dat de achterkant afzakt. Houdt er overigens wel rekening mee dat spijkerstof vaak iets rekt, meestal 'groeit' je spijkerbroek in de loop der tijd ongeveer een halve maat.

Veel winkelplezier!
© 2010 - 2024 Espi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles wat je moet weten over spijkerbroekenAlles wat je moet weten over spijkerbroekenJeans: zoveel soorten, zoveel maten. Af en toe weet je er geen eind meer aan in spijkerbroekenland: skinny jeans, wortel…
Waarom is spijkerstof top?Spijkerstof is in allerlei soorten kleding te verwerken en dat doen we dan ook gretig. De broek in alle soorten en maten…
Nieuwe donkere spijkerbroek geeft af, wat te doen?Nieuwe donkere spijkerbroek geeft af, wat te doen?Komt het je bekend voor dat je mooie nieuwe spijkerbroek afgeeft aan je handen? Of aan de mooie witte bank van je schoon…

Tips voor het kopen van een bh80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat. Erg jammer want een goede bh kan optisch kilo's schelen. Daarbij voel je…
Universele modekleuren voor de winterUniversele modekleuren voor de winterHet sterk veranderende modebeeld van jaren geleden is voorbij, alles mag en kan. Dat maakt het een stuk aantrekkelijker…
Espi (15 artikelen)
Gepubliceerd: 31-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.